search

Ons nieuws van dinsdag 3 november 2020

Opmerkelijke nummer 1 meest gestreamde serie deze week
Series / Streaming-diensten

Opmerkelijke nummer 1 meest gestreamde serie deze week

Schitt's Creek scoorde het beste in de Verenigde Staten, meer dan wat dan ook.

Een nieuwe week, een nieuwe top tien meest gestreamde films en series. Deze week zien we dat er in de Verenigde Staten heel anders wordt gekeken.

Nielsen geeft elke keer weer een nieuwe lijst met de meest bekeken films en series op streamingdiensten vrij. De top wordt vrijwel altijd ingenomen door Netflix. Deze week geldt dat weer, met een vrij opmerkelijke nummer 1. Schitt's Creek (hier in Nederland niet te streamen) trok in de Verenigde Staten veel kijkers. Dat terwijl de serie al drie jaar op Netflix staat daar.

The Boys
De enige serie die niet in de top tien staat en van Netflix is in de Verenigde Staten, is The Boys van Amazon Prime Video. Voor Nederland geldt dat meer titels uit de top tien niet exclusief via Amazon te bekijken zijn, maar ook bij andere diensten beschikbaar zijn. De meeste series staan op Netflix of Prime Video.

Hieronder kan je de volledige top tien bekijken.

1. Schitt's Creek (80 afleveringen) "“ 968 miljoen minuten
2. The Office (192 afleveringen) "“ 929 miljoen minuten
3. The Blacklist (152 afleveringen) "“ 852 miljoen minuten
4. Grey's Anatomy (361 afleveringen) "“ 852 miljoen minuten
5. Ratched (8 afleveringen) "“ 791 miljoen minuten
6. American Murder: Family Next Door (1 afleveringen) "“ 778 miljoen minuten
7. The Boys (15 afleveringen) "“ 655 miljoen minuten
8. Criminal Minds (277 afleveringen) "“ 604 miljoen minuten
9. NCIS (353 afleveringen) "“ 584 miljoen minuten
10. Enola Holmes (film) "“ 573 miljoen minuten
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Grote naam toegevoegd aan cast nieuwe thriller 'Severance'
Series / Nieuws

Grote naam toegevoegd aan cast nieuwe thriller 'Severance'

Walken speelt voor het eerst in zijn lange carrière een vaste rol in een serie!

Apple's thrillerdrama Severance heeft Oscar-winnaar Christopher Walken aan zijn ensemble toegevoegd. Hij speelt samen met bekende namen als Adam Scott, Patricia Arquette en John Turturro.

Christopher Walken voegt zich bij de reguliere cast voor de thriller, die zich afspeelt in het bedrijf Lumen Industries. Dit bedrijf wil "de balans tussen werk en privé naar een hoger niveau tillen."

Walken speelt voor het eerst in zijn lange carrière een vaste rol in een serie. Hij is Burt, het hoofd optica en design bij het bedrijf. Adam Scott schittert in Severance als Mark, een werknemer met een duister verleden die probeert zichzelf weer op de rails te krijgen. Arquette speelt de baas van Mark en Turturro speelt een oude medewerker van het bedrijf.

De productie van de serie staat gepland voor later deze maand. De cast bevat ook Britt Lower (Man Seeking Woman), Tramell Tillman (Godfather of Harlem), Jen Tullock en Zach Cherry ( Crashing van HBO).

Dan Erickson creëerde de serie en produceert samen met Mark Friedman (Dispatches From Elsewhere van AMC). Bekende namen achter de schermen zijn onder andere Ben Stiller (die ook regisseert), Nicky Weinstock en Jackie Cohn. Arquette en Scott zijn producenten.

Severance is Walken's eerste tv-werk sinds Peter Pan Live in 2014 op NBC en de Britse telefilm Turks & Caicos.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Bijzondere terugkeer oude bekende bij 'The Tonight Show'
Series / Nieuws

Bijzondere terugkeer oude bekende bij 'The Tonight Show'

Na een samenwerking van 11 jaar gaan Fallon en showrunner Jamie Granet-Bederman een nieuwe fase in!

NBC heeft het contract van Jimmy Fallon bij The Tonight Show verlengd, bovendien krijgt de show een nieuwe showrunner. Jamie Granet-Bederman, die al 11 jaar met Jimmy Fallon samenwerkt, neemt het over van Gavin Purcell.

Er is een verandering aan de top van The Tonight Show: Jamie Granet-Bederman, een oude producer van de NBC late night-club, is het nieuwe seizoen showrunner. Ze neemt het over van Gavin Purcell.

Granet-Bederman heeft de voormalige tekstschrijver van The Tonight Show Nedaa Sweiss weer binnengehaald als mede-showrunner. De nieuwe samenwerking betekent ook dat Jimmy Fallon op zijn plek blijft als presentator. Fallon heeft een contractverlenging getekend om zeker tot na 2021 aan te blijven. Hoelang de verlenging is, is onbekend.

