search

Ons nieuws van woensdag 18 november 2020

Gerucht: zeer opvallend figuur in Marvels 'Loki'
Series / Nieuws

Gerucht: zeer opvallend figuur in Marvels 'Loki'

Richard E. Grant heeft een zeer opvallende rol in de Marvel serie Loki die op Disney+ gaat verschijnen.

Midden januari trapt de Marvel-serie WandaVision het Marvel Cinematic Universe Phase 4 af op Disney+ en daarna zullen steeds vaker Marvel-series binnen die franchise verschijnen. Waarschijnlijk in de zomer of herfst van 2021 is het tijd voor Loki, rond de gelijknamige schurk uit het Marvel-landschap.

Uiteraard is de hoofdrol voor Tom Hiddleston. Hem zagen we al veelvuldig als de soort van broer van Thor. Een zeer opvallende nieuwe naam in die van Richard E. Grant en zijn rol gaat opvallend worden. Eerder werd hij nog gezien als de "Old Loki" en nu denkt men dat hij "Classic Loki" zal zijn.

Richard E. Grant als Classic Loki
Het gerucht gaat dat hij maar in één aflevering te zien zijn, en nu dus mogelijk als "Classic Loki". Op de IMDb-pagina van de Marvel-serie staat Grants stuntdubbel Dave Culter te boek onder die naam.

Lees ook: 'Logan'-acteur bevestigt rol in 'Loki' van Marvel

Mocht dit kloppen dat is de acteur uit films als Logan en Star Wars: The Rise of Skywalker dus niet een oudere versie van Loki, maar een alternatieve versie die de bekende Loki tegen zal komen in zijn reis door de verschillende universa in het MCU.

Actrice Sophia Di Martino zou een vrouwelijke Loki spelen en Time Variance Authority zal in beeld komen door de avonturen van de schurk.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Downton Abbey' - De topserie waar de liefhebbers geen genoeg van kunnen krijgen [Dvd]
Series / Blu-ray Review

'Downton Abbey' - De topserie waar de liefhebbers geen genoeg van kunnen krijgen [Dvd]

Zes seizoenen en een film! Dit is de complete Downton Abbey-uitgave voor de fans.

Bedenkers: Julian Fellowes | Cast: Hugh Bonneville (Robert Crawley, Earl of Grantham), Elizabeth McGovern (Cora Crawley), Michelle Dockery (Lady Mary Crawley), Laura Carmichael (Lady Edith Crawley), Jessica Brown Findlay (Lady Sybil Branson), Maggie Smith (Violet Crawley, Dowager Countess of Grantham), Dan Stevens (Matthew Crawley), Lily James (Lady Rose MacClare), e.a. | Uitzending: Serie: 2010 - 2015, Film: 2019 | Zender: ITV

Het historische kostuumdrama Downton Abbey was een groot Brits succes voor de zender ITV. De serie over de standsverschillen in de periode 1912-1925 in een groot Engels landhuis was ook in Nederland te volgen via de NCRV en heeft ook hier heel wat fans. Het was dan ook niet raar dat er in 2019 een afrondende film verscheen, ook een enorm succes.

De ontvangst van de serie was sterk, met gemiddeld 86% procent op Rotten Tomatoes voor de complete serie. Met name seizoen twee werd ijzersterk ontvangen, met een volle 100% als resultaat. Het vierde seizoen bleef steken op 71%. De film noteerde een mooie 84% op Tomatometer.

Recent verscheen de complete serie, inclusief de bioscoopfilm, in een verzamelbox in het schap. Hieronder bekijken we de Dvd-uitgave. Er is ook een Blu-ray versie beschikbaar. We starten met de 'How It All Began'-trailer en de synopsis.



