'Supergirl' seizoen 6: Dit moet je weten

De serie Supergirl komt met dit zesde seizoen tot een einde. Dit moet je weten over de laatste reeks.

Jim Pedd, 08-12-2020 15:49

Na jaren waarin ze in de schaduw van haar beroemde neefje tegen de misdaad vocht, staat Supergirl centraal in deze serie van The CW. Kara Danvers strijdt niet alleen tegen verschillende krachtige vijanden, maar neemt het ook op tegen xenofobie.
In Supergirl is ze dan ook een symbool van hoop geworden in National City en ook voor ons is het eindeloze optimisme van het personage natuurlijk fijn in deze duistere tijden. Toch moeten we nog even wachten op het nieuwe seizoen. Dat gaat pas in april 2021 verder met uitzendingen. En die 20 afleveringen zijn ook meteen de laatste.

Lees ook: 'Supergirl' gaat op deze manier eindigen

Wie keren terug?
Zeker is dat Melissa Benoist weer te zien zal zijn als Kara Danvers, a.k.a. Supergirl. Zij wordt vergezeld door Chyler Leigh als Alex Danvers en ziet onder meer ook David Harewood als J'onn J'onnz, a.k.a. Martian Manhunder, Jesse Rath als Brainiac en Nicole Maines als Nia Nal, a.k.a. Dreamer.

We verwachten niet dat James Olsen terugkeert in de serie. Acteur Mehcad Brooks is namelijk vertrokken om zich te richten op andere series. Hooguit lijkt een cameo mogelijk.

Lees ook: 'Supergirl' ook na zesde seizoen niet klaar?

Wat wordt het verhaal?
Het is moeilijk om te voorspellen waar het zesde seizoen van Supergirl over zal gaan. Wel zijn er een aantal dingen die de serie vermoedelijk nog even moet doen om ervoor te zorgen dat het verhaal mooi wordt afgerond dit zesde en laatste seizoen.

Zo zal Lex Luthor eindelijk, voor eens en voor altijd, verslagen moeten worden. Hij is al seizoenen lang de voornaamste vijand van de serie en weet telkens weer dingen te verpesten met zijn snode plannen.

Lees ook: 'Supergirl'-fans zijn niet blij met naderend einde

Laatste seizoen
Supergirl stopt er straks mee na het zesde seizoen. Dit wordt dus het allerlaatste van de serie, die eerder al na een eerste seizoen even op het hakblok dreigde te eindigen. Maar toen zorgde The CW ervoor dat Kara Zor-El naar het Arrowverse kon komen. Met het aankomende zesde seizoen is het echter gedaan.

In april 2021 gaat de serie verder met uitzenden. Er zijn nog twintig afleveringen te gaan.

Lees ook: Na zes seizoenen stopt 'Supergirl' ermee

Lees meer over: Supergirl, The CW, Arrowverse, Melissa Benoist, Chyler Leigh, David Harewood

Populair nieuws

Laatste serienieuws

'Doctor Who'-acteurs in scène kennen elkaar niet

'Doctor Who'-acteurs in scène kennen elkaar niet

Populair nieuws

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in