Groei betalende Netflix-abonnees neemt een flinke duikvlucht

Groei betalende Netflix-abonnees neemt duikvlucht

Voor de eerste keer dit jaar zien de cijfers er heel wat minder rooskleurig uit...

Geoffrey Ketels, 22 oktober 2020 om 16:55

Tijdens het derde kwartaal heeft Netflix 2,2 miljoen nieuwe abonnees aangetrokken. Dat waren er een behoorlijk stuk minder in vergelijking met de eerste twee periodes van het jaar. Toen hield het Coronavirus heel wat mensen thuis waardoor ze massaal naar streamingdiensten keken.
Helemaal onverwacht komt het nieuws misschien toch niet. Netflix had eerder namelijk reeds laten optekenen dat men er zich bewust voor moest zijn dat de groei niet kon blijven aanhouden. Dit gezegd zijnde hadden analisten voor het derde kwartaal toch betere resultaten verwacht.

Ondanks het feit dat de cijfers van het derde kwartaal tegenvallen is het zo dat er toch tot dusver dit jaar nog steeds meer mensen abonnee zijn geworden van Netflix dan in heel vorig jaar. Het totaal aantal abonnementen ligt in vergelijking met vorig jaar dan ook nog steeds 23,3 procent hoger.

Netflix aandeel krijgt stevige klap
Voor het huidige kwartaal wordt verwacht dat Netflix er nog 6 miljoen nieuwe abonnees bij zal krijgen. Het bedrijf koestert bovendien de verwachting dat er in het komende jaar terug sprake zal zijn van een meer normale groei, althans wanneer de wereld zich heeft weten te herstellen van de Coronapandemie.

De voorbije maanden zijn gelukkig verschillende producties terug heropgestart kunnen worden, al zijn verschillende inmiddels alweer gestaakt. Van Stranger Things en The Witcher konden wel een aantal nieuwe afleveringen worden gedraaid.

De tegenvallende cijfers lieten zich meteen ook voelen in het aandeel van Netflix. Dat aandeel ging namelijk met zo'n 6 procent onderuit.

Lees meer over: Netflix, serie, series, streamingdienst, streamingdiensten

Populair nieuws