search
Stephen King zeer kritisch op 'Under the Dome'
Series / Nieuws

Stephen King zeer kritisch op 'Under the Dome'

Stephen King is normaal juist heel ondersteunend voor projecten gebaseerd op zijn boeken.

Weinig schrijvers promoten de verfilmingen van hun werk zo als Stephen King dat doet. Hij moedigt anderen vaak aan om zoveel vrijheden te nemen met zijn werk als ze maar willen. Maar keuzes die gemaakt zijn voor Under the Dome kan hij onder geen beding steunen.

King staat altijd achter zijn projecten. Maar is rond Under the Dome echt een stuk minder positief dan we van hem gewend zijn. Ditmaal missen er bepaalde onderdelen die echt niet kloppen. En zijn keuzes gemaakt waar King gewoon niet tevreden over is.

Lees ook: 'Under the Dome' stopt ermee

Matige verfilming
"Wat Under the Dome betreft, had ik het gevoel dat het een crashende trein was. Mensen deden dingen die gewoon niet realistisch of echt leken," aldus King. "Een ding dat mij heel erg stoorde, was dat je geen enkel moment het geluid van een generator hoort. De stroomvoorziening werkt prima. Alles ziet er schoon uit. Alles is geweldig, behalve dat ze afgesneden zijn van de rest van de wereld. En zo zou het gewoon niet gaan."

Lees ook: 'Under the Dome' krijgt derde seizoen

Waar King nog het volgend eaan teovoegde: "Als je mensen vraagt om dat te omarmen, moet er echt een onderliggend gevoel van realisme zijn, dat je meesleept."
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen