Nieuwe maffiaserie van maker 'The Sopranos' en 'Boardwalk Empire' op komst!

Nieuwe maffiaserie van maker 'The Sopranos'

Dat kan alleen maar een topserie op gaan leveren, maar wie zal de rechten oppikken?

Zilko Tarici, 25 oktober 2020 11:04

Terence Winter, bedenker van Boardwalk Empire en scenarist van The Sopranos, zal een nieuwe maffia-miniserie maken gebaseerd op Friends of the Family, een boek van de voormalige NYPD-rechercheur Tommy Dades, aanklager Mike Vecchione en David Fisher.
Het boek gaat over Stephen Caracappa en Louis Eppolito, twee onderscheiden NYPD-rechercheurs die in het geheim werkten voor de New Yorkse maffia-families Lucchese en Gambino. De twee zouden voor de maffioso allerhande serieuze misdaden hebben gepleegd, waaronder omkopingen, ontvoeringen en moorden. Toen ze uiteindelijk werden betrapt, werd ook bekend dat ze elke maand duizenden dollars kregen om vertrouwelijke informatie te lekken aan de families. Beide heren zitten momenteel een levenslange celstraf uit.

Wie pikt de serie op?
Hoogstaande maffiaseries doen het over het algemeen erg goed, en met een naam als Terence Winter eraan verbonden kan deze wel eens een biedingsoorlog veroorzaken onder de grote streamingdiensten. We zullen ongetwijfeld snel te horen krijgen wie het project op heeft gepikt.

Bron: Deadline

Lees meer over: Terence Winter, The Sopranos, Boardwalk Empire, The Wolf of Wall Street, Friends of the Family

Aanbevolen artikelen

Laatste nieuws