search
'Star Trek: Discovery' zorgt nu al voor nieuw plotgat
Series / Nieuws

'Star Trek: Discovery' zorgt nu al voor nieuw plotgat

Star Trek: Discovery wierp het juk van het Star Trek-canon van zich af. Maar leidt nu weer tot een probleem.

Mocht je denken dat de tijdsprong van bijna 1.000 jaar in de toekomst ervoor zou zorgen dat Star Trek: Discovery tot minder plotgaten in Star Trek: The Original Series zou zorgen, vergis je je. De eerste aflevering zorgt er namelijk weer voor een.

In de eerste aflevering komt Michael Burnham Cleveland 'Book' Booker tegen. Ze crasht tegen zijn schip. Voordat hij erachter komt dat Michael een tijdreiziger is scheldt hij haar uit: ze had geen onnatuurlijk wormgat moeten maken. Zoals Book zegt: de Gorn "vernietigden twee lichtjaren aan subspace" nadat ze dat geprobeerd hadden. Waarop Burnham roept: "de Gorn hebben WAT gedaan!?"

Lees ook: 'Star Trek: Discovery' toont beelden tweede aflevering

Onbekende soort
In de iconische aflevering Arena moeten Kirk en een Gorn-kapitein het tegen elkaar opnemen. Het is het eerste contactmoment tussen Starfleet en de soort. Daardoor kan je je dus afvragen waarom Burnham, die voor TOS leefde, weet van het bestaan van de Gorn.

Lees ook: 'Star Trek: Discovery' seizoen 3: Top of flop?

Het kan natuurlijk zijn dat Michael simpelweg zo geschokt was door de schade die veroorzaakt was, dat ze niet dacht over wie de Gorn waren. En Mirror Universe Gabriel Lorca had een Gorn-skelet in zijn lab. Daar zou Burnham van geleerd kunnen hebben. Er zijn dus oplossingen, mar toch...
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen