search
'The Crown' verbindt alle seizoenen op een slimme manier
Series / Nieuws

'The Crown' verbindt alle seizoenen op een slimme manier

The Crown cast natuurlijk elke twee seizoenen weer een nieuwe Queen, maar verbindt ze toch aan elkaar.

The Crown van Netflix is een wat opmerkelijke serie. Elke twee seizoenen wordt de volledige cast namelijk vervangen. Toch zorgt een nieuwe cameo in het vierde seizoen ervoor dat het eerste en tweede seizoen verenigd worden met de derde en vierde reeks.

In de serie debuteerde actrice Claire Foy als Queen Elizabeth, maar na het tweede seizoen werd zij opgevolgd door actrice Olivia Colman. Zij wordt straks opgevolgd door Imelda Staunton, voor het volgende seizoen.

Lees ook: Nu al forse kritiek op Netflix-hit 'The Crown'

Jonge Elizabeth
In aflevering acht van het vierde seizoen zien we een verrassende cameo van Claire Foy. Zij keerde terug voor een speech die de jonge ELizabeth in 1947 gaf in Zuid-Afrika met betrekking tot het belang van die natie voor haar koninkrijk. Ze deed dat voor haar 21ste verjaardag. En speciaal voor die speech keerde Claire Foy dus terug in een verrassende cameo.

Lees ook: Netflix-serie 'The Crown' seizoen 4: Dit moet je weten

Dat is mooi, want zo verwijst de serie wederom naar de wisseling van de wacht die zij gemaakt heeft. Eerder al deed de serie dat in het derde seizoen door de nieuwe Queen recht voor een reeks postzegels te zetten, die het verschil in uiterlijk tussen de actrices duidelijk liet zien.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen