Netflix kan volgend jaar gigantisch bedrag gaan uitgeven aan nieuwe series en films

Streamingdienst Netflix heeft een behoorlijke som geld in kas voor de productie van haar nieuwe films en series...

Geoffrey Ketels, 19 november 2020 om 17:32

Dit jaar hoefde Netflix eigenlijk maar weinig te investeren. Dit is uiteraard het resultaat van de Coronacrisis. Volgend jaar belooft een compleet ander verhaal te zullen gaan worden.
De investeringen in nieuwe producties die Netflix dit jaar niet heeft gemaakt, hoofdzakelijk vanwege de Coronacrisis, zullen volgens experts moeten worden gecompenseerd in het komende jaar. Dit betekent dat Netflix in het jaar 2021 een stevig tandje bij zal moeten zetten. Dit brengt uiteraard ook de nodige kosten met zich mee, maar daar hoeft de streamingdienst zich volgens experts helemaal geen zorgen om te maken.

9 miljard
Analist Jos Versteeg van InsingerGilissen heeft in ieder geval laten optekenen dat de streamingdienst zich op financieel vlak eigenlijk nergens zorgen om hoeft te maken:

"Netflix is financieel eigenlijk erg gezond. Ze heeft een bedrag van zo'n 8,4 miljard dollar in kas. Bovendien hebben ze ook nog eens een kredietcapaciteit van een half miljard dollar. Dit zorgt er voor dat ze in totaliteit direct 9 miljard zou kunnen investeren. In principe moet zo'n bedrag er voor zorgen dat Netflix het zonder probleem zo'n twee tot drie jaar kan uitzingen."

Bovenstaande is niet alleen goed nieuws voor Netflix zelf, maar ook voor de abonnees. De financiƫle mogelijkheden waar de streamingdienst over beschikt maken het immers perfect mogelijk om heel wat te investeren in nieuwe producties. De kans is dus zeer groot dat we in het jaar 2021 heel wat nieuws (en moois) van 's werelds grootste streamingdienst mogen verwachten.

Lees meer over: Netflix, serie, series, streamingdienst, streamingdiensten

Populair nieuws