search

Ons nieuws van dinsdag 20 oktober 2020

3 topseries op Netflix om gelijk te streamen!
Series / Featured

3 topseries op Netflix om gelijk te streamen!

Op zoek naar een nieuwe serie om gelijk op te starten? Check deze drie tips!

Hieronder drie tips voor series die je nu gewoon op Netflix kunt aanzetten en heerlijk kunt bingen. Zeker handig als je even geen inspiratie hebt.

Spy | Te zien op: Netflix
Deze miniserie met onder meer Sacha Baron Cohen en Noah Emmerich is een verrassende en spannende serie met zes afleveringen. In de jaren 60 gaat de Israëlische geheim agent Eli Cohen undercover in Syrië op een gevaarlijke, jarenlange missie om te spioneren voor de Mossad.



Ozark | Te zien op: Netflix
Er staan nu drie seizoenen van deze misdaadserie op Netflix en is één van de betere, als je het wat grauwe seizoen twee niet te zwaar meeweegt. Een financieel adviseur verhuist met zijn gezin van Chicago naar de Ozarks in Missouri, waar hij binnen vijf jaar 500 miljoen dollar moet witwassen voor een drugsbaas. Een vierde seizoen is in de maak.



The People v. O. J. Simpson: American Crime Story | Te zien op: Netflix
Deze misdaadserie bestaat uit verschillende seizoenen, met ieder seizoen een nieuw onderwerp. In dit eerste seizoen zijn er rollen voor onder meer Cuba Gooding Jr., Sarah Paulson, John Travolta, Courtney B. Vance en Sterling K. Brown en wordt er gekeken naar de strafzaak van O.J. Simpson. Dikke aanrader!

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste beeld Zendaya in extra 'Euphoria'-afleveringen!
Series / Nieuws

Eerste beeld Zendaya in extra 'Euphoria'-afleveringen!

Alles stond al klaar voor het tweede seizoen, maar vlak voor de opnames sloot alles vanwege het virus.

Het wachten op meer Euphoria is zojuist een stuk korter geworden. Maandag maakte Emmy-winnaar Zendaya het nieuws op sociale media bekend dat de HBO-serie twee speciale afleveringen krijgt, waarvan de eerste op 6 december wordt uitgezonden.

"We hebben ze echt gemist", schrijft Zendaya in het onderschrift bij een foto van haar personage, Rue, weerspiegeld in een oog.

Bekijk op instagram


De eerste aflevering, uitgezonden op HBO, is beschikbaar om te streamen op HBO Max en pakt het verhaal op na de gebeurtenissen van de finale van seizoen 1. Nadat Rue door Jules (Hunter Schafer) werd achtergelaten op het treinstation en terugkeerde, volgt de speciale kerstaflevering.

Lees ook: Is 'Euphoria' de meest verontrustende jongerenserie ooit gemaakt?

In de aflevering met de titel 'Trouble Don't Last Always', geschreven en geregisseerd door de maker van de serie Sam Levinson, speelt ook Colman Domingo, die in seizoen 1 al meedeed. Beide speciale afleveringen werden geproduceerd onder COVID-19 richtlijnen.

In augustus hintte Zendaya al op de mogelijkheid van een overbruggende aflevering bij een gastoptreden op Jimmy Kimmel Live!

"We proberen erachter te komen hoe we uiteindelijk een seizoen 2 kunnen creëren waar we allemaal trots op kunnen zijn, maar ook nog steeds veilig werken", zei Zendaya.

"Dus we zouden een kleine overbruggende aflevering kunnen doen. Ik weet niet echt hoe ik het moet beschrijven, maar een aflevering die we kunnen doen met een beperkt aantal mensen in een veiligere omgeving."

Euphoria werd in juli vorig jaar verlengd met een tweede seizoen, maar de pandemie dwong producenten die plannen te onderbreken. "We waren op weg naar seizoen 2 en we hadden al allerlei voorbereidingen gedaan en toen kwam natuurlijk het virus en sloten we, letterlijk twee dagen voor de eerste opnamedag!"

Lees ook: HBO-serie 'Euphoria' met Zendaya krijgt speciale COVID-aflevering
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Het verhaal achter meest legendarische zin 'How I Met Your Mother'!
Series / Interview

Het verhaal achter meest legendarische zin 'How I Met Your Mother'!

