Nu al forse kritiek op Netflix-hit 'The Crown'

Nu al forse kritiek op Netflix-hit 'The Crown'

The Crown laat een Queen zien die niet weet hoe ze moet salueren, volgens oud-militairen.

Jim Pedd, 16 november 2020 om 09:13

Er is nu al kritiek op Netflix-hitserie The Crown. Daarvan is het vierde seizoen nu te zien. En het laatste seizoen voor actrice Olivia Colman. De kritiek focust zich vooral op de wijze waarop Queen Elizabeth salueert.
Oud-militairen bekritiseren met name de manier waarop The Queen salueert, terwijl ze toekijkt hoe de Red Arrows voorbij vliegen. Generaal Lord Dannatt, het voormalig hoofd van het Britse leger, stelt dat haar saluut niet past binnen de militaire standaarden. Het was maar een slap handje. "Deze TV-studio's zouden een sergeant-majoor of een andere militair instructeur moeten inhuren om ervoor te zorgen dat de acteurs hun pols recht houden."

Lees ook: Netflix-serie 'The Crown' seizoen 4: Dit moet je weten

Vijfde en zesde seizoen
De serie heeft nu dus zijn vierde seizoen online staan. Er zijn door Netflix alvast een vijfde en zesde seizoen besteld, waarmee maker Peter Morgan zijn serie af mag ronden.

Lees ook: Netflix's 'The Crown' seizoen 4: Top of flop?

In die laatste seizoen is er weer een volledig nieuwe cast voor de hoofdrollen. Zo gaat het tot nu toe elke twee seizoenen, want de serie laat het leven van de Britse koningin zien, een seizoen per decennium. Eigenlijk zouden er maar vijf seizoenen komen, maar recente ontwikkelingen zijn dusdanig dat Morgan toch een zesde reeks wilde maken.

Bron: The Sunday Times

Lees meer over: The Crown, Netflix, Olivia Colman

Populair nieuws