search

Ons nieuws van dinsdag 1 december 2020

Netflix kondigt remake aan van 'La casa de Papel'
Series / Nieuws

Netflix kondigt remake aan van 'La casa de Papel'

De populariteit van de serie wil Netflix nu gaan benutten om ook de Aziatische markt te veroveren...

De populariteit van de Netflix-serie La casa de Papel heeft gezorgd voor nieuwe ideeën bij de streamingdienst. Zo wil ze nu graag een Koreaanse versie van de reeks gaan maken.

Verantwoordelijk voor het eerste seizoen van de Koreaanse variant van La casa de Papel is de bekende regisseur Kim Hong-Sun. Bekend ja, maar dan uiteraard vooral in Korea zelf. Eerder was hij wel reeds verantwoordelijk voor toppertjes zoals bijvoorbeeld The Quest evenals Voice en Black. Het script van de Koreaanse versie zal gebaseerd zijn op het eerste seizoen van de Spaanse reeks.

Lees ook: 'La Casa de Papel': Dit is hoe de échte kluis werkt!

Alex Pina tevreden
De bedenker van de serie, namelijk Alex Pina heeft aangegeven tevreden te zijn met het nieuws over de Koreaanse remake. Hij liet hierover het volgende optekenen:

"Koreaanse makers beschikken niet alleen over een geheel eigen taal, maar ook over een specifieke audiovisuele cultuur. Net als onze serie zijn zij er dan ook in geslaagd om culturele barrières te slechten". Ik vind het mede omwille van deze reden echt fantastisch dat Koreaanse makers La casa de Papel aantrekkelijk vinden om mee aan de slag te gaan".

Wanneer de Koreaanse remake van de serie moet gaan verschijnen is voorlopig nog niet bekend.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Felicity Huffman en Zack Gottsagen aan de slag met honkbalkomedie
Series / Nieuws

Felicity Huffman en Zack Gottsagen aan de slag met honkbalkomedie

Huffman is terug van weggeweest met deze "untitled single-camera comedy" over honkbal

Felicity Huffman (Desperate Housewives) en Zack Gottsagen (The Peanut Butter Falcon) zijn gestart met het pilotproject van een nieuwe komedie bij ABC.

De komedie heeft op dit moment nog geen titel, maar ABC heeft al bekend gemaakt dat het met één camera wordt opgenomen. Huffman speelt de hoofdrol als de onwaarschijnlijke eigenaar van een honkbalteam uit de minor league. Nadat ze plotseling haar man heeft verloren wordt ze min of meer gedwongen zijn geliefde team ook over te nemen.

Dit doet ze met de hulp van haar disfunctionele familie, waaronder haar oudste zoon, een honkballiefhebber met het syndroom van Down (Gottsagen), haar collega's en de gemeenschap in Sacramento. Het project is geïnspireerd door Susan Savage, de echte eigenaar van de Triple A Wereldkampioen River Cats.

Becky Hartman Edwards zal het project schrijven en produceren, terwijl Aaron Kaplan en Dana Honor of Kapital Entertainment samen met Joel Zadak van Artists First en Susan Savage produceren. Huffman zal naast de hoofdrol spelen ook met Gottsagen produceren.

De rol betekent een terugkeer naar ABC en acteren in het algemeen voor Huffman, die onlangs een korte gevangenisstraf heeft uitgezeten vanwege haar betrokkenheid bij het toelatingsschandaal van een grote nationale universiteit.

Ze speelde eerder in Desperate Housewives en in de veelgeprezen ABC-shows American Crime en Sports Night. Ze won een Emmy voor haar werk in Desperate Housewives en won een Golden Globe voor de film Transamerica.

Gottsagen kreeg uitstekende recensies voor zijn speelfilmdebuut in The Peanut Butter Falcon, met in de hoofdrol Shia LaBeouf en Dakota Johnson.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Opnames Marvel-serie 'Hawkeye' kunnen eindelijk beginnen
Series / Nieuws

Opnames Marvel-serie 'Hawkeye' kunnen eindelijk beginnen

Eindelijk krijgt de meest ondergewaardeerde Avenger zijn eigen project! efew sfewef

Ondanks dat er nog steeds niet officieel bevestigd is wie de rol van Kate Bishop zal spelen, lijkt het er zeer sterk op dat de opnames van Disney+-/MCU-serie Hawkeye eindelijk zullen beginnen deze week. Op een foto van filmjournalist Chris Wedge zien we een productieschema voor de serie, die de werktitel Anchor Point[i] draagt, dat aangeeft dat de opnames op woensdag 2 december beginnen in Brooklyn.

