Streamingdienst Quibi stopt alweer na 6 maanden ondanks miljardeninvestering

Streamingdienst Quibi stopt na amper 6 maanden

Na amper 6 maanden wordt de stekker al uit het project getrokken...

Geoffrey Ketels, 22 oktober 2020 om 14:41

Eerder doken er al heel wat berichten op die wezen in de richting van een vroegtijdig einde van de mobiele streamingdienst Quibi. Nu zijn deze geruchten bevestigd. Na amper een half jaar wordt de stekker uit de streamingdienst getrokken.
In een brief die werd bezorgd aan niet alleen de medewerkers, maar ook aan de investeerders werd de stopzetting van het bedrijf toegelicht. Quibi werd opgericht door Jeffrey Katzenberg, één van de medeoprichters van DreamWorks Animation en Meg Whitman, vooral bekend als voormalig directeur van Ebay. In totaal staken investeerders ruim 1,75 miljard dollar in de streamingdienst. Zij zien hun investering nu in rook opgaan.

Mobiele streamingdienst
In de brief wordt er voor het mislukken van het project in verschillende richtingen gekeken; "Of het idee was niet goed of de timing was verkeerd". Quibi richtte zich specifiek op mensen die onderweg zijn, bijvoorbeeld met de trein of met de bus. Zij konden met de streamingdienst korte afleveringen bekijken. Quibi werd opgericht in april, net op het moment dat heel wat landen wereldwijd in lockdown zaten en verplaatsingen dus tot een minimum moesten worden beperkt.

De afleveringen die werden toegevoegd aan Quibi duurden slechts zeven minuten. Opvallend, de applicaties voor zowel Android TV als Apple TV werden nog maar in de voorbije week gelanceerd. Dit was dus slechts enkele dagen vooraleer de stekker uit het bedrijf werd getrokken. De eerste klap kreeg Quibi echter reeds te verduren in juli van dit jaar. Toen bleek namelijk dat maar liefst 90 procent van de gebruikers hun abonnement niet wilden verlengen na afloop van de drie gratis proefmaanden.

Lees meer over: Quibi, streamingdienst, streamingdiensten, mobiele streamingdienst, serie, series

Populair nieuws