search

Ons nieuws van donderdag 22 oktober 2020

'Flashdance' serie in de maak bij Paramount+
Series / Nieuws

'Flashdance' serie in de maak bij Paramount+

De streamingdienst komt met een serie die is gebaseerd op de populaire film uit 1983...

Streamingdienst Paramount+ heeft bekend gemaakt dat ze werkt aan een serie die is gebaseerd op de film Flashdance welke het levenslicht zag in het jaar 1983.

De productie van de op Flashdance gebaseerde serie door Paramount+ werd onder meer bevestigd aan The Hollywood Reporter. Over zowel de cast als de verschijningsdatum is op moment van schrijven evenwel nog niets bekend. Wel werd aangegeven dat de productie onder leiding staat van Lynda Obst. Zij was in het verleden ook reeds betrokken bij de productie van de Flashdance-film.

Jonge zwarte vrouw
De serie gooit het op verschillende vlakken over een andere boeg. Zo vertelt ze het verhaal van een jonge zwarte vrouw die droomt van een carrière als balletdanseres. In het dagelijkse leven verdient ze echter haar geld door te dansen in een stripclub.

Dat er een serie verschijnt die is gebaseerd op de film Flashdance hoeft op zich niet te verbazen. De film die in 1983 verscheen bracht wereldwijd namelijk niet minder dan 200 miljoen dollar op.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Groei betalende Netflix-abonnees neemt een flinke duikvlucht
Series / Streaming-diensten

Groei betalende Netflix-abonnees neemt een flinke duikvlucht

Voor de eerste keer dit jaar zien de cijfers er heel wat minder rooskleurig uit...

Tijdens het derde kwartaal heeft Netflix 2,2 miljoen nieuwe abonnees aangetrokken. Dat waren er een behoorlijk stuk minder in vergelijking met de eerste twee periodes van het jaar. Toen hield het Coronavirus heel wat mensen thuis waardoor ze massaal naar streamingdiensten keken.

Helemaal onverwacht komt het nieuws misschien toch niet. Netflix had eerder namelijk reeds laten optekenen dat men er zich bewust voor moest zijn dat de groei niet kon blijven aanhouden. Dit gezegd zijnde hadden analisten voor het derde kwartaal toch betere resultaten verwacht.

Ondanks het feit dat de cijfers van het derde kwartaal tegenvallen is het zo dat er toch tot dusver dit jaar nog steeds meer mensen abonnee zijn geworden van Netflix dan in heel vorig jaar. Het totaal aantal abonnementen ligt in vergelijking met vorig jaar dan ook nog steeds 23,3 procent hoger.

Netflix aandeel krijgt stevige klap
Voor het huidige kwartaal wordt verwacht dat Netflix er nog 6 miljoen nieuwe abonnees bij zal krijgen. Het bedrijf koestert bovendien de verwachting dat er in het komende jaar terug sprake zal zijn van een meer normale groei, althans wanneer de wereld zich heeft weten te herstellen van de Coronapandemie.

De voorbije maanden zijn gelukkig verschillende producties terug heropgestart kunnen worden, al zijn verschillende inmiddels alweer gestaakt. Van Stranger Things en The Witcher konden wel een aantal nieuwe afleveringen worden gedraaid.

De tegenvallende cijfers lieten zich meteen ook voelen in het aandeel van Netflix. Dat aandeel ging namelijk met zo'n 6 procent onderuit.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
3 series die 'The Walking Dead'-fans moeten zien!
Series / Featured

3 series die 'The Walking Dead'-fans moeten zien!

Dol op series met zombies en weten welke er nog meer zijn? Check onze drie tips!

The Walking Dead is de nummer één zombieserie tot op heden, maar er zijn duidelijk meer series rond de levende doden. Hieronder drie tips om van te genieten als je dol bent op bloed, gore en darmen!

Kingdom | Te zien op: Netflix
Deze Zuid-Koreaanse zombieserie van schrijver Kim Eun-hee en regisseur Kim Seong-hun maakt veel indruk. De Netflix Original is een verfilming van de webcomicreeks The Kingdom of the Gods en we zien dat er in een koninkrijk vreemde geruchten gaan over de zieke koning. De kroonprins is de enige hoop tegen een mysterieuze plaag die zich verspreidt over het land.



Z Nation | Te zien op: Netflix
Hoogstaand zijn series over zombies vaak niet. Zo is Z Nation net als The Walking Dead geen geprezen drama. Desondanks is ook deze serie prima vermaak voor de liefhebbers. Je ziet hoe een team begint aan een gevaarlijke missie: het vervoert een man die een dodelijk zombievirus heeft overleefd, in de hoop dat hij een vaccin kan helpen ontwikkelen.



Lees ook: 3 dikke aanraders voor 'Game of Thrones'-fans!

In The Flesh | Te zien op: Dvd
Deze BBC Three-serie bestaat uit slechts twee seizoenen met twaalf afleveringen, maar wordt geliefd door heel wat fans. De serie staat op Rotten Tomatoes niet voor niets op 97%! In de serie ontmoet je Kieren, een tiener die PDS heeft en ook nog eens teruggebracht is uit de dood. Dit komt doordat er na een zombie-apocalyps een medicijn is gevonden om de geïnfecteerde zombies terug te brengen naar de mensheid. Met vallen en bijten.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Streamingdienst Quibi stopt alweer na 6 maanden ondanks miljardeninvestering
Series / Nieuws

Streamingdienst Quibi stopt alweer na 6 maanden ondanks miljardeninvestering

Na amper 6 maanden wordt de stekker al uit het project getrokken...

Eerder doken er al heel wat berichten op die wezen in de richting van een vroegtijdig einde van de mobiele streamingdienst Quibi. Nu zijn deze geruchten bevestigd. Na amper een half jaar wordt de stekker uit de streamingdienst getrokken.

In een brief die werd bezorgd aan niet alleen de medewerkers, maar ook aan de investeerders werd de stopzetting van het bedrijf toegelicht. Quibi werd opgericht door Jeffrey Katzenberg, één van de medeoprichters van DreamWorks Animation en Meg Whitman, vooral bekend als voormalig directeur van Ebay. In totaal staken investeerders ruim 1,75 miljard dollar in de streamingdienst. Zij zien hun investering nu in rook opgaan.

Mobiele streamingdienst
In de brief wordt er voor het mislukken van het project in verschillende richtingen gekeken; "Of het idee was niet goed of de timing was verkeerd". Quibi richtte zich specifiek op mensen die onderweg zijn, bijvoorbeeld met de trein of met de bus. Zij konden met de streamingdienst korte afleveringen bekijken. Quibi werd opgericht in april, net op het moment dat heel wat landen wereldwijd in lockdown zaten en verplaatsingen dus tot een minimum moesten worden beperkt.

De afleveringen die werden toegevoegd aan Quibi duurden slechts zeven minuten. Opvallend, de applicaties voor zowel Android TV als Apple TV werden nog maar in de voorbije week gelanceerd. Dit was dus slechts enkele dagen vooraleer de stekker uit het bedrijf werd getrokken. De eerste klap kreeg Quibi echter reeds te verduren in juli van dit jaar. Toen bleek namelijk dat maar liefst 90 procent van de gebruikers hun abonnement niet wilden verlengen na afloop van de drie gratis proefmaanden.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Foto's vele personages 'Stranger Things' seizoen 4
Series / Foto's

Foto's vele personages 'Stranger Things' seizoen 4

De helden uit de voorgaande drie seizoenen zijn uiteraard terug in seizoen 4 van Stranger Things.

Het is al bekend dat het vierde seizoen van Stranger Things zich meer buiten het vertrouwde probleemdorpje Hawkins zal afspelen en dat betekent dat de bekende helden uit de geliefde '80-scifihorrorkomedie van Netflix de nodige avonturen ver van huis gaan beleven.

