Wat er met Azula gebeurde na 'Avatar: The Last Airbender'

Lot Azula na 'Avatar: The Last Airbender'

Na Avatar: The Last Airbender is dit het lot van de schurkachtige Azula.

Jim Pedd, 13 oktober 2020 om 18:39

Tegen het eind van Avatar: The Last Airbender is slechterik Azula gevangen genomen door Zuko. Maar dat vormde zeker niet het einde voor de dame. Dit is wat er met haar gebeurde na de finale van de televisieserie.
Azula was sinds haar kindertijd overtuigd van haar superioriteit. Haar vader Ozai wilde haar liever zien als opvolger dan zijn zoon Zuko. Verder was haar leven behoorlijk perfect, op haar band met haar moeder na. Azula geloofde namelijk dat Ursa meer van Zuko dan van haar hield. Ze besloot uiteindelijk op zoek te gaan naar haar moeder in een van de vervolgcomics, The Search.

Lees ook: Hoe beide 'Avatar: The Last Airbender'-series verbonden zijn

Hoe verging het Azula?
Zuko voelde medelijden voor Zula en besloot haar daarom voor een jaar in een psychiatrische instelling op te laten nemen. Maar in zijn pogingen om te achterhalen wat er met zijn moeder gebeurd was, besloot hij Azula's hulp te vragen. Samen met haar ging hij naar de gevangenis van hun vader om te achterhalen wat het lot van hun moeder was.

In plaats daarvan gebruikte Azula de kans om te ontsnappen. En ze wist dat de zoektocht van Zuko een goed pressiemiddel zou vormen. Dus vertrok Azula naar de geheime kamers van Ozai, waar ze de brieven van Ursa las en daarna vernietigde. Ze overtuigde Zuko ervan dat zij zijn enige kans was om hun moeder te vinden. En dus ging Azula voor het eerst met Team Avatar mee.

Lees ook: 'Avatar: The Last Airbender'-vervolg is mogelijk!

Nieuw leven
Gaandeweg komt Team Avatar erachter dat Ursa aan de Mother of Faces gevraagd heeft of ze een nieuw gezicht kon krijgen. Dat werd haar gegund, waarna ze een nieuw leven begon. Als Noriko trouwde ze opnieuw en kreeg ze een dochter. Voor Azula was dat de druppel. Zij wilde haar moeder vermoorden.

Lees ook: 'Avatar: The Last Airbender'-gerucht na jaren ontkracht

Waarop Ursa natuurlijk haar excuses aanbood voor het feit dat ze gefaald had als moeder. Dat vormde voor Azula een zware onthulling, waarop Zuko besloot in te vallen en Azula te bestrijden. Ze overleefde het gevecht en vluchtte weg.

En later…
Later in de comics Smoke and Shadow leidde Azula een groep firebenders die ze bevrijd had uit het instituut. Ze wilde nu de leiderschapskwaliteiten van Zuko als Fire Lord op de proef stellen en probeerde de publieke opinie ten aanzien van Zuko te keren. Maar haar doel was niet om Ozai terug te brengen.

Lees ook: 'Avatar: The Last Airbender': Zo veranderde de wereld

Ze wilde juist Zuko helpen om meer zelfvertrouwen te krijgen en iets voor zichzelf op te bouwen. In het diepste geheim werd ze diens adviseur.

Bron: SR

Lees meer over: Avatar The Last Airbender, Avatar

Populair nieuws