De makers van 'Lucifer' zijn superblij met deze 'katholieke' recensie

Lucifer-ster en -maker Tom Ellis is echt blij met een nieuwe katholieke recensie.

Jim Pedd, 26-11-2020 11:16

Recent schreef een katholieke journalist een recensie van Netflix-serie Lucifer. Op zich is dat feit op zichzelf niet zo heel bijzonder, maar hoofdrolspeler Tom Ellis en showrunner Joe Henderson zijn bijzonder tevreden.
In de serie wisselt de duivel het leven in de hel in voor een nachtclub in Los Angeles, waar hij op een "vakantie" gaat. In die tijd ontmoet hij rechercheur Chloe Decker, met wie hij verschillende misdrijven onderzoekt. De serie was drie seizoenen lang te zien op FOX, alvorens Netflix de boel overnam.

Lees ook: 'Lucifer' flinke stap dichterbij het einde

Bijzondere recensie
Een paar dagen geleden schreef Tia Noelle Pratt een recensie voor NCR waarin ze de serie omschreef als een "familiedrama dat de relatie tussen geloof en de rede verkent". In de recensie zelf kijkt ze onder meer naar de complexe relatie van Lucifer met zijn vader, God, en zijn worsteling met religie.

Lees ook: Finale 'Lucifer' seizoen 5 van Netflix wordt buitengewoon

Ellis en Henderson zijn er dolblij mee. "Dit is waarschijnlijk mijn favoriete artikel ooit over Lucifer", schreef Ellis. En ook Henderson was er blij mee: "Als iemand die als katholiek opgevoed is, ben ik heel trots op de manier hoe we religie verkennen in Lucifer. Ik heb hier echt van genoten en deze diepgang kan ik heel erg waarderen."

Bron: SR

Lees meer over: Lucifer, Netflix, Recensie, Tom Ellis, Joe Henderson

Populair nieuws

Laatste serienieuws

Recensie Netflix-serie 'KANE- A Story Recorded'

Recensie Netflix-serie 'KANE- A Story Recorded'

Populair nieuws

Heel Netflix in de greep van nieuwe misdaadserie

Heel Netflix in de greep van nieuwe misdaadserie