Nieuwe foto's vanaf de set van de Stranger Things laten ons de vertrouwde jonge helden gezamenlijk zien. Via Just Jared verscheen een hele reeks foto's met daarop onder meer Joe Keery, Gaten Matarazzo, Sadie Sink en Maya Hawke.

Nog in de States
De opnames vonden plaats in een vintage videotheek, in Atlanta. Keery was te zien met een actrice die een nog onbekend personage speelt en mogelijk het oogappeltje wordt van Steve Harrington.

Check op Just Jared alle foto's en hieronder een greep van deze foto's via Twitter. Het vermoedelijk een na laatste seizoen moet ergens in 2021 verschijnen.

Tweet verwijderd
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dikke lol op set 'The Witcher': check de foto's!
Series / Nieuws

Dikke lol op set 'The Witcher': check de foto's!

Yennefer of Vengerberg en Cirilla "Ciri" zijn uiteraard weer terug in het tweede seizoen.

De opnames voor het tweede seizoen van The Witcher gaan gewoon lekker door en dat is goed nieuwe voor de fans van de fantasyserie van Netflix. Nieuwe setfoto's onthullen dat er ook een hoop lol te beleven valt op de set.

Via een reeks foto's van de set in het Verenigd Koninkrijk zie we actrices Anya Chalotra en Freya Allan, als respectievelijk de personages Yennefer of Vengerberg en Cirilla "Ciri". De eerste is de tovenares die meerdere keren het pad van Geralt kruist vanwege een spreuk, en de tweede is de kroonprinses van Cintra, met magische krachten.

Dikke lol op de set!
De foto's onthullen niet alleen dat de twee dikke lol op de set hebben. Ook zien we Yennefer in een nieuwe jurk. De foto's werden genomen bij de High and Low Force Waterfall in Couty Durham. The Witcher keert ergens in 2021 weer terug op de streamingdienst.

Lees ook: 'The Witcher' laat badass Ciri zien!
Lees ook: 'The Witcher': Hier gaat seizoen 2 over!

Tweet verwijderd
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Laatste kans op Netflix! Bekijk nu nog snel de succesvolle serie 'Eigen Kweek'
Series / Nieuws

Laatste kans op Netflix! Bekijk nu nog snel de succesvolle serie 'Eigen Kweek'

Eén van de leukste Vlaamse series van de afgelopen jaren verdwijnt bijna van streamingdienst Netflix...

De serie Eigen Kweek wordt bestempeld als één van de meest succesvolle Vlaamse series van de voorbije jaren. Ze was lange tijd ook te bekijken op Netflix, maar daar komt binnenkort verandering in.

Eigen Kweek is een serie die afkomstig is van de hand van Philippe de Schepper. De reeks was voor het eerst te zien in het jaar 2013 op de Vlaamse zender EEN. In eerste instantie zou de serie slechts één enkel seizoen krijgen, maar ze werd zo populair dat de producenten er toch voor kozen om er nog even mee door te gaan. Uiteindelijk verschenen er in totaal drie seizoenen.

Vlaamse Breaking Bad
Het succes van de serie Eigen Kweek wist zowel vriend als vijand te verrassen. Ze werd zelfs de 'Breaking Bad van Vlaanderen' genoemd. Toen bekend raakte dat de serie ook op Netflix zou verschijnen waren erg veel mensen daar zeer tevreden mee. Aan die aanwezigheid op de streamingdienst komt binnenkort echter een eind. Op 31 oktober 2020 wordt de serie namelijk van Netflix afgehaald.

Heb je Eigen Kweek dus met andere woorden nog niet gezien en ben je wel te vinden voor een beetje rasecht Vlaams vermaak? Bekijk ze dan nog snel voor het te laat is op Netflix!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Is dit de volgende Disney+ Original die gemaakt wordt?
Series / Nieuws

Is dit de volgende Disney+ Original die gemaakt wordt?

Disney+ werkt mogelijk aan een serie die gebaseerd wordt op de boeken rond John Carter.

