Waarom verwijdert Netflix nu alweer 'Chappelle's Show'?

Netflix verwijdert nu alweer 'Chappelle's Show'

Op verzoek van Dave Chappelle zelf, haalt Netflix zijn komedieserie van vroeger offline.

Jim Pedd, 26 november 2020 om 11:10

Netflix heeft Chappelle's Show slechts drie weken na de première van de serie alweer offline gehaald. De show was van Comedy Central en verscheen in de Verenigde Staten op 1 november op Netflix.
Maar komiek Dave Chappelle, die centraal staat in de serie, kreeg geen geld betaald voor de deal tussen Netflix en Comedy Central. Hij wordt nog altijd gezien als een van de beste komedieseries van de laatste jaren en Chappelle noemde de productie ervan roerig. Nadat de serie voorbij was, verdween hij enige tijd en pas via een reeks deals met Netflix kwam hij terug.

Offline gehaald
Maar Chappelle vertelt dat hij Netflix heeft gevraagd om Chappelle's Show offline te halen. Hij zette een video op zijn Instagram daarover en vertelt dat Viacom CBS hem nooit betaald zou hebben voor de serie. Hij kreeg ook niet te horen dat deze gestreamed zou worden en kreeg er geen geld voor.

En dus belde Chappelle Netflix op om hen te vertellen "dat hij er een slecht gevoel" van kreeg. Hij vroeg aan Netflix om de serie offline te halen en daar is de streamingdienst mee akkoord gegaan.


Lees meer over: Chappelle Show, Netflix, Dave Chappelle, Comedy Central

Populair nieuws