Lees ook: Jeremy Renner in elkaar geslagen op foto Marvel-serie 'Hawkeye'

In de miniserie zien we Jeremy Renner opnieuw als Clint Barton/Hawkeye, maar is er ook een belangrijke rol weggelegd voor zijn leerling Kate Bishop, waarover al maanden het gerucht gaat dat Hailee Steinfeld haar zal gaan spelen. De regie is in handen van Amber Finalyson en Katie Ellwood, die vooral bekend zijn door hun werk aan [i]Troop Zero, alsmede Rhys Thomas (Staten Island Summer). De serie wordt in het najaar van 2021 verwacht.



Een nieuwe Hawkeye?
In de strip neemt Bishop de gedaante van Hawkeye over wanneer Clint Barton het voor gezien houdt. Ook is ze lid van de Young Avengers. Disney heeft nog niet aangegeven of Bishop uiteindelijk ook haar eigen spinoff-serie krijgt, of dat we haar elders in het MCU zullen zien opdagen. Het is in elk geval een aannemelijke mogelijkheid.

Lees ook: Gerucht: Hawkeye raakt doof in zijn Marvel-serie
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hailee Steinfeld (Bumblebee) bevestigt eindelijk  rol in Marvel-serie 'Hawkeye'
Series / Foto's

Hailee Steinfeld (Bumblebee) bevestigt eindelijk rol in Marvel-serie 'Hawkeye'

Actrice Hailee Steinfeld (Bumblebee) lijkt nu toch wel heel zeker van haar zaak.

Afgelopen periode werden er heel wat namen gekoppeld aan de nieuwe helden van Marvel Studios, die gaan debuteren in de series op Disney+. En nu is ook nagenoeg zeker dat Hailee Steinfeld (Dickinson, Bumblebee) de vrouwelijke hoofdrol speelt in Hawkeye.

Al tijden wordt Steinfeld met de rol in verband gebracht, maar het leek er ook tijden op dat ze een te volle agenda zou hebben. Marvel Studios wilde de actrice echter heel erg graag en lijkt daarom de productiestart iets te hebben opgeschoven, mogelijk met een beetje hulp van COVID-19.

Hailee Steinfeld als Kate Bishop
Steinfeld gaat de rol spelen van Kate Bishop, het personage dat de rol van Hawkeye gaat overnemen. Het is Jeremy Renner die als Hawkeye het personage gaat trainen. Naar verwachting verschijnt de Marvel-serie eind 2021 of begin 2022 op Disney+.

Lees ook: Jeremy Renner in elkaar geslagen op foto Marvel-serie 'Hawkeye'

Bekijk op instagram
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Wat zijn de bizarre Bruxae in 'The Witcher' seizoen 2?
Series / Featured

Wat zijn de bizarre Bruxae in 'The Witcher' seizoen 2?

Die krijgen in The Witcher een belangrijke rol, maar wat zijn ze nou eigenlijk?

Netflix's The Witcher verkent met het tweede seizoen meer van de monsters in de franchise van schrijver Andrej Sapkowski. We gaan onder meer de Bruxae zien, nieuwe monsters die we eerder nog niet gezien hadden. Maar wat zijn dat eigenlijk?

In het tweede seizoen maken de Bruxae eindelijk hun debuut, nadat ze in de eerste reeks afleveringen helaas niet te zien waren. Ze krijgen ook meer aandacht dan de monsters in het eerste seizoen kregen. Vereena is een personage dat eindelijk haar debuut maakt, en een machtige Bruxae is. Zij heeft een band met Nivellen, een ander nieuw personage.

