Het verhaal achter meest legendarische zin 'How I Met Your Mother'!

Het verhaal achter iconische quote 'HIMYM'!

"Laten we de kijker meteen martelen!" Het werd een van de meest geciteerde zinnen van de hele serie

Emma Nota, 20 oktober 2020 om 13:33

Het verhaal achter How I Met Your Mother's bekendste zin! Makers Carter Bays en Craig Thomas onthullen hoe schrijvers Phil Lord en Chris Miller verantwoordelijk zijn voor Barney's (Neil Patrick Harris) iconische quote.
Wanneer Barney Stinson (Neil Patrick Harris) Ted Mosby (Josh Radnor) probeert te overtuigen dat ze eens naar een andere bar moeten gaan in 'Sweet Taste of Liberty' van seizoen 1, krijgt hij een idee om vrouwen op te halen van de luchthaven - als pick up.

"It's going to be legend — wait for it, and I hope you're not lactose intolerant because the second half of that word is — dary!" roept Barney uit terwijl Ted aan de telefoon is met Marshall Eriksen (Jason Segel).

Lees ook: Cobie Smulders verrast fans met iconisch popliedje uit 'How I Met Your Mother'

Het is een van de meest iconische citaten van de langlopende komedie, aldus Craig Thomas en Carter Bays is "Dat script is geschreven door Chris Miller en Phil Lord, die sindsdien andere dingen zijn gaan doen".

Voordat de bekroonde filmmakers films maakten als Spider-Man: Into the Spider-Verse en The Lego Movie, waren ze producenten en schrijvers van het eerste seizoen van de CBS-komedie, en dit was de eerste aflevering die ze schreven.

De bekende catchphrase ging wel in in tegen een mandaat dat de makers hadden afgesproken na Barney’s "Wait for it!"-tekst. "Laten we Barney niet in de Fonz veranderen, en laten we hem geen man maken die een heleboel catchphrases heeft".

Dat hielden de schrijvers ongeveer 5 minuten vol, vooral omdat Barney is gebaseerd op een vriend van hen. Sommige mensen hergebruiken keer op keer een zin omdat het voor hen werkt.

Voor het 'legendarische' moment in de bekende 'Liberty Bell'-aflevering bedacht schrijver Lord om de slogan van Barney te combineren met een bekende reclame slogan: "net als de oude Reese's Peanut Butter Cup-commercials, chocolade en pindakaas: het zijn twee dingen die perfect samenkomen".

Miller besloot de grap nog verder uit te melken toen hij de perfecte gelegenheid aangreep. "Phil had 'legendarisch' geschreven in het script en toen kwam ik op de lactose grap! Ik dacht gewoon: 'dary' zit daar helemaal alleen op een eiland. Dus ik dacht: hier gaan we!"

"Wat is dat voor lactose, Chris?" vroeg ​​Lord en merkte op dat lactose-intolerante grappen eigenlijk een langlopende trend zijn bij zijn schrijfpartner.

"Dit was aflevering 3 en dit was met opzet al een ongelooflijk lange, onhandige, ingewikkelde grap", zegt Thomas. "Het is een labyrint van een zin. Dat was onze draai eraan - laten we de kijker meteen martelen."

Het werd een van de meest geciteerde momenten van de hele serie.

Bron: Entertainment Weekly

Lees meer over: How I Met Your Mother

Informatie over de serie: How I Met Your Mother

Populair nieuws