'Hannibal' door eerste seizoen verpest

'Hannibal' door eerste seizoen verpest

Maker Bryan Fuller vindt dat het eerste seizoen het minst reflecteert wat hij wilde maken.

Jim Pedd, 3 november 2020 om 10:21

Bryan Fuller, die als showrunner werkte aan de serie Hannibal, vertelt in een interview hoe het eerste seizoen van de serie zijn algehele visie voor het verhaal behoorlijk veranderd heeft.
Hannibal was als serie gebaseerd op de boeken van Thomas Harris. Centraal stond een jongere Will Graham, die een unieke band vormde met de gerespecteerde psychiater Hannibal Lecter. Die is in het diepste geheim actief als seriemoordenaar en kannibaal. Maar voor Fuller was de serie niet wat hij voor ogen had.

Lees ook: Wat houdt een nieuw 'Hannibal'-seizoen of film tegen?

Heel anders
"Absoluut, het is echt gecompromitteerd. Toen we met het Abigail-verhaal bezig waren, en keken naar de soap-elementen van die families, en de relatie tussen Will, Hannibal en Abigail, was alles het meest succesvol in mijn hoofd. Een aantal van de 'moorden van de week' waren wat meer procedureel dan ik van plan was. En in het tweede seizoen deden we dat anders. En het derde seizoen was al helemaal anders. Dus voor mij was dat de meest pure uitdrukking van wat ik voor de serie wilde," aldus Fuller.

Lees ook: Krijgt 'Hannibal' een vierde seizoen?

Dat is jammer, maar laten we hopen dat hij uiteindelijk de kans krijgt om een vierde seizoen te maken waar al langer over gesproken wordt. En dat dit seizoen dan nog meer reflecteert wat hij voor ogen had.

Bron: Screen Rant

Lees meer over: Bryan Fuller, Hannibal, THomas Harris, Hannibal Lecter

Informatie over de serie: Hannibal

Populair nieuws