'Game of Thrones' spin-off 'House of the Dragon': Dit moet je weten

House of the Dragon wordt weer een lekker complexe, gruwelijke en gewelddadige serie.

Jim Pedd, 22-11-2020 15:14

Game of Thrones mag dan wel voorbij zijn, wat HBO betreft blijft de franchise voorlopig gewoon bestaan. En dus krijgen we een spin-off die The House of the Dragon gaat heten. Recent werd in Paddy Considine de hoofdrolspeler gevonden.
Considine is straks te zien als King Viserys Targaryen, de vijfde koning in de lijn, een vriendelijke en rechtvaardige koning. Maar zijn nieuwe huwelijk brengt de mannelijke erfgenamen lijnrecht tegenover elkaar en dat leidde tot een verschrikkelijke oorlog die op Westeros uitgevochten werd. Wat weten we eigenlijk over de hoofdpersonen en de serie?

Lees ook: Viserys Targaryen gevonden voor 'Game of Thrones: House of the Dragon'!

Waar gaat het over?
De serie speelt zich 300 jaar voor de gebeurtenissen van Game of Thrones af. We zien het verhaal van een strijd tussen de familie Targaryen. We zien draken versus draken, broers tegen zussen, ooms tegen tantes enzovoorts. Het wordt een bittere strijd om de Iron throne, en een strijd die Westeros compleet uit elkaar scheurt.

Lees ook: Dit is wanneer de 'Game of Thrones' spin-off moet verschijnen

Wat ging er mis?
Op het fictieve Westeros is het zo dat de eerstgeboren zoon gewoonlijk de erfgenaam is. Het eerste kind krijgt de kastelen en het land van zijn vader. Dat gebeurde ook bij de familie Targaryen, hoewel niet altijd. King Jaehaerys I volgde namelijk een iets ander systeem. Toen zijn oudste zoon, Prince Aemon, dood ging, en een dochter genaamd Rhaenys achterliet, koos Jaehaerys I zijn volgende oudste zoon als troonopvolger, Prince Baelon.

Daar was Queen Alysanne bepaald niet blij mee, want kleindochter Rhaenys van Jaehaerys I had de troonopvolger moeten zijn. Toen Baelon plotseling om het leven kwam, evenals Queen Alysanne en een van haar dochters, besloot een rouwende Jaehaerys zijn Great Council bij elkaar te roepen om te stemmen over de troonopvolging. Die koos toen Viserys, de zoon van Baelon en dus niet de zoon van Rhaenys, Laenor.

Lees ook: Ontwikkeling 'Game of Thrones' spin-off raakt in stroomversnelling

Tijdens zijn heerschap benoemde Viserys zijn dochter Rhaenyra (dochter van zijn eerste vrouw) als erfgenaam. Maar bij zijn dood, nam zijn zoon Aegon (van zijn tweede vrouw) de troon over. Dat zorgde voor een boel gedoe, en lanceerde de Dance of Dragons. Een oorlog die heel veel slachtoffers eiste en voor gruwelijke sterfgevallen moet hebben gezorgd.

Wie krijgen we te zien?
In elk geval King Viserys I, wiens dood in 129 AC zorgde voor de strijd. Zijn draak was de grootste ooit: Baelerion the Black Dread. Die werd ook ooit bereden door King Aegon I Targaryen tijdens zijn pogingen om Westeros te veroveren. Ook zien we Alicent Hightower, de tweede vrouw van Viserys I en wiens volgelingen wilden dat Aegon de nieuwe koning zou worden.

Verder volgen we Daemon Targaryen, die als sterke krijger uiteindelijk in ballingschap eindigde. Jaren later zou hij de burgeroorlog beginnen. Zijn draak Caraxes was een kleine, maar rode draak die nogal gevreesd werd. Ook zullen we Rhaenyra zien, een bloedmooie vrouw die behoorlijk koppig was. Zij is de dochter van koning Viserys I.

Dit zijn natuurlijk lang niet alle personages, want de verhalen van George R.R. Martin zitten boordevol verschillende personages.

Wie maken de serie?
De serie wordt gemaakt door showrunners Miguel Sapochnik en Ryan Condal. Bovendien zijn zij uitvoerend producenten van de serie, een positie die ze samen met bedenker George R.R. Martin en VInce Gerardis innemen. Sapochnik regisseert de pilot en een aantal andere afleveringen en Condal schrijft de première.

De serie is in 2022 te zien op HBO.

Bron: RT

Lees meer over: House of the Dragon, Game of Thrones, HBO

Populair nieuws

Laatste serienieuws

Explosieve trailer actiehit 'Sleepers' seizoen 2

Explosieve trailer actiehit 'Sleepers' seizoen 2

Populair nieuws

Spannende Netflix-thriller blijft een aanrader

Spannende Netflix-thriller blijft een aanrader