De film John Carter wordt gezien als een van de grootste teleurstellingen in de filmgeschiedenis. Niet omdat de film zo slecht was, maar omdat de film peperduur was en behoorlijk weinig opbracht aan de wereldwijde box office.

Maar de film weet langzaamaan meer fans te trekken. Zoveel dat Disney+ volgens insider Daniel Richtman op dit moment overweegt om met een serie te komen die zich afspeelt in hetzelfde universum. Het zou dus een van de vele Originals zijn die in de maak is voor de streamingdienst.

Wie is John Carter
John Carter is een personage dat bedacht werd door Edgar Rice Burroughs. Het eerste verhaal over het personage verscheen in 1912 en sindsdien kwam er nog een hele rits andere verhalen over het personage uit.

In de franchise is John Carter een veteraan van de Amerikaanse burgeroorlog. Hij wordt naar Mars getransporteerd en beleeft daar grote avonturen. Disney bracht in 2012 een live-action film uit over het personage, als viering van de honderdste verjaardag daarvan. Centraal stond het eerste interplanetaire avontuur van John Carter en zijn pogingen om voor rust te zorgen tussen de strijdende koninkrijken van Barsoom.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Fear the Walking Dead'-kijkcijfers: teleurstellend of niet?
Series / Nieuws

'Fear the Walking Dead'-kijkcijfers: teleurstellend of niet?

Fear the Walking Dead is nu weer twee weken bezig op AMC. Doet het wat qua kijkcijfers?

Fear the Walking Dead is weer begonnen. De serie is qua Amerikaanse kijkers allang over het hoogtepunt heen, maar lijkt de weg omhoog een beetje gevonden te hebben.

Waar de serie begon met meer dan 10 miljoen kijkers, zakte deze snel terug naar anderhalf miljoen in het vijfde seizoen. Een van de dieptepunten was aflevering 12 van seizoen vijf, dat 1,14 miljoen kijkers trok. Sindsdien is de weg omhoog gevonden.

Lees ook: Grimmige toon in 'The Walking Dead'-serie

De kijkcijfers
Waar de finale van Fear the Walking Dead seizoen 5 nog 1,51 miljoen kijkers naar AMC trok, werd de première van het zesde seizoen beter bekeken. Er stemden 1,59 miljoen mensen af op The End is the Beginning. En ook de tweede aflevering werd door 1,55 miljoen mensen bekeken.

Lees ook: Morgan heeft iets unieks in 'Fear the Walking Dead'

Daarmee is de serie het best bekeken sinds 21 juli 2019, waar AMC vermoedelijk redelijk tevreden mee zal zijn. Ook omdat de serie tijdens dit nieuwe seizoen zichzelf opnieuw heeft uitgevonden met meer op zichzelf staande afleveringen.

Op 29 november vindt de midseason finale plaats. We hebben dus nog zes afleveringen te gaan voordat de serie tijdelijk op pauze gaat.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Is de volgende 'Star Wars'-serie van Disney+ gebaseerd op deze game?
Series / Nieuws

Is de volgende 'Star Wars'-serie van Disney+ gebaseerd op deze game?

Disney+ maakt mogelijk een serie gebaseerd op de coole game Star Wars: Squadrons.

Er wordt naar het schijnt aan een stuk of negen Star Wars-series gewerkt voor Disney+. Een deel daarvan kennen we al, maar een groot deel nog niet. Vandaag vullen we mogelijk weer wat van de gaatjes in.

Ontwikkelaar EA Motive kwam met een game, Star Wars: Squadrons. Dat spel volgt op Star Wars Battlefront II en bleek een succes bij critici en fans. De game past goed binnen de niche van ruimtegevechten, want de focus ligt zo'n beetje helemaal daar. Mooi is een nieuw gerucht, dat erop wijst dat hier mogelijk een serie over komt.

Lees ook: Goed nieuws voor Star Wars-serie 'The Mandalorian' seizoen 3

Star Wars: Squadrons-serie
Via Daniel Richtman horen we dat Disney+ in een vroeg stadium van de ontwikkeling van een film of serie gebaseerd op de game van EA Motive zit. Er is helaas niets anders te delen over het project, al is het een interessant gerucht. Een serie die draait om gevechten tussen verschillende piloten in het Star Wars-universum lijkt een mooie aanvulling.

