search

Ons nieuws van zondag 25 oktober 2020

Is seizoen 3 van 'Star Trek: Discovery' beter dan de eerdere seizoenen?
Series / Nieuws

Is seizoen 3 van 'Star Trek: Discovery' beter dan de eerdere seizoenen?

Op 15 oktober startte Star Trek: Discovery en nu zijn er heel wat recensies verschenen.

Een paar dagen geleden plaatsten we al wat passages uit recensies van verschillende websites en deze maakten al duidelijk dat het derde seizoen van de serie Star Trek: Discovery goed wordt ontvangen. Nu is ook de Rotten Tomatoes-score bekend.

Via Twitter heeft Rotten Tomatoes onthuld dat de serie na 27 reviews op een prima 93 procent staat op de Tomatometer, en daarmee is seizoen 3 "Certified Fresh" met een indrukwekkende 7.94/10 als gemiddelde beoordeling.

Welkome dosis personageontwikkeling
De luidt als volgt: "Met minder canonieke bagage en een welkome dosis personageontwikkeling, blijft Discovery zijn eigen weg banen en dat is narratief beter voor de serie."

Lees ook: 'Star Trek: Discovery' komt echt op gang vrijdag

Het eerste seizoen noteerde nog 83 procent en seizoen twee staat op 81 procent. Recent werd het vierde seizoen al aangekondigd.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Disney is bang voor spoilers 'The Mandalorian'
Series / Nieuws

Disney is bang voor spoilers 'The Mandalorian'

Op vrijdag 30 oktober start het tweede seizoen van The Mandalorian. Disney is voorzichting met voorvertoningen.

Het eerste seizoen van The Mandalorian had een aantal leuke verrassingen. Zo zagen we in de eerste aflevering al Baby Yoda en kregen we in de slotaflevering de Dark Saber te zien. Ook in het tweede seizoen zitten waarschijnlijk weer opvallende onthullingen.

Het blijkt namelijk dat Disney+ deze keer geen previews rondstuurt naar de pers. De schrijvende kijkers moeten net als de rest wachten op de release op Disney+. Bij seizoen één werden de afleveringen nog een dag voor de release verspreid onder de pers.

Lees ook: Obi-Wan Kenobi als verrassing op set 'The Mandalorian'

Peter Sciretta van Slash Film kwam met het nieuws (zie onder) en Comic Book Movie vroeg om een reactie bij Lucasfilm. Deze was simpel. De studio wil niet dat de spoilers te vroeg online verschijnen.


Goed voor de fans
Fans lijken des te blijer. In een reactie op bovenstaand bericht liet een fan weten juist niet blij te zijn met de overijverige pers die uiteraard op zoek is naar bezoekers. Zo blijkt de onthulling van de Darksaber al voor de release op ween website te hebben gestaan. Op vrijdag 30 oktober start het tweede seizoen van The Mandalorian.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Darth Vader'-serie brengt James Earl Jones terug?
Series / Nieuws

'Darth Vader'-serie brengt James Earl Jones terug?

De Darth Vader-serie voor Disney+, die nog niet officieel aangekondigd is, brengt mogelijk een icoon terug.

De afgelopen veertig jaar is Darth Vader natuurlijk een centrale figuur geweest in popcultuur. Hij blijft een van de meest geliefde schurken die er zijn. En krijgt mogelijk een eigen serie op streamingdienst Disney+.

Vandaag horen we via Mikey Sutton dat de Disney+serie mogelijk snel gemaakt gaat worden. Lucasfilm zou zelfs zijn best doen om James Earl Jones aan te trekken om de stem van Darth Vader weer in te spreken. Dat zou dan snel moeten, want Jones is ondertussen alweer 90 jaar oud.

Lees ook: Is de volgende 'Star Wars'-serie van Disney+ gebaseerd op deze game?

Heel veel Star Wars
Er zitten heel veel Star Wars-series aan te komen op Disney+. Sowieso gaat de 30ste het tweede seizoen van The Mandalorian van start, snel gevolgd door een derde seizoen. Bovendien zit er meer aan te komen.

Lees ook: Is Baby Yoda in 'Star Wars'-serie 'The Mandalorian' een kloon?

We weten dat er series aan zitten te komen rond Obi-Wan Kenobi en rond Cassian Andor. En er is een serie in de maak die moet draaien om vrouwelijke premiejagers. End an zijn er natuurlijk nog de andere series waar aan gewerkt wordt, waarvan dit er een is.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Stranger Things'-foto's onthullen nieuw personage
Series / Nieuws

'Stranger Things'-foto's onthullen nieuw personage

Stranger Things heeft een rol voor de broer van Maya Hawke, Levon Thurman-Hawke.

Op nieuwe setfoto's van Stranger Things seizoen vier zien we dat er een nieuw personage aan zit te komen. Het gaat om een punk-rocker, die gespeeld zal worden door de broer van actrice Maya Hawke, Levon Thurman-Hawke.

