Netflix's 'The Crown' seizoen 4: Top of flop?

Is dit vierde seizoen de moeite van het kijken waard, of is het beter om te skippen?

Jim Pedd, 9 november 2020 18:55

Het wachten is bijna voorbij. Op 15 november lanceert Netflix het vierde seizoen van The Crown. Daarin keren Olivia Colman en Tobias Menzies terug als Queen Elizabeth en Prince Philip. En krijgen ze gezelschap van Princess Diana (Emma Corrin) en Prime Minister Margaret Thatcher (Gillian Anderson).
Nu zijn de eerste recensies binnen en kunnen we je vertellen of dit nou een top, of toch een flop, is.

Lees ook: Prachtige beelden Netflix-hit 'The Crown'

Indiewire: "Na het mindere derde seizoen, blijkt dat wat dit narratief over Queen Elizabeth nodig had, een (of twee) vijand was. In een seizoen waar veruit de meeste druk op zal staan - want een publiek dat nog geen seconde van The Crown gezien heeft zal nu zeker gaan kijken - levert maker Peter Morgan zijn beste seizoen tot nu toe."

Lees ook: Netflix hitserie 'The Crown' heeft weer een nieuwe Prince Charles!

Entertainment Weekly: "Het is een seizoen vol ijzersterk werk. [...] Laat in het seizoen botsen Elizabeth en Thatcher over de Apartheid-regering van Zuid-Afrika. De Queen ondersteunt sancties, de premier niet. En dat leidt tot een van de meest gespannen showdowns, die zo spannend is dat het voelt alsof je kijkt naar de finale van Wimbledon."

Lees ook: Duistere tijden in trailer 'The Crown' seizoen 4

Collider: "Vanuit een technisch oogpunt, blijkt The Crown een van de beste drama's van Netflix. Het production design is ongeëvenaard, de cast buitengewoon en het zet de 'prestige' voor 'prestige tv'. De kwaliteit van de productie is beter dan ooit, waardoor je het matige schrijfwerk goed ziet. Aangezien het seizoen grotendeels verdeeld is tussen Thatcher en Diana, heb je een aantal buitengewone afleveringen rond Thatcher, afgewisseld met wat behoorlijk wisselende Diana-afleveringen. In tegenstelling tot het tweede seizoen, dat het beste van de serie tot nu toe was, is er geen overkoepelend verhaal dat alles aan elkaar bindt. Voorheen was bij The Crown elke aflevering buitengewoon sterk. Dat is met dit vierde seizoen niet meer zo."

Lees ook: 'The Crown' onthult prachtige trouwjurk Princess Diana

IGN: "The Crown bewijst met dit vierde seizoen waarom het nog altijd een van de beste televisieseries van dit moment is, met buitengewoon werk van de castleden en geweldig schrijfwerk van peter Morgan en zijn team. De tien afleveringen weten goed te balanceren tussen de complexe band van Queen Elizabeth met Margaret Thatcher, en een verkenning van de relatie van Charles en Diana."

Variety: "Het vierde seizoen, in al haar schaamteloze glorie, is misschien het succesvolste tot nu toe, al doet het prestigieuze aspect wat onder."

Lees meer over: The Crown, Netflix, Peter Morgan, Olivia Colman, Tobias Menzies, Emma Corrin, Gillian Anderson

Populair nieuws