Het nieuwe schip in 'Star Trek: Discovery' is onthuld

Het nieuwe schip in Star Trek Discovery is onthuld

Star Trek: Discovery onthult eindelijk een blik op zijn volledig vernieuwde schip.

Jim Pedd, 27 november 2020 om 10:44

Star Trek: Discovery sprong in het derde seizoen naar de 32ste eeuw. 900 jaar in de toekomst is de USS Discovery behoorlijk verouderd en een ruimteschip dat drastisch aan vernieuwingen toe was.
Gelukkig voor de crew werd er contact gelegd met Starfleet, dat het ruimteschip van de nodige upgrades voorzag. Dat schip heet nu de USS Discovery-A en ziet er heel anders uit. Niet alleen is het ruimteschip nu voorzien van losstaande warp-cellen, ook is de deflector dish van vorm veranderd en zijn er holodecks aan het schip toegevoegd.

Lees ook: Grote verrassingen in 'Star Trek: Discovery' seizoen 3 door nieuwe bondgenoten

Heel anders
De meest zichtbare wijziging aan het schip is de toevoeging van programmable matter. Dat zag je aan het begin van het seizoen al bij Book, en zijn schip. Nu zijn alle controlepanelen van de bemanningsleden veranderd naar de materie en kunnen die dus volledig aan hun wensen aangepast worden.

Lees ook: Razend grote cameo in 'Star Trek: Discovery'

Ook nieuw zijn de holografische PADDs voor de bemanningsleden en de nieuwe Starfleet-badges. Die doen ook dienst als communicator, persoonlijke transporter en tricorder. En natuurlijk is ook de interface van de spore drive drastisch verbeterd; Stamets hoeft zich er niet meer aan vast te hangen.


Lees meer over: Star Trek Discovery, Netflix, Star Trek

Populair nieuws