Het verhaal speelt zich af in Engeland en start tijdens de jaren net voor de Eerste Wereldoorlog, en schildert het portret van een complexe gemeenschap. Hoewel het landgoed al vele generaties de thuishaven is van de adellijke Crawleys, is het immers ook de plek waar de bedienden - binnen een strikte hiërarchie - hun leven doorbrengen, met al hun grote dromen en kleine kantjes. Ook hun motieven blijken erg uiteenlopend.

Terwijl sommigen de familie en levensstijl van Downton hondstrouw zijn, beschouwen anderen het landgoed als een tussenstadium naar een andere, betere betrekking of als een plaats waar je liefde of avontuur kunt vinden. Het enige verschil is dat zij zowat alle familiegeheimen kennen, terwijl de familie nauwelijks weet wat hen beroert. Ondanks de vaak heftige gevoelens die onder de oppervlakte borrelen, biedt Downton iedereen houvast.

Het is een serene, rustgevende plaats waar ieder zijn plek heeft en kent. Een plaats die er, zo lijkt het althans, altijd zal zijn. Wat familie noch personeel echter beseffen, is dat de wolken van het conflict dat alles op zijn kop zal zetten, zich al boven hun hoofden aan het samenpakken zijn.



Uitgave: Downton Abbey - The Collector's Edition | Aantal discs 24 x Dvd | Afleveringen: 52 x 47 - 93 minuten + 122 minuten (film) | Beeld: 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Engels Dolby Digital 2.0, Dolby Digital 5.1 (film) | Ondertitels: o.a. Nederlands | Release: 2020 | Met dank aan: Universal Pictures Benelux

De vele schijven van deze Dvd-uitgaven van Downton Abbey - The Collector's Edition zitten vastgeklikt in een bijzonder dikke doorzichtige Dvd-keepcase. In de hoes geen extra informatie, zoals de titels en synopsissen. Ook een compleet overzicht van de extra's ontbreekt. Vooral een compact geheel.

Beeld en geluid
Wil je de beste beeldkwaliteit dan ga jij uiteraard voor de Blu-ray versie van deze Collector's Edition van Downton Abbey. Kies je toch voor de Dvd-versie, omdat je bijvoorbeeld geen Blu-ray speler hebt, dan kom je ook goed voor de dag. De Standard Definition-weergave stelt namelijk niet teleur.

Ja, er zijn zeker gebreken zichtbaar die bij de meeste Dvd-uitgaven optreden. Zo is de kleur vrij donker en vindt er lichte blokvorming plaats. Toch is de scherpte zeer redelijk en de kleuren nog redelijk voldoende.

Opvallend is dat de geluidstrack bij de serie Dolby Digital 2.0 is en dus niet surround. Dit is wel het geval van de film die een Dolby Digital 5.1 track heeft meegekregen.

Beperkte extra's
De extra's op deze The Collector's Edition komen overeen met de extra's die staan op de losse Dvd / Blu-ray uitgaven van de serie. Je kunt kijken naar onder meer de documentaire The Story of Downton Abbey, vele verwijderde scènes, The Downton Diaries, de Upstairs & Downstairs Cast Conversations en een track met audiocommentaar van Michael Engler.

Meer Downton Abbey?
Op HBO verschijnt in 2021 de serie The Gilded Age, een nieuwe serie van Downton Abbey-bedenker en schrijver Julian Fellowes. Deze speelt zich af in het New York City van de 1880's. De kans is aanwezig dat er links zijn naar de Britse avonturen. Ook bestaat er de kans dat er nog een vervolg komt op de film Downton Abbey waarvan je hieronder de trailer ziet.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Super origineel horrorboek 'Final Girl Support Group' wordt een serie
Series / Nieuws

Super origineel horrorboek 'Final Girl Support Group' wordt een serie

De slasherfilm wordt op de hak genomen en van een hele andere kant belicht in de serie.

Annapurna heeft de rechten gekocht van het volgend jaar te verschijnen horrorboek The Final Girl Support Group van Grady Hendrix. De productiemaatschappij is van plan er een serie van te maken.