Granet-Bederman werkt al 11 jaar met Fallon, sinds NBC's Late Night, en verhuisde met hem naar The Tonight Show toen Fallon presentator werd in 2014.

De komst van Granet-Bederman markeert de derde showrunner-verandering van The Tonight Show in de afgelopen twee jaar.

Alle late-night shows moesten zich aanpassen aan de nieuwe maatregelen. Ze sloten hun studio's in het voorjaar en de presentatoren zenden vanuit huis uit. De afgelopen maanden zijn ze teruggekeerd naar hun studio's, maar zonder publiek. Met deze showrunner gaat The Tonight Show weer een nieuwe fase in.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Acteur walgt van verkrachtingsscène in 'Game of Thrones'
Series / Nieuws

Acteur walgt van verkrachtingsscène in 'Game of Thrones'

De verkrachtingsscène van Sansa Stark is iets waar acteur Iwan Rheon niet graag aan terugdenkt.

Vele mensen genoten van Game of Thrones vanwege de vele sterk uitgewerkte personages, de goede mix van fantasie en politiek en nog veel meer. Maar de serie was vaak ook bikkelhard. Denk maar aan het wrede personage Ramsay Bolton die zelfs Sansa Stark verkrachtte.

Acteur Iwan Rheon die Ramsay Bolton speelde kijkt met weinig plezier terug op het opnemen van de verkrachtsscène. In gesprek met Metro noemt het de "slechtste dag van mijn carriere". In de scène in Game of Thrones zien we hoe Bolton zijn vrouw Sansa (Sophie Turner) verkracht tijdens hun huwelijksnacht, terwijl Theon Greyjoy (Alfie Allen) moet toekijken.

Lees ook: 'Game of Thrones'-ster kent niemand die seizoen 8 leuk vindt

Het was een vreselijke, vreselijke dag
"Dat was verschrikkelijk. Niemand wilde daar zijn. Niemand wil dat doen, maar als je een verhaal vertelt, moet je het naar waarheid vertellen. Ze hebben het niet sensationeler gemaakt of zoiets. Het was heel erg moeilijk om naar te kijken. Er gebeurt helaas iets vreselijks en dat zou niet zo moeten zijn. Het was de ergste dag van mijn carrière," aldus Rheon.

Lees ook: Opvallende foto geschrapte 'Game of Thrones' pilot

Hij vervolgde: "'Als je iemands vinger eraf hakt, zie je het niet echt, en als je het als een close-up doet, is het een stuk plastic. We zijn gewoon aan het acteren, het is niet echt. Maar zoiets als dit is erg realistisch en erg moeilijk om mee om te gaan. Het was een vreselijke, vreselijke dag."

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Hannibal' door eerste seizoen verpest
Series / Nieuws

'Hannibal' door eerste seizoen verpest

Maker Bryan Fuller vindt dat het eerste seizoen het minst reflecteert wat hij wilde maken.

Bryan Fuller, die als showrunner werkte aan de serie Hannibal, vertelt in een interview hoe het eerste seizoen van de serie zijn algehele visie voor het verhaal behoorlijk veranderd heeft.

Hannibal was als serie gebaseerd op de boeken van Thomas Harris. Centraal stond een jongere Will Graham, die een unieke band vormde met de gerespecteerde psychiater Hannibal Lecter. Die is in het diepste geheim actief als seriemoordenaar en kannibaal. Maar voor Fuller was de serie niet wat hij voor ogen had.

Lees ook: Wat houdt een nieuw 'Hannibal'-seizoen of film tegen?

Heel anders
"Absoluut, het is echt gecompromitteerd. Toen we met het Abigail-verhaal bezig waren, en keken naar de soap-elementen van die families, en de relatie tussen Will, Hannibal en Abigail, was alles het meest succesvol in mijn hoofd. Een aantal van de 'moorden van de week' waren wat meer procedureel dan ik van plan was. En in het tweede seizoen deden we dat anders. En het derde seizoen was al helemaal anders. Dus voor mij was dat de meest pure uitdrukking van wat ik voor de serie wilde," aldus Fuller.

Lees ook: Krijgt 'Hannibal' een vierde seizoen?

Dat is jammer, maar laten we hopen dat hij uiteindelijk de kans krijgt om een vierde seizoen te maken waar al langer over gesproken wordt. En dat dit seizoen dan nog meer reflecteert wat hij voor ogen had.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Schokkende onthulling Disney-serie 'WandaVision'
Series / Nieuws

Schokkende onthulling Disney-serie 'WandaVision'

Fans van Marvel Studios hebben echt iets om naar uit te kijken met deze live-action serie.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het lijkt erop dat een opmerkelijk personage te zien zal zijn in WandaVision van Marvel Studios. Merchandise lijkt vandaag weer een nieuw detail gelekt te hebben.

Funko POP! geeft poppetjes vrij rond verschillende Marvel-series (en natuurlijk andere franchises). Die poppetjes blijken geregeld voor nieuwe details die geheim hadden moeten blijven te zorgen. Vandaag dus ook weer, want het lijkt erop dat we de broer van Wanda Maximoff, Quicksilver, gaan zien in de serie.

Lees ook: Badass Captain Marvel-figuur in 'Wandavision'-serie

Vision en Pietro Maximoff
In Avengers: Age of Ultron kwamen zowel Quicksilver als Scarlet Witch voor het eerst in een MCU-film voor. Maar de twee werden meteen op brute wijze van elkaar gescheiden; Quicksilver kwam om het leven in de strijd tegen Ultron. Maar nu al lijkt het erop dat hij terugkeert. Dat lijkt reclame voor Funko namelijk te onthullen.

Lees ook: Nieuwe promo-art 'WandaVision' van Disney+

WandaVision wordt sowieso een opmerkelijke serie. We krijgen daarin al de terugkeer van de dode Vision te zien, waarschijnlijk in een soort visioen van Wanda Maximoff die alle trauma's uit haar verleden een plek moet geven. Ook zal de serie het multiversum openen voor de Marvel-films.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Disney+ lijkt groot detail 'Star Wars'-serie 'The Mandalorian' te lekken
Series / Nieuws

Disney+ lijkt groot detail 'Star Wars'-serie 'The Mandalorian' te lekken

The Mandalorian heeft mogelijk per ongeluk al een grote en hele belangrijke wending onthuld.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Daar lijkt iets mis te zijn gegaan. Op de Disney+-account van India, verscheen een bevestiging van de vele geruchten rond de rol van actrice Rosario Dawson in The Mandalorian.

Die rol was tot nu toe niet formeel bevestigd. Wel hoorden we al vaker dat de actrice gecast zou zijn in de film. Bovendien was het verhaal dat zij te zien zou zijn als Ahsoka Tano, de bij fans ontzettend populaire oud-leerling van Anakin Skywalker.

Lees ook: 'Star Wars'-serie 'The Mandalorian' van Disney+ scoort enorm goed

Ahsoka Tano!
Op de Twitter-account van Disney+ India, lezen we dus dat Rosario Dawson de rol van Ahsoka Tano speelt. "Rosario Dawson zal de beroemde Clone Wars Jedi spelen", viel te lezen in de post. Die werd vervolgens verwijderd, waarmee we wel voorzichtig kunnen concluderen dat de vele geruchten over de rol van Dawson kloppen.

Lees ook: Wat zegt de schokkende onthulling in 'Star Wars'-serie 'The Mandalorian'?

We wisten tot nu toe enkel zeker dat ze echt gecast was in het tweede seizoen van de Star Wars-serie. Toentertijd zei Dawson alleen: "Het is nog niet bevestigd, maar als het klopt, dal zal ik echt heel gelukkig zijn."
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit zijn de 10 best bekeken Netflix-series van oktober
Series / Streaming-diensten

Dit zijn de 10 best bekeken Netflix-series van oktober

Netflix heeft een behoorlijk opmerkelijke toplijst voor de maand oktober, als we er zo naar kijken.

Oktober is voorbij, en dus kunnen we kijken wat de best bekeken series op Netflix waren, afgelopen maand. Dat leidt weer tot interessante resultaten, want de serie Emily in Paris blijkt de meest populaire.

We zien dat oktober een beetje een opmerkelijke maand is op Netflix. De toch gemengd ontvangen serie Emily in Paris is het best bekeken. Centraal staat een jonge Amerikaanse vrouw die naar Parijs reist voor haar werk. Daar worstelt ze met nieuwe vriendschappen en romantiek.

Lees ook: Netflix-serie 'Emily In Paris' krijgt gigantisch veel kritiek te verduren

De top tien
Deze week dus een geheel nieuwe top tien op Netflix. Die laat zien dat ook de miniserie The Queen's Gambit het uiterst goed doet en debuteerde op de zevende plek.

Lees ook: Nieuw op Netflix: De feel good rom com 'Emily in Paris'

Hieronder zonder verder omhaal de nieuwe top tien!

1. Emily in Paris
2. The Haunting of Bly Manor
3. Ratched
4. Barbarians
5. To the Lake
6. 100 dí­as para enamorarnos
7. The Queen's Gambit
8. Record of Youth
9. Lucifer
10. Friends
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Laatste artikelen

Bekijk alle artikelen

Meest gelezen artikelen

  1. 1. Faliekant geflopte scifi-serie op Netflix: slechts 6% op Rotten Tomatoes, maar toch twee seizoenen

  2. 2. De voorloper van 'Reacher': Deze misdaadserie met 94% op RT was de start van Prime Video's succes in dit genre

  3. 3. 95% op Rotten Tomatoes: je krijgt geheid spijt als je deze topserie op HBO Max aan je voorbij laat gaan

  4. 4. Deze scifi-serie scoort een solide 7,9 op de IMDb en bekijk je nog altijd op Netflix

  5. 5. Fans van 'Wednesday' opgelet: dit vergelijkbaar juweeltje van Netflix ontvangt lovende recensies

Bekijk alle artikelen