search

Ons nieuws van woensdag 21 oktober 2020

Personages uit eerste Marvel-films terug in 'The Falcon and the Winter Soldier'
Series / Nieuws

Personages uit eerste Marvel-films terug in 'The Falcon and the Winter Soldier'

Opvallend! In de Marvel-serie The Falcon and the Winter Soldier krijgen we personages uit de eerste MCU-films te zien.

Dat The Falcon and the Winter Soldier mogelijk het verleden van de personages Falcon (Anthony Mackie) en de Winter Soldier (Sebastian Stan) gaat ontdekken, zou niet vreemd zijn. Wat nu interessant is dat we ook oudere figuren uit de eerste films uit het Marvel Cinematic Universe te zien krijgen.

In gesprek met Script Apart heeft The Falcon and The Winter Soldier-schrijver Derek Kolstad (John Wick) onthuld dat er bekende personages uit het verleden van de franchise te zien zullen zijn.

Terugkeer bekende gezichten
"Wat ik wil zeggen is dat er personages zijn uit de eerste Marvel-films die terugkomen," teaste Kolstad. "We presenteren ze en vinden ze opnieuw uit op een manier die de vertelstructuur zal veranderen. Het is verdomde gaaf!"

Lees ook: Nieuwe ontwikkelingen voor Marvel-serie 'The Falcon and the Winter Soldier' op Disney+

"Dit is wat ik zal zeggen: Om iemand als Robin zou niemand iets geven in zijn tienerjaren. Maar Robin is behoorlijk stoer, en werd behoorlijk stoer in de strips. We nemen tweederangs personages en plaatsen ze in de hoofdrollen, met als resultaat dat ze cooler zijn. Ze zijn interessanter. Er is meer menselijkheid, meer verlangen, meer lijden. We krijgen grip op wie en wat ze zijn," aldus Kolstad.

Lees ook: 'The Falcon and The Winter Soldier' voorlopig niet op Disney+
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Mandalorian' gehuld in geheimzinnigheid
Series / Nieuws

'The Mandalorian' gehuld in geheimzinnigheid

Wat gaat er gebeuren in seizoen 2 van The Mandalorian, bijvoorbeeld met het nieuwe personage Sabine Wren.

In het volgende seizoen van The Mandalorian krijgen we heel wat nieuwe namen te zien, waaronder WWE-superster Sasha Banks die naar verluidt de rol speelt van Sabine Wren. In gesprek met The New Day: Feel The Power ging ze in op de serie en haar rol.

"Het moet me nog steeds raken," aldus Banks over haar rol in de Star Wars-franchise. "Er is niet veel waar ik over kan praten. Het enige dat ik kan zeggen is dat ik erin zit. Ik kan het niet geloven. Ik ben zo opgewonden en kan niet wachten tot iedereen het ziet."

Veel geheimzinnigheid
"Seizoen 2 gaat zo ongelooflijk worden. Ik heb de afleveringen nog niet gezien. Ik weet waarschijnlijk niet eens wat er aan de hand is (totdat het uitgezonden wordt). Het is zo geheimzinnig," aldus de actrice over dat ze zelf ook nog niets eens helemaal weet wat er in de show gaat gebeuren.

Lees ook: Splinternieuwe trailer 'Star Wars'-serie 'The Mandalorian'!

Jon Favreau's The Mandalorian heeft opnieuw acht afleveringen en het tweede seizoen start op 30 oktober met Chapter 9, uiteraard weer op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix voegt deze topseries toe in november
Series / Featured

Netflix voegt deze topseries toe in november

Netflix heeft vandaag bekend gemaakt welke nieuwe titels er in november allemaal online komen.

Netflix voegt in november niet eens zo gek veel series toe. Althans: van nog niet zo gek veel series is de releasedatum reeds geprikt door de streamingdienst. Vandaag zetten we wel op een rij wat er bekend is gemaakt.

Paranormal, 5 november: Een hematoloog is sceptisch over het bovennatuurlijke. Hij wordt gedwongen enigmatische gebeurtenissen te onderzoek als een geest uit het verleden terug keert om hem op te jagen.