Het boek dient zowel als eerbetoon als subversie van de 'slasher'-film', het bekende horror-subgenre waarin tieners een voor een door een gemaskerde killer worden omgebracht. Ook wordt de huidige fascinatie met waargebeurde misdaden onder de loep genomen.

Final girls... assemble!
Het verhaal gaat over een groep vrouwen van middelbare leeftijd die al enige decennia samen een therapiegroepje vormen. Een van hen werd op jonge leeftijd geterroriseerd door een Texaanse kannibalenfamilie, een door een maniak met een machete tijdens zomerkamp, een door een oudere broer die op Halloween doordraaide, en een door een gek die haar in haar dromen probeerde te pakken. Klinkt erg bekend... Na hun leven weer te hebben opgepakt, worden ze plots een voor een op mysterieuze wijze omgebracht.

Elizabeth Craft en Sarah Fain (The Fix) zullen de scenario's schrijven, terwijl Hendrix dienst doet als uitvoerend producent.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Walking Dead' brengt mogelijk deze spin-off
Series / Nieuws

'The Walking Dead' brengt mogelijk deze spin-off

The Walking Dead zou zomaar eens een spin-off kunnen krijgen rond onze favoriete schurk Negan.

Het is nog altijd mogelijk dat er een serie komt over Negan in de The Walking Dead-franchise. Dat vertelt acteur Jeffrey Dean Morgan op sociale media.

De acteur is ondertussen alweer een aantal jaren te zien als Negan. Hij debuteerde als een slechterik, die twee helden (Glenn en Abraham) op gruwelijke wijze doodknuppelde. Maar intussen is Negan helemaal niet zo vreselijk meer en lijkt hij hard op weg naar vergiffenis van de groep die hem gevangennam en zette.

Lees ook: 'The Walking Dead' onthulde al iets over de mysterieuze CRM

Negan-serie
De komende zes extra afleveringen voor het tiende seizoen van The Walking Dead bevatten onder meer een prequelaflevering rond Negan. We gaan daarin meer leren over zijn oorsprong, dus waar hij vandaan komt. Waarschijnlijk ontmoeten we zelfs zijn vrouw, Lucille, naar wie hij zijn knuppel vernoemd had.

Lees ook: Dit 'The Walking Dead'-moment was traumatiserend

"We zullen zien. Ik geloof niet dat er deuren gesloten zijn. Het is een geweldig personage met een fantastisch verhaal," aldus Jeffrey Dean Morgan. "Maar op dit moment is er nog genoeg te doen aan TWD! We hebben nog heel wat afleveringen op te nemen en daar ben ik op dit moment vooral enthousiast over!"

En dus is alles mogelijk wat hem betreft. Onderdeel van die mogelijkheden is dus ook een serie die volledig om Negan draait!

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Het Arrowverse krijgt er weer een opvallende uitbreiding bij
Series / Nieuws

Het Arrowverse krijgt er weer een opvallende uitbreiding bij

Wonder Girl wordt de volgende toevoeging aan het Arrowverse, heel mooi dit!

Het Arrowverse krimpt en groeit. Er komen langzaamaan wat van de series tot een einde die de franchise gelanceerd hebben. Maar The CW is niet van plan om met het serie-universum te stoppen. En dus wordt er weer een nieuwe serie aan het aanbod toegevoegd.

Vandaag horen we namelijk vanuit Greg Berlanti dat er een serie komt rond Wonder Girl. Daarmee komt er voor het eerst een televisieserie rond een latina-heldin. De serie draait om Yara Flor, de dochter van een Amazone en een Braziliaanse riviergod.

Wonder Girl
Wonder Girl zal naar verluidt een echt oorsprongsverhaal vertellen. Het verhaal van Yara Flor zal waarschijnlijk op de een of andere manier verbonden zijn aan het mythische land Themyscira, waar Diana Prince ofwel Wonder Woman vandaan komt.

