Acteur walgt van verkrachtingsscène in 'Game of Thrones'

Acteur walgt van verkrachting in 'Game of Thrones'

De verkrachtingsscène van Sansa Stark is iets waar acteur Iwan Rheon niet graag aan terugdenkt.

Bram de Groot, 3 november 2020 om 11:24

Vele mensen genoten van Game of Thrones vanwege de vele sterk uitgewerkte personages, de goede mix van fantasie en politiek en nog veel meer. Maar de serie was vaak ook bikkelhard. Denk maar aan het wrede personage Ramsay Bolton die zelfs Sansa Stark verkrachtte.
Acteur Iwan Rheon die Ramsay Bolton speelde kijkt met weinig plezier terug op het opnemen van de verkrachtsscène. In gesprek met Metro noemt het de "slechtste dag van mijn carriere". In de scène in Game of Thrones zien we hoe Bolton zijn vrouw Sansa (Sophie Turner) verkracht tijdens hun huwelijksnacht, terwijl Theon Greyjoy (Alfie Allen) moet toekijken.

Lees ook: 'Game of Thrones'-ster kent niemand die seizoen 8 leuk vindt

Het was een vreselijke, vreselijke dag
"Dat was verschrikkelijk. Niemand wilde daar zijn. Niemand wil dat doen, maar als je een verhaal vertelt, moet je het naar waarheid vertellen. Ze hebben het niet sensationeler gemaakt of zoiets. Het was heel erg moeilijk om naar te kijken. Er gebeurt helaas iets vreselijks en dat zou niet zo moeten zijn. Het was de ergste dag van mijn carrière," aldus Rheon.

Lees ook: Opvallende foto geschrapte 'Game of Thrones' pilot

Hij vervolgde: "'Als je iemands vinger eraf hakt, zie je het niet echt, en als je het als een close-up doet, is het een stuk plastic. We zijn gewoon aan het acteren, het is niet echt. Maar zoiets als dit is erg realistisch en erg moeilijk om mee om te gaan. Het was een vreselijke, vreselijke dag."


Bron: Metro

Lees meer over: Game of Thrones, Thomas Brodie Sangster, Seizoen 1, HBO, Pilot, Ian McNeice, George R R Martin

Informatie over de serie: Game of Thrones

Populair nieuws