Dash & Lily, 10 november: Tegengestelden trekken elkaar aan tijdens de Kerst, terwijl de cynische Dash en de zonnige Lily berichten uitwisselen en elkaar voor dingen uitdagen, terwijl ze rond New York City een rood notitieboekje blijven uitwisselen.

The Crown, seizoen 4, 15 november: Elizabeth clasht met premier Margaret Thatcher, terwijl Prince Charles een tumultueus huwelijk aangaat met Lady Diana Spencer.

Voices of Fire, 20 november: Deze documentaireserie kijkt naar de kerk van Pharrell Williams, en hoe daar het beste gospelkoor van de wereld gebouwd wordt, enkel bestaand uit niet ontdekt talent uit de gemeenschap.

Virgin River, seizoen 2, 27 november: Verlovingen. Babies. Gebroken harten. Moord. Voor een klein stadje, heeft Virgin River heel wat drama. En Mel Monroe bevindt zich vaak in het midden van alle stress.

The Uncanny Counter, 28 november: Demonenjagers genaamd Counters, komen naar de Aarde, vermomd als medewerkers van een noodlerestaurant, zodat ze kwaadaardige geesten kunnen vangen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Power Rangers'-franchise gaat heel groot worden
Series / Nieuws

'Power Rangers'-franchise gaat heel groot worden

De Power Rangers brengen ons straks films en series die allemaal verbonden zijn.

Er moet een filmuniversum komen rond de Power Rangers. De franchise bestaat al jaren, maar een filmuniversum met onderling gebouwde films en series was nog niet gemaakt. Daar komt wat Paramount Pictures betreft, nu verandering in.

In 2017 al werd geprobeerd om de Power Rangers nieuw leven in te blazen op het witte doek. De film was vooral gericht op jongvolwassenen, maar slaagde niet heel erg. Het gevolg: er wordt nu aan nog een reboot gewerkt, ditmaal eentje die zich in de jaren negentig afspeelt. Regisseur is Jonathan Entwistle, die dus ook het filmuniversum mag leiden.

De Power Rangers
De franchise werd in 1993 gelanceerd op basis van de Japanse serie Super Sentai. Centraal staat een groepje tieners die de Aarde moeten beschermen tegen buitenaardse bedreigingen. De franchise is steevast uitgebreid, onder meer via film, televisie en verschillende typen speelgoed.

Of de boel verbonden zal zijn aan het inmiddels 28ste seizoen van de serie, dat Dino Fury heet, is niet zeker. Wanneer de reboot precies van start gaat is niet duidelijk.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Cobra Kai'-serie is een enorme hit voor Netflix
Series / Nieuws

'Cobra Kai'-serie is een enorme hit voor Netflix

Het terughoudende Netflix geeft een aantal interessante cijfers vrij over de serie.

De aankoop van Cobra Kai (eerst een YouTube Premium-serie) lijkt zeer goed uit te pakken voor Netflix. Sinds de eerste twee seizoenen in september door Netflix beschikbaar werden gesteld, keken zo'n 50 miljoen accounts op zijn minst een paar minuten van de serie.

Netflix gaf deze cijfers gisteren vrij als deel van hun nieuwste kwartaalrapportage. Ze onthulden ook dat de door Ryan Murphy geproduceerde serie Ratched zo'n 48 miljoen kijkers trok in zijn eerste maand. Naast Cobra Kai en Ratched waren ook The Umbrella Academy en Lucifer grote hits met respectievelijk 43 en 38 miljoen kijkers.

Meer cijfers
Niet alleen series van Netflix deden het goed, Ook Netflix Original-films als The Old Guard (78 miljoen), Enola Holmes (76 miljoen), Project Power (75 miljoen), The Kissing Booth 2 (66 miljoen) deden het uiterst goed. Recente releases American Murder: The Family Next Door (52 miljoen) en The Social Dilemma (38 miljoen) bleken daarnaast twee van de succesvolste documentaires ooit op de streamingdienst.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuw op Netflix: 'My Next Guest Needs No Introduction with David Letterman' seizoen 3
Series / Nieuws

Nieuw op Netflix: 'My Next Guest Needs No Introduction with David Letterman' seizoen 3

Het derde seizoen van deze serie is te bekijken op Netflix vanaf woensdag 21 oktober 2020...

De serie My Next Guest Needs No Introduction with David Letterman heeft niet alleen één van de langste namen ooit uit de geschiedenis van de seriewereld, ze is ook razend populair.

