Grote verrassingen in 'Star Trek: Discovery' seizoen 3 door nieuwe bondgenoten

Grote verrassing in 'Star Trek: Discovery'

Het derde seizoen van Star Trek: Discovery is echt veel anders dan we verwacht hadden.

Jim Pedd, 25 november 2020 om 14:41

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

Een van de oude vijanden van de United Federation of Planets, is tegenwoordig een bondgenoot. Star Trek: Discovery speelt zich tegenwoordig 930 jaar in de toekomst af, in de 32ste eeuw. Veel is veranderd en dan hebben we het echt niet alleen over The Burn.
Tijdens de nieuwste aflevering van Discovery leerden we namelijk dat de Cardassian Union onderdeel uitmaakt van de Federation. Dat terwijl er eeuwenlang oorlog heerste tussen Cardassia en de Federation, totdat de strijd met de Dominion losbrak en Cardassia op het laatst van kant wisselde.

Lees ook: 'Star Trek: Discovery' doet onthutsende onthulling

Nauwelijks overleefd
De planeet Cardassia-Prime betaalde destijds een enorm hoge prijs voor de switch. De Dominion bombardeerde de planeet en doodde daarbij meer dan een miljard Cardassians. De toekomst van de soort werd daarmee onzeker. Nu blijkt dat men overleefd heeft en een soort bondgenootschap met de Federation heeft gesloten.

Lees ook: 'Star Trek: Discovery' wijzigt het canon weer eens

In de nieuwste aflevering ontmoeten een rits Starfleet-officieren elkaar in het geheime hoofdkwartier. Daar horen we via Admiral Vance ook iets over een Starfleet-officier die een Cardassian is. Wat de precieze staat van hun planeet is, weten we dus nog niet, maar wel is duidelijk dat er een band bestaat.

Bron: CB

Lees meer over: Star Trek Discovery, Netflix, CBS All Access, Federation

Populair nieuws