Het derde seizoen introduceerde weer nieuwe personages, waarvan Robin van Maya Hawke natuurlijk de meest bekende is. Zij ontwikkelde een mooie vriendschap met Steve Harrington (Joe Keery), en werkte met hem samen in de ijswinkel van Starcourt Mall. En nu lijkt ze een vriend erbij te krijgen.

Lees ook: Foto's vele personages 'Stranger Things' seizoen 4

Nog een nieuw personage
Op een stel setfoto's zien we het nieuwe personage van Levon Thurman-Hawke, de broer van Maya Hawke. Hij speelt een punk rocker in het nieuwe seizoen van de serie van Netflix. Hoe groot zijn rol is weten we helaas nog niet.

Lees ook: Nieuwe details 'Stranger Things' seizoen 4

Details over het personage hebben we helaas ook nog niet. Wel lijkt het erop dat diens personage werkt in een videotheek, precies waar de kids van Stranger Things graag zullen komen. Check hieronder de setfoto's!

Tweet verwijderd
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Toch hoop voor 'Chilling Adventures Of Sabrina'?
Series / Nieuws

Toch hoop voor 'Chilling Adventures Of Sabrina'?

Er zit goed nieuws aan te komen rond Netflix-serie Chilling Adventures Of Sabrina.

Fans van Chilling Adventures Of Sabrina werden nogal verrast door het recente nieuws dat Netflix besloten had om een punt achter de serie te zetten. Na twee seizoenen (en vier delen) is het verhaal van 's werelds beroemdste tienerheks al voorbij.

Maar nu lijkt het erop dat er mogelijk toch nog iets aan zit te komen. Volgens maker Roberto Aguirre-Sacasa zit er namelijk een fijne aankondiging aan te komen voor fans. Wat dat wordt is natuurlijk niet zeker.

Lees ook: Slecht nieuws voor 'Chilling Adventures of Sabrina'-fans

Gaaf nieuws
"Is de verjaardag van Chance [Perdomo, die Ambrose Spellman speelt] genoeg reden om te teasen dat er binnenkort extreem #SabrinaNetflix-nieuws aan zit te komen?" schrijft Aguirre-Sacasa bij een foto van Chance en Kiernan Shipka op de eerste opnamedag.

Lees ook: 'Chilling Adventures of Sabrina' seizoen 4: Dit moet je weten

Zou het kunnen dat Netflix besloten heeft om toch wat meer afleveringen van Chilling Adventures Of Sabrina te maken? Of gaan we binnenkort horen wanneer het volgende seizoen precies te zien is en gaan we de eerste beelden te zien krijgen?

Bekijk op instagram
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
3 topseries die 'Stranger Things'-fans moeten zien!
Series / Featured

3 topseries die 'Stranger Things'-fans moeten zien!

Fan van mysterie en scifi? Deze drie series moeten je dan ook trekken.

Ben jij gek van de serie Stranger Things van Netflix? Dan moet je waarschijnlijk nog flink lang wachten op seizoen 4. Daarom hieronder drie tips om de tijd te overbruggen!

The Twilight Zone | Te zien op: Amazon Prime Video
Deze reboot van onder meer Us-regisseur Jordan Peele verscheen verleden jaar en er zijn ondertussen al twee seizoenen, met in totaal 20 afleveringen. Ook in deze serie veel nostalogie en waarschijnlijk kreeg dit project groen licht door het succes van Stranger Things. Iedere aflevering heeft een eigen verhaal.



Dark | Te zien op: Netflix
Deze Duitse Netflix Original Series debuteerde in 2017 en er zijn ondertussen drie seizoenen. In deze serie draait het ook rond jongere personages, met de nodige scifi en tijdreizen. De synopsis: Als een kind vermist wordt, gaan vier families verwoed op zoek naar antwoorden. Ze ontrafelen een schokkend mysterie dat zich uitstrekt over drie generaties.



The X-Files | Te zien op: Amazon Prime Video
Ook in deze serie veel mysterie en scifi als we de avonturen rechercheurs Fox Mulder (David Duchovny) en diens collega Dana Scully (Gillian Anderson) volgen. Zij buigen zich namens de FBI over de meest bizarre misdaadzaken uit het verleden. Later voegen zich daar ook nog agenten John Doggett (Robert Patrick) en Monica Reyes (Annabeth Gish) bij.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Amazon Prime Video voegde heel wat nieuwe series toe
Series / Streaming-diensten

Amazon Prime Video voegde heel wat nieuwe series toe

Amazon Prime Video heeft toch weer wat topseries weten aan te kopen voor zijn aanbod.

Er verschenen redelijk wat nieuwe series op Amazon Prime Video deze week. We zetten alle nieuwe titels voor je op een rij.

ELEMENTARY (7 seizoenen): We volgen Sherlock Holmes die naar Manhattan vlucht voor zijn vader en daar gaat wonen bij Dr. Joan Watson. Samen lossen ze heel wat misdrijven op.

