search
Jake Gyllenhaal in nieuwe HBO misdaadserie 'The Son'
Series / Nieuws

Jake Gyllenhaal in nieuwe HBO misdaadserie 'The Son'

Denis Villeneuve stapt na twee enorme sci-fi producties over op een kleinschaliger, maar niet minder ambitieus project.

HBO heeft het groene licht gegeven voor miniserie The Son, een nieuwe samenwerking tussen regisseur Denis Villeneuve en acteur Jake Gyllenhaal. De twee maakten eerder met veel succes de thrillers Prisoners en Enemy.

Gyllenhaal en Villeneuve zijn tevens uitvoerend producenten van de serie, die gebaseerd is op het gelijknamige boek van Jo Nesbo. Het verhaal gaat over Sonny Lofthus, een ooit veelbelovende worstelaar wiens leven in het slop raakt wanneer zijn vader, een politieagent, zelfmoord pleegt. Lofthus zit ondertussen al 12 jaar in de gevangenis, waar hij zwaar verslaafd is geraakt aan heroïne.

Als Sonny meer te weten komt over het hoe en waarom over zijn vaders dood, weet hij op briljante wijze te ontsnappen uit de gevangenis, waarna hij de jacht opent op de mensen die ervoor hebben gezorgd dat hij onterecht werd gearresteerd.

Van Tatum naar Gyllenhaal
Het was ooit de bedoeling dat Channing Tatum de hoofdrol zou spelen, maar ook zou regisseren. Showrunner van deze nieuwe poging is Lenore Zion, die produceert met Westworld-duo Jonathan Nolan en Lisa Joy. Gyllenhaal en Villeneuve zijn al sinds 2016 verbonden aan het project. Het heeft dus even geduurd, maar hun (en ons) geduld wordt beloond!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen