search
Super origineel horrorboek 'Final Girl Support Group' wordt een serie
Series / Nieuws

Super origineel horrorboek 'Final Girl Support Group' wordt een serie

De slasherfilm wordt op de hak genomen en van een hele andere kant belicht in de serie.

Annapurna heeft de rechten gekocht van het volgend jaar te verschijnen horrorboek The Final Girl Support Group van Grady Hendrix. De productiemaatschappij is van plan er een serie van te maken.

Het boek dient zowel als eerbetoon als subversie van de 'slasher'-film', het bekende horror-subgenre waarin tieners een voor een door een gemaskerde killer worden omgebracht. Ook wordt de huidige fascinatie met waargebeurde misdaden onder de loep genomen.

Final girls... assemble!
Het verhaal gaat over een groep vrouwen van middelbare leeftijd die al enige decennia samen een therapiegroepje vormen. Een van hen werd op jonge leeftijd geterroriseerd door een Texaanse kannibalenfamilie, een door een maniak met een machete tijdens zomerkamp, een door een oudere broer die op Halloween doordraaide, en een door een gek die haar in haar dromen probeerde te pakken. Klinkt erg bekend... Na hun leven weer te hebben opgepakt, worden ze plots een voor een op mysterieuze wijze omgebracht.

Elizabeth Craft en Sarah Fain (The Fix) zullen de scenario's schrijven, terwijl Hendrix dienst doet als uitvoerend producent.

Aanbevolen artikelen