"Laten we de kijker meteen martelen!" Het werd een van de meest geciteerde zinnen van de hele serie

Het verhaal achter How I Met Your Mother's bekendste zin! Makers Carter Bays en Craig Thomas onthullen hoe schrijvers Phil Lord en Chris Miller verantwoordelijk zijn voor Barney's (Neil Patrick Harris) iconische quote.

Wanneer Barney Stinson (Neil Patrick Harris) Ted Mosby (Josh Radnor) probeert te overtuigen dat ze eens naar een andere bar moeten gaan in 'Sweet Taste of Liberty' van seizoen 1, krijgt hij een idee om vrouwen op te halen van de luchthaven - als pick up.

"It's going to be legend "” wait for it, and I hope you're not lactose intolerant because the second half of that word is "” dary!" roept Barney uit terwijl Ted aan de telefoon is met Marshall Eriksen (Jason Segel).

Lees ook: Cobie Smulders verrast fans met iconisch popliedje uit 'How I Met Your Mother'

Het is een van de meest iconische citaten van de langlopende komedie, aldus Craig Thomas en Carter Bays is "Dat script is geschreven door Chris Miller en Phil Lord, die sindsdien andere dingen zijn gaan doen".

Voordat de bekroonde filmmakers films maakten als Spider-Man: Into the Spider-Verse en The Lego Movie, waren ze producenten en schrijvers van het eerste seizoen van de CBS-komedie, en dit was de eerste aflevering die ze schreven.

De bekende catchphrase ging wel in in tegen een mandaat dat de makers hadden afgesproken na Barney's "Wait for it!"-tekst. "Laten we Barney niet in de Fonz veranderen, en laten we hem geen man maken die een heleboel catchphrases heeft".

Dat hielden de schrijvers ongeveer 5 minuten vol, vooral omdat Barney is gebaseerd op een vriend van hen. Sommige mensen hergebruiken keer op keer een zin omdat het voor hen werkt.

Voor het 'legendarische' moment in de bekende 'Liberty Bell'-aflevering bedacht schrijver Lord om de slogan van Barney te combineren met een bekende reclame slogan: "net als de oude Reese's Peanut Butter Cup-commercials, chocolade en pindakaas: het zijn twee dingen die perfect samenkomen".

Miller besloot de grap nog verder uit te melken toen hij de perfecte gelegenheid aangreep. "Phil had 'legendarisch' geschreven in het script en toen kwam ik op de lactose grap! Ik dacht gewoon: 'dary' zit daar helemaal alleen op een eiland. Dus ik dacht: hier gaan we!"

"Wat is dat voor lactose, Chris?" vroeg "‹"‹Lord en merkte op dat lactose-intolerante grappen eigenlijk een langlopende trend zijn bij zijn schrijfpartner.

"Dit was aflevering 3 en dit was met opzet al een ongelooflijk lange, onhandige, ingewikkelde grap", zegt Thomas. "Het is een labyrint van een zin. Dat was onze draai eraan - laten we de kijker meteen martelen."

Het werd een van de meest geciteerde momenten van de hele serie.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'You' seizoen 3 verwelkomt enkele nieuwe gezichten
Series / Nieuws

'You' seizoen 3 verwelkomt enkele nieuwe gezichten

Twee mooie namen komen de cast van het derde seizoen versterken...

Het derde seizoen van de Netflix-serie You introduceert twee nieuwe gezichten. Het nieuwe seizoen wordt ergens in de loop van volgend jaar verwacht.

In januari van dit jaar raakte bekend dat er met zekerheid nog een extra vervolg zou komen op de Netflix-serie You. De algemene verwachting is dat dit nieuwe seizoen ergens in de loop van 2021 zal verschijnen. Bovendien wordt verwacht dat ze net als haar voorganger terug zal bestaan uit 10 afleveringen.

Lees ook: 'You'-acteur overleden aan Coronavirus

Twee nieuwe namen
Twee nieuwe namen dus voor het derde seizoen en zeker niet van de minste... In eerste instantie gaat het om Shalita Grant, onder meer bekend van NCIS:New Orleans. Daarnaast is ook Travis VanWinkle toegevoegd aan de cast. Hij was in het verleden reeds te zien in onder meer The Last Ship.

De serie You is gebaseerd op de bestseller die door Caroline Kepnes op de markt is gebracht. De serie vertelt het verhaal van moordenaar Joe Goldberg die in het tweede seizoen verliefd werd op Love Quinn. Van haar is bekend dat ze terug te zien zal zijn in het derde seizoen.

In eerste instantie werd de serie geïntroduceerd door Lifetime, maar inmiddels wordt ze uitgebracht onder de vleugels van Netflix.

Lees ook: Derde seizoen 'You' laat nog lang op zich wachten
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Walking Dead: World Beyond' onthult meer over de mysterieuze CRM
Series / Nieuws

'The Walking Dead: World Beyond' onthult meer over de mysterieuze CRM

The Walking Dead: World Beyond onthult nu al details over de mysterieuze organisatie CRM.

The Walking Dead: World Beyond heeft weer iets nieuws onthuld over de mysterieuze organisatie CRM, die Rick Grimes mee nam en een grote rol heeft in het universum.

De CRM is deel van de Alliance of Three, een groep van drie grote beschavingen die zichzelf het symbool van drie overlappende cirkels hebben toebedeeld. De CRM werkt aan een geneesmiddel voor de zombie-pandemie en werkte even samen met de Campus Colony. Maar aan het einde van de eerste aflevering van The Walking Dead: World Beyond werd de hele Campus Colony, 10.000 mensen sterk, uitgemoord door de CRM.

Lees ook: 'The Walking Dead: World Beyond' hint naar nieuwe doomsday

Wie is de CRM
In de aflevering The Tyger and the Lamb uit soldaat Barca spijt voor de slachting. Maar de CRM vindt dat het een "bedreiging geneutraliseerd" heeft. Elizabeth Kublek, luitenant-kolonel van de CRM, maakt vervolgens een heel punt van haar appartement. Ze laat zien dat de CRM dat heeft wat de meeste mensen niet hebben: energie, water, medicijnen, transport, scholen, cultuur, geld, agricultuur. Een werkende economie, leiders, rechtbanken en wetgeving.

Lees ook: 'The Walking Dead: World Beyond' toont nieuwe zombie

"We zijn het laatste licht van de wereld. Wij zijn de laatste hoop. En wij, ons, zorgen ervoor dat deze populatie van 200.000 zielen kunnen bestaan. Om aan de toekomst te bouwen. De Campus Colony leek geen bedreiging, maar dat zouden ze wel worden."

Daarop wordt Barca overgedragen aan een groep in zwart geklede soldaten, die jassen en schilden dragen die bestand zijn tegen zombie-aanvallen. Barca moet naar het CRM Health and Welfare Complex, waar hij blijft tot hij weer kan dienen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Splinternieuwe trailer 'Star Wars'-serie 'The Mandalorian'!
Series / Trailer

Splinternieuwe trailer 'Star Wars'-serie 'The Mandalorian'!

Terug naar Mando en The Child: vanaf 30 oktober weer op Disney+ te zien.

Volgende week vrijdag start op Disney+ het tweede seizoen van The Mandalorian en daarin gaan we weer heel wat uit "a galaxy far far away" zien. Wat te denken van de komst van Boba Fett? Hieronder zie je de compleet nieuwe trailer / Special Look voor de Star Wars-serie!

Van showrunner Jon Favreau die ook optreedt als regisseur, samen met namen als Dave Filoni, Bryce Dallas Howard, Rick Famuyiwa, Carl Weathers, Peyton Reed en Robert Rodriguez zien we het vervolg op het avontuur van de Mandalorian (Pedro Pascal), die nu ook een naam heeft: Din Djarin.

Lees ook: Verrassende terugkeer in Star Wars-serie 'The Mandalorian'

Baby Yoda... Op zoek naar een Jedi
Het doel in The Mandalorian seizoen twee lijkt het vinden van een nog onbekende Jedi. In het achtdelige avontuur zijn Mando en The Child opnieuw doelwit van Moff Gideon van Giancarlo Esposito, maar krijgen we ook Boba Fett (Temuera Morrison) te zien, die overigens geen echte Mandalorian is net als zijn vader Jango Fett.

Lees ook: Goed nieuws voor Star Wars-serie 'The Mandalorian' seizoen 3

Andere nieuwe personages in seizoen twee zijn Michael Biehn als een premiejager, Rosario Dawson als spymaster Ahsoka Tano, Katee Sackhoff als de voormalig Mandalorian-leider Bo-Katan Kryze en Timothy Olyphant als Cobb Vanth, een personage dat het pak van Boba Fett weet te bemachtigen in Star Wars-boeken.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Star Trek'-fans zullen heel blij zijn met dit nieuws
Series / Nieuws

'Star Trek'-fans zullen heel blij zijn met dit nieuws

Star Trek krijgt gewoon drie live-action series die straks te zien zijn, allemaal tegelijk!

Begin november gaan de opnames van het vierde seizoen van Star Trek: Discovery al van start. En het is niet de enige serie in de Star Trek-franchise die weer van start gaat. De boel komt namelijk weer op gang.

Volgens Alex Kurtzman, die de franchise op dit moment vorm mag geven, staat alles in de startblokken om meer series op te nemen. CBS Television Studios heeft dus een manier gevonden om - middenin deze pandemie - het tweede seizoen van Star Trek: Picard, vierde van Star Trek: Discovery en eerste van Star Trek: Strange New Worlds op te nemen.

Lees ook: Eerste beelden 'Star Trek: Discovery' aflevering 2 vrijgegeven

Alles is er klaar voor
"De boel staat bijna klaar om weer opgenomen te worden," vertelde Kurtzman aan SFX Magaizne. "We zouden eigenlijk al bezig zijn met de productie van Picard, maar dat ging niet door het coronavirus. En het heeft onze data van Discoverty en Strange New Worlds wat naar achteren geschoven. Maar ik geloof dat we op schema gaan blijven voor die series. Tegen de tijd dat de series opgenomen zijn, zullen we met een paar series geïnnoveerd hebben en zullen we weten waar we staan."

Lees ook: 'Star Trek: Discovery' seizoen 3: Top of flop?

Kurtzman geloof twel dat het allemaal goed gaat komen. "Het is een heel systematisch, bijna militair, proces nu. Het is allemaal zo gepland dat iedereen veilig blijft. En de bedoeling is dat sets in groepjes functioneren. Zo wordt niet iedereen ziek als iemand corona blijkt te hebben."
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Star Trek: Discovery' zorgt nu al voor nieuw plotgat
Series / Nieuws

'Star Trek: Discovery' zorgt nu al voor nieuw plotgat

Star Trek: Discovery wierp het juk van het Star Trek-canon van zich af. Maar leidt nu weer tot een probleem.

Mocht je denken dat de tijdsprong van bijna 1.000 jaar in de toekomst ervoor zou zorgen dat Star Trek: Discovery tot minder plotgaten in Star Trek: The Original Series zou zorgen, vergis je je. De eerste aflevering zorgt er namelijk weer voor een.

In de eerste aflevering komt Michael Burnham Cleveland 'Book' Booker tegen. Ze crasht tegen zijn schip. Voordat hij erachter komt dat Michael een tijdreiziger is scheldt hij haar uit: ze had geen onnatuurlijk wormgat moeten maken. Zoals Book zegt: de Gorn "vernietigden twee lichtjaren aan subspace" nadat ze dat geprobeerd hadden. Waarop Burnham roept: "de Gorn hebben WAT gedaan!?"

Lees ook: 'Star Trek: Discovery' toont beelden tweede aflevering

Onbekende soort
In de iconische aflevering Arena moeten Kirk en een Gorn-kapitein het tegen elkaar opnemen. Het is het eerste contactmoment tussen Starfleet en de soort. Daardoor kan je je dus afvragen waarom Burnham, die voor TOS leefde, weet van het bestaan van de Gorn.

Lees ook: 'Star Trek: Discovery' seizoen 3: Top of flop?

Het kan natuurlijk zijn dat Michael simpelweg zo geschokt was door de schade die veroorzaakt was, dat ze niet dacht over wie de Gorn waren. En Mirror Universe Gabriel Lorca had een Gorn-skelet in zijn lab. Daar zou Burnham van geleerd kunnen hebben. Er zijn dus oplossingen, mar toch...
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Meer 'The Walking Dead'-series op komst!
Series / Nieuws

Meer 'The Walking Dead'-series op komst!