Lees ook: Netflix serie 'The Witcher' wijkt op belangrijke punten af van de boeken

Oorsprong van de Bruxae
De Bruxae zijn net als zoveel andere elementen uit de franchise geïnspireerd op mythes en legendes uit de echte wereld. De geschiedenis en oorsprong van de Bruxae zijn niet heel duidelijk uit de The Witcher-boeken, maar we weten wel iets meer dankzij de games.

De Bruxae zijn een beetje de vampiers van The Witcher. Geralt komt ze in de games regelmatig tegen. Ze wonen in duistere cryptes en oeroude ruines en soms in de bossen, waar ze zich verschuilen voor de rest van de maatschappij. Zij die dichtbij mensen wonen, doen hun best om grote groepen te vermijden en komen alleen 's nachts naar buiten.

Vermoedelijk zijn de Bruxae gebaseerd op de Bruxsa, een type vampier uit Portugese folklore. Dat zijn vaak vrouwen en worden omschreven als heksen in hun sterfelijke leven. Ze kunnen tegen zonlicht en zijn het krachtigst tussen middernacht en twee uur 's nachts. Ze jagen op mannen, en met name op kinderen.

Lees ook: Henry Cavill plaatst nieuwe teaserfoto Netflix-serie 'The Witcher'

De krachten
De Bruxae hebben in de games duidelijke krachten. Ze hebben scherpe klauwen, maar als het nodig is om in te blenden, lijken ze op jonge vrouwen met donker haar. Geralt kwam in het verhaal A Grain of Truth Vereena tegen en moest tegen haar vechten. Ze veranderde in een vleermuis, wat het voor haar mogelijk maakte om veel van zijn aanvallen te ontwijken.

Bruxae kunnen alleen gedood worden met een zilveren zwaard, wat de Witcher uiteindelijk doet. Nadat Nivellen haar op een staak weet te spitsen, onthooft Geralt haar. Ze hebben verder veel krachten: ze zijn extreem snel en wendbaar, kunnen onzichtbaar worden, drinken bloed en kunnen zo hard gillen dat hun vijand weg vliegt.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Gaan we Rick Grimes terugzien in 'The Walking Dead: World Beyond'?
Series / Nieuws

Gaan we Rick Grimes terugzien in 'The Walking Dead: World Beyond'?

The Walking Dead: World Beyond brengt ons geen Rick Grimes in het tweede seizoen.

Komt Rick Grimes uiteindelijk naar de serie The Walking Dead: World Beyond, of moeten we het zonder hem doen? Vandaag geeft franchisebaas Scott Gimple het definitieve antwoord op die vraag.

Gimple sprak met de site ComicBook.com, en vertelde dat de fans geen verwachtingen hoeven te koesteren op dit vlak. Hoewel de Civic Republic een belangrijke rol heeft in de toekomst van Rick Grimes, heeft de serie dat niet in het lot van het personage.

Lees ook: 'The Walking Dead: World Beyond' doet schokkende onthulling

Geen Rick
"Ik ben heel blij dat ik… nou ja, ik ben niet blij met het antwoord. Maar ik ben wel blij dat ik het definitieve antwoord mag geven voor de fans. Het is niet zo dat we Rick gaan zien," aldus Gimple. Fans hoopten dat natuurlijk heel erg.

Lees ook: 'The Walking Dead: World Beyond' gaat alleen maar schokkender worden

"Ik denk dat mensen deze serie vooral kunnen kijken als ze meer willen leren over de mythologie waarin Rick Grimes zich nu bevindt. En ze krijgen misschien zelfs locaties te zien waar Rick Grimes geweest is. Maar nee, hij staat niet om de hoek. Ik hoop niet dat ik mensen daarmee teleurstel, maar ik wil niet dat mensen de serie kijken en verwachten dat Rick ineens verschijnt."
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Mandalorian' onthult iets heel interessants
Series / Nieuws

'The Mandalorian' onthult iets heel interessants

The Mandalorian voegt een element uit het vroegere canon toe aan het nieuwe canon.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Dit is toch best interessant. The Mandalorian liet dan eindelijk Ahsoka Tano, gespeeld door Rosario Dawson zien. Maar de aflevering omvatte ook een bijzondere verwijzing die we graag aan je uitleggen.

