'The Crown' seizoen 4 was een flink stuk goedkoper voor Netflix

Vierde seizoen 'The Crown' opvallend goedkoop

Al is en blijft de term "goedkoop" gebruiken eigenlijk ongepast...

Geoffrey Ketels, 19 november 2020 om 17:29

Het is algemeen bekend dat de productie van de serie The Crown er eentje is die behoorlijk diep kan snijden.... al blijkt dat voor wat het vierde seizoen betreft eigenlijk nog wel mee te vallen.
Netflix zelf bestempelde The Crown in het verleden al meermaals als een peperdure productie... en dat is helemaal niet gelogen. De eerste twee seizoenen vormden de duurste ooit voor de streamingdienst. Per aflevering werd er voor deze series dan ook zo'n slordige 13 miljoen dollar betaald. Dat is omgerekend zo'n 11 miljoen euro.

Lees ook: 'The Crown' van Netflix trekt forse kritiek van Britse royals

Goedkoper
Rekening houdende met bovenstaande kan er worden vastgesteld dat er voor het vierde seizoen een stuk minder budget vrij moest worden gemaakt. De kostprijs per aflevering is voor dit vierde seizoen dan ook gezakt naar "slechts" 5,5 miljoen euro. Nog steeds behoorlijk stevig voor een serie, maar anderzijds toch weer een pak voordeliger in vergelijking met eerdere seizoenen.

Het vierde seizoen van The Crown verscheen op Netflix op 15 november en kon reeds rekenen op behoorlijk wat kritiek van de Britse royals. Toch lijkt het er naar uit te zien dat ook het vierde deel terug kan rekenen op een ongelofelijke populariteit.

Lees ook: 'The Crown' verbindt alle seizoenen met een slimme cameo

Lees meer over: The Crown, serie, series, Netflix

Populair nieuws