Het Arrowverse lijkt daarmee weer iets experimenteler te worden. Het is voor zender The CW een belangrijke manier om te testen waar de toekomst ligt. Voor een deel lopen de ooit torenhoge kijkcijfers namelijk terug en nieuwe series die gelanceerd worden doen het niet zo goed als vroeger.

Maar dat Wonder Girl nu ook een serie krijgt, laat zien dat The CW er nog altijd heel erg in gelooft. Laten we hopen dat het terechte hoop is!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Walking Dead: World Beyond' gaat alleen maar schokkender worden
Series / Nieuws

'The Walking Dead: World Beyond' gaat alleen maar schokkender worden

The Walking Dead: World Beyond brengt straks ook eindelijk antwoorden op langlopende vragen.

De laatste afleveringen die voor de serie The Walking Dead: World Beyond uitgezonden worden in het eerste seizoen, zullen heel sterk draaien om de Civic Republic en ons echt meer vertellen over de mysterieuze organisatie.

De Civic Republic en zijn leger zijn tot nu toe een groot en belangrijk mysterie in de Walking Dead-franchise. Gaandeweg heeft de serie die we nu volgen en maximaal twee seizoenen krijgt, al wat details onthuld. En er zit heel wat meer aan te komen.

Lees ook: Onthult 'The Walking Dead: World Beyond' de oorsprong van het zombievirus?

De Civic Republic
"Ik denk dat alles echt samen gaat komen. De laatste drie afleveringen draaien echt over deze groep en wat er tot nu toe gebeurd is," aldus showrunner Matt Negrete. "De eerste afleveringen kregen we met name te zien hoe de groep zijn weg vond en samen kwam. En nu gaan we te zien krijgen hoe de groep uit elkaar valt."

Lees ook: 'The Walking Dead: World Beyond' heeft een groot probleem

Dat betekent dat de Civic Republic steeds meer context krijgt. Dat is tot nu toe een duidelijk mysterie waarvan we wel heel goed weten dat er snel meer context over moet komen. De Civic Republic is in elk geval een organisatie met tienduizenden soldaten, die op zoek is naar een manier om het zombievirus te genezen en een manier om de wereld te herscheppen naar haar ideaalbeeld.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Walking Dead: World Beyond' leidt Rick Grimes-films in
Series / Nieuws

'The Walking Dead: World Beyond' leidt Rick Grimes-films in

The Walking Dead: World Beyond gaat ons zoveel antwoorden geven op vragen rond de Civic Republic.

The Walking Dead: World Beyond neemt toch best een speciale plek in het WD-universum in. Nu leren we namelijk voor het eerst dat de televisieserie de films die gemaakt worden rond de heldhaftige Rick Grimes in zal leiden.

Zoiets hadden we natuurlijk ergens al verwacht. De serie die in Nederland op Amazon Prime Video te zien is, draait namelijk om de zoektocht naar de Civic Republic. Dat blijkt een behoorlijk nare organisatie met een groot leger te zijn. Bovendien schrikt de CRM er niet voor terug om grote groepen mensen af te slachten.

Lees ook: Onthult 'The Walking Dead: World Beyond' de oorsprong van het zombievirus?

Rick Grimes
We wisten al dat Rick Grimes en zijn films in elk geval voor een deel zouden draaien om de Civic Republic. Die organisatie redde zijn leven. Maar waarom was nog niet duidelijk. Ondertussen weten we dat de groep onderzoek doet naar Walkers en probeert uit te zoeken hoe het met het virus verloopt.

"Wij vormen de inleiding voor de films. Ik bedoel, alle vragen waar fans al hoelang? Een decennium? Mee zitten, daar hebben wij alle antwoorden op. Die helikopter? We zitten helemaal niet ver uit de buurt," aldus actrice Annet Mahendru.

Lees ook: 'The Walking Dead: World Beyond' heeft een groot probleem

Dat belooft dus nog wat de komende tijd, naarmate de serie vordert en hier dichterbij komt!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.