Het eerste seizoen van My Next Guest Needs No Introduction with David Letterman verscheen op Netflix in het jaar 2018. Wat niemand ooit had durven vermoeden werd wel degelijk werkelijkheid, want het project werd een instant succes. Niet in het minst in de Verenigde Staten geniet de show een ongelofelijke populariteit.

Fantastische line-up
In de reeks krijgen we een kijkje in het leven van verschillende bekende namen. In het eerste seizoen kwamen bijvoorbeeld personen voorbij zoals ex-president Barack Obama evenals George Clooney en de nobelprijswinnares Malala Yousafzai. De populariteit van het eerste seizoen bracht ook al snel een tweede deel op de been welke in 2019 verscheen. Daarin waren gasten te zien als Ellen DeGeneres, Kanye West, Lewis Hamilton en Melinda Gates.

Vanaf vandaag, woensdag 21 oktober 2020 is het derde deel van deze show te bekijken op Netflix. Ook deze keer hebben er zich weer heel wat mooie namen aangediend. Deze keer gaat het onder meer om Robert Downey Jr. en Kim Kardashian West.

Wil je alvast een voorsmaakje van dit derde seizoen krijgen? Dat is mogelijk met de onderstaande trailer. Als je dit derde seizoen graag meteen wil bekijken kan dat ook. Het derde seizoen is namelijk te bingen vanaf vandaag, woensdag 21 oktober 2020 op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Razend succesvolle Netflix-serie 'Dark Desire' krijgt tweede seizoen
Series / Nieuws

Razend succesvolle Netflix-serie 'Dark Desire' krijgt tweede seizoen

'Dark Desire' wist bij haar debuut op Netflix vriend en vijand te verrassen...

De zwoele, opzwepende trailer die de wereld werd ingestuurd voor de serie Dark Desire ging meteen gretig over de tongen. Niemand had echter op voorhand durven vermoeden dat de serie zo populair zou worden.

Op 15 juli 2020 verscheen Dark Desire op Netflix. Heel wat mensen hebben duidelijk de lancering van deze Mexciaanse-serie afgewacht, want het was één van de sterkste lanceringen ooit voor een Spaanstalige serie op 's werelds populairste streamingdienst.

Dark Desire kon eigenlijk nagenoeg meteen rekenen op heel wat populariteit. In juli 2020 was ze zelfs de zesde vaakst bekeken serie ter wereld op de streamingdienst. Bovendien bleek ze de tweede meest populaire titel te zijn in de maand augustus. Alleen de serie The Umbrella Academy moest ze voor zich dulden.

Cliffhanger
Het einde van het eerste seizoen van Dark Desire (welke toch reeds bestond uit een mooie 18 afleveringen) liet vermoeden dat er met zekerheid nog wel een vervolg zou komen. Dit werd ook meteen bevestigd bij de aftiteling van het eerste seizoen.

De vraag die veel mensen zich nu stellen is wanneer we dat vervolg zouden kunnen verwachten. In eerste instantie was de verwachting dat deze er zomaar reeds volgende zomer aan zou kunnen komen. Dat behoort nog altijd tot de mogelijkheden, alleen is het natuurlijk afwachten of onder meer COVID-19 geen roet meer in het eten zal gooien.

Vooralsnog verwachten we dat het tweede seizoen ergens in de loop van 2021 zeker moet verschijnen op Netflix, al zou dat ook zomaar in het najaar kunnen zijn.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Filmklassieker 'Willow' wordt een serie op Disney+
Series / Nieuws

Filmklassieker 'Willow' wordt een serie op Disney+

De meer dan 30 jaar oude fantasy-film krijgt eindelijk een welverdiend vervolg!

Vandaag is bekend geworden dat Jon M. Chu (Crazy Rich Asians) is ingehuurd om de pilot-aflevering te regisseren van Disney+-serie Willow, een productie van Lucasfilm. Naast de regie, zal Chu produceren met showrunners Jonathan Kasdan en Wendy Mericle. Jonathan Kasdan schreef het script.