NOS4A2 (2 seizoenen): In deze serie volgen we Vic McQueen, een begaafde jonge vrouw die ontdekt dat ze op bijzondere wijze altijd dingen kan vinden. Het brengt haar lijnrecht tegenover een gruwelijk figuur.

REBEL (1 seizoen): Een detective gaat op zoek naar aanwijzingen om een bizarre moord op te lossen in het grensgebied. Hij ontdekt daar heel wat gruwelijke geheimen.

METHANOL (1 seizoen): In 2012 krijgen rechercheurs te maken met de gruwelijkste zaak in de geschiedenis. Binnen een paar weken zorgt een dodelijke cocktail voor heel veel doden: het is aan hen om dat op te lossen.

BROTHERS & SISTERS (5 seizoenen): De familie Walker heeft heel wat verschillende leefstijlen. Deze serie brengt hun zoektocht naar een eigen identiteit in beeld.

DANCING ACADEMY (2 seizoenen): Tara gaat terug naar de academie voor haar tweede jaar. Ze hoopt uiteindelijk mee te mogen doen aan de Prix de Fonteyn, een internationale balletwedstrijd.

PEPPA PIG (8 seizoenen): Peppa is een lief biggetje dat heel wat avonturen beleeft.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe maffiaserie van maker 'The Sopranos' en 'Boardwalk Empire' op komst!
Series / Nieuws

Nieuwe maffiaserie van maker 'The Sopranos' en 'Boardwalk Empire' op komst!

Dat kan alleen maar een topserie op gaan leveren, maar wie zal de rechten oppikken?

Terence Winter, bedenker van Boardwalk Empire en scenarist van The Sopranos, zal een nieuwe maffia-miniserie maken gebaseerd op Friends of the Family, een boek van de voormalige NYPD-rechercheur Tommy Dades, aanklager Mike Vecchione en David Fisher.

Het boek gaat over Stephen Caracappa en Louis Eppolito, twee onderscheiden NYPD-rechercheurs die in het geheim werkten voor de New Yorkse maffia-families Lucchese en Gambino. De twee zouden voor de maffioso allerhande serieuze misdaden hebben gepleegd, waaronder omkopingen, ontvoeringen en moorden. Toen ze uiteindelijk werden betrapt, werd ook bekend dat ze elke maand duizenden dollars kregen om vertrouwelijke informatie te lekken aan de families. Beide heren zitten momenteel een levenslange celstraf uit.

Wie pikt de serie op?
Hoogstaande maffiaseries doen het over het algemeen erg goed, en met een naam als Terence Winter eraan verbonden kan deze wel eens een biedingsoorlog veroorzaken onder de grote streamingdiensten. We zullen ongetwijfeld snel te horen krijgen wie het project op heeft gepikt.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Game of Thrones'-ster moest continu hierover vechten
Series / Nieuws

'Game of Thrones'-ster moest continu hierover vechten

Game of Thrones-actrice Emilia Clarke ging constant het gevecht aan over haar personage.

De onthullingen over Game of Thrones uit het boek Fire Cannot Kill a Dragon blijven maar komen. Vandaag vertelt actrice Emilia Clarke bijvoorbeeld over de discussies die ze voerde met de makers van de serie over haar personage, Daenerys Targaryen.

De producenten wilden van Daenerys een kil personage maken. Daar ging zij fel tegen in, met als gevolg dat het een heel ander personage is geworden.

Lees ook: 'Game of Thrones'-acteur over matige einde

Daenerys minder kil maken
"Er waren een aantal keren dat ik dacht: 'Waarom geef je me die notitie?' Hoewel ik best consequent een 'hoe kan ik helpen'-persoon ben, waren er een paar momenten waarop ik dacht: 'Vertel mij niet wat ik met mijn meid moet doen! Ik weet heel goed wat ik moet doen!'"

Lees ook: Hoofdrolspeler uit forse kritiek op 'Game of Thrones'

"Op de calling card voor Daenerys stond dat ze kil en emotieloos moest zijn. Ik wilde er altijd wat menselijkheid doorheen mengen, want niemand is altijd zo. Ik ging dus altijd dat gevecht met hen aan: 'Ik snap dat ze keihard moet zijn, als staal, en een krachtig mens moet zijn. Maar op dit moment is ze verdorie een menselijk wezen. Dus ik geef je dat mee en hoop echt heel erg dat je het meeneemt in de editing.'"
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Laatste artikelen

Bekijk alle artikelen

Meest gelezen artikelen

  1. 1. Spectaculaire en grootste sciencefictionfilm moet in mei Netflix-kijkers omver gaan blazen

  2. 2. Deze ijzersterke oorlogsserie kijk je in een ruk af: 'War & Peace'

  3. 3. De nieuwe Zweedse misdaadserie van Netflix heet 'Deliver Me': Een killer in het genre?

  4. 4. De voorloper van 'Reacher': Deze misdaadserie met 94% op RT was de start van Prime Video's succes in dit genre

  5. 5. Een van de best ontvangen en meest indrukwekkende films van 2024 staat nu op Disney+

Bekijk alle artikelen