Waarom 'Game of Thrones' wel moest eindigen

Waarom 'Game of Thrones' wel moest eindigen

Na acht seizoenen was het ineens voorbij voor Game of Thrones, eigenlijk te vroeg.

Jim Pedd, 29 oktober 2020 om 06:00

Het achtste seizoen van Game of Thrones was het laatste van de serie. Dat tot tegenzin van HBO en schrijver George R.R. Martin. Waarom moest de serie zo plotseling stoppen?
In 2016 bleek ineens dat de serie nog maar twee seizoenen en 13 afleveringen zou krijgen. Daarmee moest het verhaal snel afgerond worden, wat ook gebeurde; de serie had een vrij plotseling einde dat wat fans en critici betreft nogal afgeraffeld voelde.

Lees ook: Hoofdrolspeler uit forse kritiek op 'Game of Thrones'

Waarom een einde
In een hele rits interviews lieten de makers van Game of Thrones weten dat de serie wat hen betreft wel moest eindigen. Zij vertelden dat de serie wat hen betreft altijd 70 tot 80 uur moest draaien. Ze zouden de serie zelfs in zeven seizoenen af hebben willen ronden. Dat werden er 8, met 73 uur.

"We wilden geen serie maken die te lang door liep," vertelde David Benioff in een interview. "Deel van waar we van houden van de boeken, en de serie, is een gevoel van momentum en het gevoel dat er ergens naar opgebouwd wordt."

Lees ook: Gruwelijke theorie over 'Game of Thrones'-einde van Emilia Clarke

"We wilden de serie niet in tien seizoenen maken; het gevoel was heel erg dat we de gouden gans dan zouden wurgen. We wilden stoppen op het moment dat mensen nog altijd naar meer zouden verlangen. Het oude adagium van 'zorg ervoor dat ze altijd meer willen', ging volgens ook hier op."

Te lang doorgaan
Bovendien wilde men niet te lang doorgaan. "Er zijn White Walkers en draken. En zodra die twee samen komen, moet het verhaal gaan waar het heen moet gaan," aldus producent Bryan Cogman. De serie moest op een gegeven dus wel richting zijn einde werken.

Lees ook: 'Game of Thrones'-boeken krijgen ander einde

Dat tot tegenzin van HBO-baas Michael Lombardo, die zei dat ze bij HBO "onder meer keken naar extra financiële middelen, om hen maar over te halen. Maar nee, ze wilden echt niet. Eerlijk gezegd was het ook echt moeilijk toen de boeken eindigen."

Bron: Screen Rant

Lees meer over: Game of Thrones, HBO, Einde

Informatie over de serie: Game of Thrones

Populair nieuws