De serie zal dienen als een vervolg op de klassieke fantasy-film uit 1988. Chu zei hier het volgende over:

"Toen ik opgroeide in jaren '80, maakte Willow diepe indruk op me. Het verhaal van een onverwachte held zorgde ervoor dat ik, een Aziatische Amerikaan die opgroeide in een Chinees restaurant, het idee had dat ik alles kon bereiken wat ik wilde door vastberadenheid en, natuurlijk, innerlijke magie. Dat ik nu mag werken met mijn helden Kathleen Kennedy en Ron Howard is een droom die uitkomt. Jon Kasdan en Wendy mericle hebben een prachtig verhaal geschreven dat vol verrassingen zit."

Ron Howard weer van de partij
Ron Howard, regisseur van de oorspronkelijke film, zal ditmaal dienst doen als uitvoerend producent. Bob Dolman, scenarist van de film, heeft en speciale adviserende rol.

Het is nog onbekend wanneer we Willow kunnen verwachten.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuw op Netflix: 'You Me Her' seizoen 5 (het laatste!)
Series / Nieuws

Nieuw op Netflix: 'You Me Her' seizoen 5 (het laatste!)

Het vijfde seizoen is meteen ook de zwanenzang voor deze populaire serie...

De serie You Me Her is toe aan haar laatste seizoen. Het vijfde seizoen en daarmee dus ook de zwanenzang van deze serie is te bekijken op Netflix vanaf donderdag 22 oktober 2020.

You Me Her vertelt het verhaal van Jack en Emma die er op een bepaald ogenblik achter komen dat hun seksleven lang niet meer is wat het ooit is geweest. Om ze terug nieuw leven in te blazen beslissen ze om een callgirl in te huren. Zij moet er voor zorgen dat het seksleven van het koppel terug nieuw leven in wordt geblazen. Dat lukt, alleen ontstaan er meer gevoelens die de situatie natuurlijk alleen maar gecompliceerder maken.

Laatste seizoen
De populariteit van de serie You Me Her heeft er voor gezorgd dat ze vijf seizoenen lang in stand werd gehouden. De serie is een project van HBO Max, maar is in Nederland en België exclusief te bekijken op streamingdienst Netflix. De serie is gemaakt door John Scott Shepherd en speelt zich af in Portland, in Oregon. De cast bestaat onder meer uit namen als Greg Poehler, Rachel Blanchard en Priscilla Faia.

De onderstaande trailer geeft je alvast een idee wat je van dit laatste seizoen allemaal mag verwachten. Wil je ze graag meteen kijken? Dat is dus mogelijk bij Netflix vanaf donderdag 22 oktober 2020!

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Jake Gyllenhaal in nieuwe HBO misdaadserie 'The Son'
Series / Nieuws

Jake Gyllenhaal in nieuwe HBO misdaadserie 'The Son'

Denis Villeneuve stapt na twee enorme sci-fi producties over op een kleinschaliger, maar niet minder ambitieus project.

HBO heeft het groene licht gegeven voor miniserie The Son, een nieuwe samenwerking tussen regisseur Denis Villeneuve en acteur Jake Gyllenhaal. De twee maakten eerder met veel succes de thrillers Prisoners en Enemy.

Gyllenhaal en Villeneuve zijn tevens uitvoerend producenten van de serie, die gebaseerd is op het gelijknamige boek van Jo Nesbo. Het verhaal gaat over Sonny Lofthus, een ooit veelbelovende worstelaar wiens leven in het slop raakt wanneer zijn vader, een politieagent, zelfmoord pleegt. Lofthus zit ondertussen al 12 jaar in de gevangenis, waar hij zwaar verslaafd is geraakt aan heroïne.

Als Sonny meer te weten komt over het hoe en waarom over zijn vaders dood, weet hij op briljante wijze te ontsnappen uit de gevangenis, waarna hij de jacht opent op de mensen die ervoor hebben gezorgd dat hij onterecht werd gearresteerd.

Van Tatum naar Gyllenhaal
Het was ooit de bedoeling dat Channing Tatum de hoofdrol zou spelen, maar ook zou regisseren. Showrunner van deze nieuwe poging is Lenore Zion, die produceert met Westworld-duo Jonathan Nolan en Lisa Joy. Gyllenhaal en Villeneuve zijn al sinds 2016 verbonden aan het project. Het heeft dus even geduurd, maar hun (en ons) geduld wordt beloond!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Kijkcijfers 'The Walking Dead: World Beyond' niet bepaald geweldig
Series / Nieuws

Kijkcijfers 'The Walking Dead: World Beyond' niet bepaald geweldig

The Walking Dead: World Beyond is nu drie weken onderweg. Scoort de serie ook een beetje?

