search
'His Dark Materials' seizoen 2: Dit moet je weten
Series / Featured

'His Dark Materials' seizoen 2: Dit moet je weten

We vertellen je alles wat je moet weten over deze prachtige serie vol heksen, pratende ijsberen en magie!

His Dark Materials gaat verder. Het tweede seizoen begint op 8 november en krijgt een zwarte last op zijn schouders. De eerste reeks werd namelijk in eerste instantie echt goed bekeken, maar leverde snel flink wat kijkers in.

Toch zijn we positief. Er wordt namelijk al voorzichtig gewerkt aan een derde seizoen, waarmee de trilogie van Philip Pullman, waar de serie op gebaseerd is, helemaal verfilmd zou kunnen worden. Maar zover is het nog niet. Vandaag hebben we het over het tweede seizoen van de serie en vertellen we je alles wat je moet weten.

Lees ook: Zeer gave trailer 'His Dark Materials' seizoen 2

Dit is het plot
Het nieuwe seizoen is gebaseerd op het boek The Subtle Knife. We weten dankzij de trailers al zeker dat Will Parry zich op een gegeven moment bij Lyra voegt in de mysterieuze stad Cití gazze. De twee zullen ook tussen werelden gaan reizen, en dan zijn er nog de bizarre ontdekkingen die Lord Asriel maakt over Dust.

Lees ook: Wanneer 'His Dark Materials' weer verder gaat

Daarnaast is ook zeker dat het Magisterium een grotere rol krijgt in het tweede seizoen. Daarmee wordt de serie ook meteen een stuk grootschaliger en gevaarlijker voor de kinderen en mensen die we volgen. Verwacht wordt dat het tweede seizoen net als het eerste, speelt met het verhaal van het boek, dat was omgehusseld wordt.

Wie keren terug?
Er keren sowieso een heel groot aantal personages terug:
Dafne Keen als Lyra Belacqua
Ruth Wilson als Marisa Coulter
James McAvoy als Lord Asriel
Lin-Manuel Miranda als Lee Scoresby
Nieuw is dit seizoen de rol van Andrew Scott, die te zien zal zijn als Colonel John Parry. Hij is de wereldreizende vader van Will Parry. Dat jongetje krijgt een grote rol in de franchise, en wordt gespeeld door Amir Wilson.

Wanneer te zien?
Het nieuwe seizoen is vanaf 8 november te zien op BBC One. Elke week verschijnt daar een nieuwe aflevering. Aangezien het een samenwerking met HBO is, is de kans groot dat de serie ook op Ziggo Movies & Series XL verschijnt. Mensen die daar een abonnement op hebben, kunnen dus snel van de serie genieten.

Lees ook: Gaat 'His Dark Materials' nog een seizoen verder?

Komt er een vervolg?
De hoofdvraag is natuurlijk nog of er ook een derde seizoen komt, dat zich baseert op het boek The Amber Spyglass. Helemaal zeker is dat helaas nog niet, maar zodra dat zo is, lees je het op deze site.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen