'The Crown' krijgt ook kritiek van weduwe

'The Crown' krijgt ook kritiek van weduwe

Netflix heeft met het vierde seizoen van The Crown toch best wat kritiek te pakken.

Jim Pedd, 24 november 2020 om 07:05

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

Het zit Netflix-serie The Crown niet echt mee in dit vierde seizoen. Er komt kritiek van de Britse koninklijke familie, vanuit fans en er is nu ook de weduwe van Hugh Lindsay die forse kritiek levert.
Hugh Lindsay was een majoor in het Britse leger die tijdens een skireis met Prince Charles om het leven kwam. De weduwe, Sarah Horsley, zegt dat ze Netflix had gevraagd om het ongeluk niet in beeld te brengen. Dat is dus toch gebeurd.

Lees ook: 'The Crown' van Netflix trekt forse kritiek van Britse royals

Wat gebeurde er?
Hugh Lundsay ging in 1988 samen met Prince Charles en een aantal andere royals op een ski-reis. Tijdens een lawine kwam hij om het leven, hoewel de Prince of Wales en andere aanwezigen nog hun best deden hem te redden. De weduwe van Lindsay wilde liever niet dat deze traumatische gebeurtenis in beeld gebracht zou worden.

Lees ook: 'The Crown' seizoen 4 was een flink stuk goedkoper voor Netflix

"Ik was geschokt, toen ik te horen kreeg dat de aflevering gemaakt zou worden en maakte mij echt zorgen over de impact die hij zou hebben op mijn dochter," vertelde ze. "Het doet mij echt pijn en ik heb gevraagd of ze het konden laten, het ongeluk niet in beeld wilden brengen. Ik denk dat de koninklijke familie dit soort dingen helaas moet accepteren, maar voor mij is het echt een privé tragedie."

De producenten reageerden met "een erg lieve brief" waarin ze zeiden "mijn zorgen te begrijpen, maar hoopten dat ik het gevoel zou hebben dat ze de kwestie met integriteit en grote gevoeligheid in beeld gebracht hebben."

Bron: The Guardian

Lees meer over: The Crown, Kritiek, Netflix, Lawine

Populair nieuws