The Walking Dead: World Beyond is een beetje een experiment van televisiezender AMC. Om te kijken of de franchise ook buiten The Walking Dead en Fear the Walking Dead kans van slagen heeft. Daar lijkt het misschien niet direct op.

De spin-off serie The Walking Dead: World Beyond doet het namelijk niet geweldig als het aankomt op de kijkcijfers. De eerste drie afleveringen zijn te zien geweest, maar scoren geen fantastische kijkcijfers.

Lees ook: 'The Walking Dead: World Beyond' onthult meer over de mysterieuze CRM

De kijkcijfers
De première trok in de Verenigde Staten nog 1,6 miljoen kijkers naar AMC. Aflevering twee en aflevering drie deden er nog 1,04 miljoen. Daarmee daalt het aantal kijkers dus niet meer heel hard, maar echt goed is het niet te noemen.

Lees ook: 'The Walking Dead: World Beyond' hint naar nieuwe doomsday

Ter vergelijking: de eerste aflevering van The Walking Dead trok 5,35 miljoen kijkers naar AMC. En ook Fear the Walking Dead had een veel beter debuut met 10,13 miljoen kijkers. Daarbij vergeleken, lijken de 1,6 miljoen kijkers van The Walking Dead: World Beyond dus wat schraal.

The Walking Dead: World Beyond speelt zich in Nebraska af, tien jaar na het einde van de wereld. We volgen vier tieners die de wijde wereld in trekken.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix hitserie 'The Crown' heeft weer een nieuwe Prince Charles!
Series / Nieuws

Netflix hitserie 'The Crown' heeft weer een nieuwe Prince Charles!

The Crown heeft zijn laatste Prince Charles gevonden, gaat het verhaal nu.

Het vijfde seizoen van The Crown heeft een nieuw castlid. Acteur Dominic West heeft getekend om de rol van Prince Charles te spelen. Dat meldt de Britse tabloid The Sun in een bericht over de serie.

Het vijfde seizoen zal volgens The Sun draaien om het mislukkende huwelijk van Charles en Princess Diana. Ook zouden we meer te zien krijgen over Charles en zijn voormalige geliefde Camilla Parker Bowles.

Lees ook: Duistere tijden in trailer 'The Crown' seizoen 4

Queen Elizabeth II
The Crown draait om het leven van Queen Elizabeth II. De boel begint zo rond haar kroning in 1953 en laat elk seizoen ruwweg een decennium zien. En elke twee seizoenen met heel nieuwe castleden.

Lees ook: 'The Crown' onthult prachtige trouwjurk Princess Diana

In het eerste en het tweede seizoen speelde Claire Foy de rol van Elizabeth. Daarna nam Olivia Colman het stokje van haar over en speelde ze de rol in het derde en vierde seizoen.

Het vierde seizoen zal vanaf 15 november te streamen zijn op Netflix en daarna neemt Imelda Staunton het over. Zij speelt Elizabeth ook nog eens twee seizoenen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Is Baby Yoda in 'Star Wars'-serie 'The Mandalorian' een kloon?
Series / Nieuws

Is Baby Yoda in 'Star Wars'-serie 'The Mandalorian' een kloon?

Baby Yoda zou in elk geval onderwerp van een hele rits experimenten van Palpatine kunnen zijn.

Nog twee weken en dan is het tweede seizoen van The Mandalorian te zien op Disney+. We krijgen acht afleveringen over de verdere avonturen van Din Djarin en Baby Yoda te zien. Helaas weten we nog altijd niet wie dat mysterieuze kind precies is en waarom het Keizerrijk hem wil hebben.

Het boek The Star Wars Book geeft mogelijk wat antwoorden. Het boek bevestigt in elk geval dat Baby Yoda onderdeel is van een Force Dyad. Daardoor kan hij onder meer gebruik maken van Force Healing. Bovendien is er meer aan de hand met de unieke soort.

