Netflix kondigt remake aan van 'La casa de Papel'

Netflix kondigt remake aan van 'La casa de Papel'

De populariteit van de serie wil Netflix nu gaan benutten om ook de Aziatische markt te veroveren...

Geoffrey Ketels, 1 december 2020 om 19:21

De populariteit van de Netflix-serie La casa de Papel heeft gezorgd voor nieuwe ideeën bij de streamingdienst. Zo wil ze nu graag een Koreaanse versie van de reeks gaan maken.
Verantwoordelijk voor het eerste seizoen van de Koreaanse variant van La casa de Papel is de bekende regisseur Kim Hong-Sun. Bekend ja, maar dan uiteraard vooral in Korea zelf. Eerder was hij wel reeds verantwoordelijk voor toppertjes zoals bijvoorbeeld The Quest evenals Voice en Black. Het script van de Koreaanse versie zal gebaseerd zijn op het eerste seizoen van de Spaanse reeks.

Lees ook: 'La Casa de Papel': Dit is hoe de échte kluis werkt!

Alex Pina tevreden
De bedenker van de serie, namelijk Alex Pina heeft aangegeven tevreden te zijn met het nieuws over de Koreaanse remake. Hij liet hierover het volgende optekenen:

"Koreaanse makers beschikken niet alleen over een geheel eigen taal, maar ook over een specifieke audiovisuele cultuur. Net als onze serie zijn zij er dan ook in geslaagd om culturele barrières te slechten". Ik vind het mede omwille van deze reden echt fantastisch dat Koreaanse makers La casa de Papel aantrekkelijk vinden om mee aan de slag te gaan".

Wanneer de Koreaanse remake van de serie moet gaan verschijnen is voorlopig nog niet bekend.

Lees meer over: Netflix, serie, series, La casa de Papel, Money Heist

Populair nieuws