Goed nieuws voor fans van The Walking Dead: De franchise blijft voorlopig nog wel even.

The Walking Dead blijft voorlopig bij ons. Dat ondanks dat de hoofdserie tot een einde zal komen. Dat belooft bedenker en producent Robert Kirkman tijdens de New York Comic-Con.

AMC kondigde kortgeleden aan dat de serie tot een einde komt met een 24 afleveringen tellend elfde seizoen. Daarmee zijn er nog maar 30 afleveringen te gaan tot het definitieve einde van de serie. Maar er komt al een spin-off rond Daryl en Carol, die de draad oppikt na het einde van de moederserie. De franchise blijft voorlopig dan ook gewoon bestaan.

Lees ook: Goed nieuws voor 'The Walking Dead'-fans!

Meer op komst
"Ik weet dat kortgeleden het einde van The Walking Dead met seizoen 11 aangekondigd werd. En dat vinden we allemaal vreselijk. Het is echt jammer om te zien dat het gaat stoppen. Maar het is iets waar we naar opgebouwd hebben dus intern vinden we het eigenlijk ook heel opwindend," aldus Kirkman.

Lees ook: 'The Walking Dead' zet Rick Grimes tegenover CRM

De bedenker van de franchise belooft ook dat er voorlopig meer op komst is. "We hebben de spin-off rond Carol en Daryl die recent aangekondigd is. En er zijn nog dingen als Fear the Walking Dead en The Walking Dead: World Beyond. En nog wat dingen die nog niet aangekondigd zijn en er zullen komen. Geloof mij: The Walking Dead blijft voorlopig."
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Henry Cavill plaatst nieuwe teaserfoto Netflix-serie 'The Witcher'
Series / Foto's

Henry Cavill plaatst nieuwe teaserfoto Netflix-serie 'The Witcher'

Acteur Henry Cavill is straks weer te zien in de hoofdrol van Geralt of Rivia.

Acteur Henry Cavill is druk bezig met trainen voor het tweede seizoen van The Witcher. De acteur blijft daarmee in vorm, want hij is behoorlijk gespierd voor de rol van Geralt of Rivia.

Cavill plaatste het beeld op zijn Instagram, waarmee we weer een nieuwe teaser hebben voor het tweede seizoen. Dat is in de maak en zal zo snel mogelijk naar Netflix komen. Toch zal dat pas volgend jaar ergens zijn, meer dan een jaar na de première van het eerste seizoen. Ondertussen breidt Netflix de franchise wel flink uit.

Lees ook: Gruwelijk beeld Yennefer in 'The Witcher' seizoen 2

Tweede seizoen
Het tweede seizoen pikt de draad direct na het einde van de eerste reeks op. Geralt of Rivia is ervan overtuigd dat Yennefer om het leven is gekomen bij de Battle of Sodden. En dus neemt hij Princess Cirilla mee naar de veiligste plek die hij kent: Kaer Morhen. Daar is hijzelf opgegroeid.

Lees ook: 'The Witcher' laat badass Ciri zien!

Terwijl de koningen, elfen, mensen en demonen van het Continent buiten de muren van het kasteel strijden om heerschappij over de wereld, moet Geralt het meisje Ciri beschermen tegen iets veel gevaarlijkers: de mysterieuze kracht die zij diep in zich heeft.

Bekijk op instagram
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Laatste artikelen

Bekijk alle artikelen

Meest gelezen artikelen

  1. 1. Spectaculaire en grootste sciencefictionfilm moet in mei Netflix-kijkers omver gaan blazen

  2. 2. Faliekant geflopte scifi-serie op Netflix: slechts 6% op Rotten Tomatoes, maar toch twee seizoenen

  3. 3. De voorloper van 'Reacher': Deze misdaadserie met 94% op RT was de start van Prime Video's succes in dit genre

  4. 4. Deze scifi-serie scoort een solide 7,9 op de IMDb en bekijk je nog altijd op Netflix

  5. 5. Een van de best ontvangen en meest indrukwekkende films van 2024 staat nu op Disney+

Bekijk alle artikelen