Lees ook: 'The Mandalorian' seizoen 2: Dit moet je weten

Een unieke soort
Baby Yoda komt van een "unieke soort", waar door het Keizerrijk op geëxperimenteerd wordt. "Het gerucht ging dat het Keizerrijk probeerde klonen van deze unieke soort te maken". Het zou dus zomaar kunnen dat daarmee direct verwezen wordt naar de soort waar de enigmatische Grand Master Yoda uit afkomstig is, maar dus ook Baby Yoda.

Lees ook: Teaser 'The Mandalorian' seizoen 2 toont nieuwe beelden!

Een theorie is dat Palpatine achter The Child aan zit en hem wil gebruiken. Dat het kind een Force Dyad is, maakt het ook extra interessant voor Palpatine. Die zou het mogelijk willen gebruiken om zijn stervende lichaam te herstellen. Dat wordt volgens de theorie bewezen doordat Doctor Pershing, die aan The Child werkte, het logo van wetenschappers van de planeet Kamino droeg. Dat is een kloonplaneet, dus wie weet...
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Waarom moet 'The Walking Dead' ermee stoppen?
Series / Nieuws

Waarom moet 'The Walking Dead' ermee stoppen?

The Walking Dead stopt er straks na elf seizoenen mee. Maar waarom eigenlijk?

Waarom moet The Walking Dead er eigenlijk mee stoppen? AMC zet straks na elf seizoenen een punt achter de serie, waarmee er nog maar 30 afleveringen zullen komen.

Het einde lijkt een beetje in tegenstelling te staan tot wat tot nu toe steeds gezegd is: het zou een zombiefilm zijn die nooit eindigt. Maar de hoofdserie gaat dus wel degelijk eindigen straks. Gelukkig komen er dan nog ten minste twee spin-offs.

Lees ook: Meer 'The Walking Dead'-series op komst!

Waarom een einde?
"Dit kwam voort uit gesprekken die wij met AMC hadden en uiteindelijk was het echt hun beslissing," vertelt AMC's Scott Gimple over de beslissing om ermee te stoppen. "En dus, nou ja, ik had het erover met Angela Kang en… Ik weet het niet. Het is echt heel zwaar."

Lees ook: Krijgt ook deze 'The Walking Dead'-heldin een eigen serie?

"Er zitten heel veel Walking Dead-dingen aan te komen, en met al die mensen met wie we werken, hoop ik dat voor de meeste van hen het een zekere richting op zal gaan. Ik weet het niet zo goed, maar het is echt heel zwaar."

Gimple kijkt dus een beetje op tegen het einde van de serie, maar gelukkig laat dat nog wel even op zich wachten. Vermoedelijk eindigt de boel pas in 2022 namelijk.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix zet nu al een punt achter de serie 'Away'
Series / Nieuws

Netflix zet nu al een punt achter de serie 'Away'

Away stopt na slechts 1 seizoen alweer op Netflix, helaas dus voor fans van de serie.

Netflix heeft ervoor gekozen om Away niet te verlengen voor een tweede seizoen. De dramaserie, waarin Hilary Swank een hoofdrol speelde, keert dus niet terug. De beslissing valt iets meer dan anderhalve maand nadat het eerste seizoen op de streamingdienst verscheen.

Voordat Netflix een beslissing neemt over het al dan niet verlengen van een serie, bekijkt men de kijkcijfers versus de kosten. Away bracht enige weken door in de top 10 best bekeken streamingseries volgens Nielsen, en piekte op de tweede plaats. Dat bleek dus niet genoeg voor een verlenging.

Lees ook: Eerste trailer Netflix-serie 'Away': Hilary Swank vertrekt naar Mars!

Away[/i]
De serie Away volgde de Amerikaanse astronaut Emma Green. Zij bereidt zich erop voor om een internationale crew te leiden op de eerste missie naar Mars. En moet proberen het feit dat ze haar echtgenoot en haar tienerdochter achter zal laten terwijl zij haar hard nodig hebben, een plek te geven.

[b]Lees ook: Eerste beelden Netflix-original 'Away' met Hilary Swank


Terwijl de reis van de crew in de ruimte intensiever wordt, neemt de complexiteit van de persoonlijke dynamiek en het effect van de mensen die langere tijd weg zijn, ook flink toe.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.