Lees ook: Verrassende terugkeer in Star Wars-serie 'The Mandalorian'

Sowieso is er een heel gevarieerd aanbod aan series rond Star Wars in de maak voor Disney+. Denk aan het tweede (en derde) seizoen van The Mandalorian en de series rond Obi-Wan Kenobi en Cassian Andor. Bovendien komt er ook nog een serie rond vrouwelijke helden en krijgen we een serie te zien die draait om The Bad Batch.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit brengt de toekomst de 'The Walking Dead'-series
Series / Nieuws

Dit brengt de toekomst de 'The Walking Dead'-series

Tales of the Walking Dead wordt nog een behoorlijk speciale serie, als we Scott Gimple mogen geloven.

Alhoewel The Walking Dead bijna voorbij is, zal de franchise voorlopig bij ons blijven. De baas van de franchise, Scott Gimple, gaat tijdens een gesprek met The Hollywood Reporter in op wat we kunnen verwachten van spin-off Tales of the Walking Dead.

Gimple vertelde dat geanimeerde afleveringen een zekerheid zijn. En er is meer dat gepland staat voor de spin-off, dat een heel nieuw format belooft te brengen naar de zombiefranchise.

Lees ook: Meer 'The Walking Dead'-series op komst!

Tales of the Walking Dead
"Wat ik je kan zeggen, is dat we kijken naar animatie," vertelde Gimple aan The Hollywood Reporter. "Ik bedoel, Robert Kirkman heeft daar veel talent voor en dat maakt het duidelijk. [Matt Negrete] en ik zijn zelfs begonnen met animatie. We werkten daar ooit aan samen." Een animatieserie behoort ook gewoon tot de mogelijkheden.

Lees ook: Krijgt ook deze 'The Walking Dead'-heldin een eigen serie?

Maar ook andere dingen zijn mogelijk. "Er zijn zoveel verhalen die niets te maken hebben met, en ook nooit iets te maken zullen hebben met, de series die je tot nu toe hebt gezien. Maar er zullen ook personages uit het verleden zijn, personages van de series die je nu kan zijn. Ik hoop dat er in zekere zin ook voortzettingen van de huidige verhalen komen. Dat we verhalen kunnen voortzetten."
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe details over tweede 'The Boys'-serie
Series / Nieuws

Nieuwe details over tweede 'The Boys'-serie

Amazon Prime Video komt met een spin-off voor hitserie The Boys, die op een zeker moment komt.

The Boys krijgt een spin-off. Daarmee is het de eerste serie van Amazon Prime Video die de eer te beurt valt. Volgens showrunner Eric Kripke is dat vooral zo omdat hij en zijn co-makers dat wilden.

"Nou ja, allereerst is het belangrijk dat dit niet voortkomt uit Amazon dat zei: 'Hey, jullie zijn een hit en jullie moeten nog veel meer doen'. Het kwam voort uit een idee van mij, Seth Rogen, Evan Goldberg en Crais Rosenberg," aldus Kripke. "We hadden het erover en kwamen toen op deze hoek van het universum.

Lees ook: Je hoeft niet lang te wachten op 'The Boys' seizoen 3!

Superheldenopleiding
"Het wordt een serie die zich op school afspeelt. Een school van Vought, waar jonge kinderen met krachten getraind worden om goede superhelden te zijn. Dat leidt allemaal tot een NBA-achtig gebeuren aan het einde van het jaar. Maar het lijkt een beetje op een college sports serie die Fame ontmoet, omdat ze ook naar acteerlessen en marketinglessen moeten. Het wordt een heel personage-gedreven, hopelijk ontzettend realistische, serie," concludeerde de maker.

Lees ook: 'The Boys' moet ten minste vijf seizoenen krijgen

De serie wordt dus nog heel interessant!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.