In de nieuwe aflevering, The Jedi, zien we hoe Din Djarin naar de planeet Corvus reist om Ahsoka te zoeken. Daar vraagt hij haar hulp bij het opvoeden van Grogu, maar ze gaat niet akkoord. Uiteindelijk biedt ze wel de nodige informatie.

Lees ook: Dit 'The Mandalorian'-personage ga je nu al niet meer terugzien

De planeet Tython
Ahsoka zegt tegen Din Djarin dat hij het kind mee moet nemen naar de planeet Tython. Daar moet hij Grogu plaatsen op de seeing stone die zich bovenop een berg bevindt. Dat kan Grogu helpen om de Force te gebruiken en andere Jedi om hulp te vragen. De planeet Tython is een behoorlijk bijzondere in de franchise.

Lees ook: Opvallende verandering aan Ahsoka Tano in 'The Mandalorian'

Daar bevond zich in de franchise namelijk de eerste iteratie van de Jedi: de Je'Daii Order. Zij ontdekten het verschil tussen licht en duister en het belang van balans. Er volgde een clash tussen die twee kampen en de Je'Daii vielen uiteen in twee groepen, waarvan de Jedi order er een was.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
3 topseries op Netflix om in één ruk te kijken
Series / Featured

3 topseries op Netflix om in één ruk te kijken

Zoek je nog een nieuwe serie? Dan zijn dit de series die je nu op Netflix kunt bingen!

Hieronder drie tips voor series die je gewoon op Netflix vindt en gewoon eens moet gaan kijken, als je dat nog niet hebt gedaan.

The Dark Crystal: Age of Resistance | Bing nu!
Na slechts één seizoen nam Netflix al afscheid van deze voortreffelijke serie die fans op handen dragen. In de ongetwijfeld prijzige prequelserie zuigen de op macht beluste opperheren het leven uit de planeet Thra. De dappere Gelflings vechten terug om hun wereld te redden en het duister te verslaan.



Black Mirror | Bing nu!
Iedere aflevering is een apart verhaal! In deze scifi-anthologieserie met vijf seizoenen beschrijft een zieke nabije toekomst vol technologie, waar de mooiste uitvindingen botsen met de meest duistere menselijke gevoelens. Ook de unieke film Black Mirror: Bandersnatch staat online.



Sense 8 | Bing nu!
Slechts twee seizoen én een afrondende film verschenen er over het verhaal van The Wachowskis, de bedenkers van The Matrix. In de scifi-misdaadserie ervaren vijf personen via telepathie elkaars leven. De film Amor Vincit Omnia is te zien als 12 aflevering van seizoen twee.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Fans opgelet! 'Flikken Rotterdam' krijgt een vijfde seizoen
Series / Nieuws

Fans opgelet! 'Flikken Rotterdam' krijgt een vijfde seizoen

Flikken Rotterdam krijgt een vijfde seizoen en dat is goed nieuws voor fans!

Politieserie Flikken Rotterdam krijgt een vijfde seizoen. Dat wordt eind februari opgenomen in de Maasstad. Nieuwe afleveringen zullen dan in het najaar debuteren op NPO1.

Voor het nieuwe seizoen van de hitserie keren alle vaste castleden terug. Dat betekent dus dat je onder meer Huub Stapel, Cees Geel, Mark Eeuwen, Maartje van de Wetering en Ortál Vriend kan zien. Voor de opnames geldt dat men zich gaat houden aan het coronavirus, dus de boel zal netjes gedaan worden zoals je mag verwachten en er mogelijk iets anders uitzien dan je gewend bent van dit soort series.

Lees ook: Dvd review 'Flikken Rotterdam' (S2) - Huub Stapel als officier van justitie

November 2019
Dat de serie terugkeert is voor de vele fans goed nieuws. Maar het was wel heel lang stil rond de serie, want het vierde seizoen eindigde in november 2019. Sindsdien bleef het stil over de eventuele komst van een vijfde seizoen, dat nu dus pas bekend is gemaakt.

Lees ook: Dvd-recensie: 'Flikken Rotterdam' seizoen 1

Waarom het zolang heeft geduurd is niet duidelijk. Maar goed, fans zullen blij zijn met het goede nieuws en hebben weer iets om naar uit te kijken, twee jaar na het debuut van het meest recente seizoen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.