Netflix legt kritiek Britse regering op 'The Crown' naast zich neer

Netflix laat weten dat het niet gaat doen wat zelfs door een Britse minister gevraagd is.

Jim Pedd, 7 december 2020 10:22

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

De afgelopen paar weken was er verrassend veel kritiek op Netflix-serie The Crown. Het ging zelfs zo ver dat de Britse minister van kunst besloot een brief naar het bedrijf te sturen.
De crux is hoe er gereageerd wordt op de relatie tussen Prince Charles en Princess Diana in de serie. Om die reden zijn er heel wat verschillende partijen die denken dat er iets gedaan moet worden door Netflix. Het bedrijf zou een waarschuwing moeten toevoegen vinden de critici. Maar dat lijkt niet te gaan gebeuren.

Afgewezen verzoek
"We hebben The Crown altijd als een dramaserie gepresenteerd en hebben er veel vertrouwen in dat onze leden begrijpen dat het fictie is, in de breedste zin gebaseerd op historische gebeurtenissen", aldus het bedrijf tegenover Deadline. "Om die reden hebben we niet de intentie, en zien we de noodzaak niet, om een disclaimer toe te voegen."

De Britse minister vreesde juist dat fans het niet door hebben en wilde om die reden maar al te graag een disclaimer zien. "Ik ben bang dat niet iedereen het door heeft", vertelde hij toen.

Maar dat gaat dus niet gebeuren. De serie krijgt overigens nog twee seizoenen op Netflix.

Lees ook: Hoofdrolspeelster 'The Crown' is het eens met harde kritiek op de serie

Lees ook: Camilla en Charles krijgen online veel kritiek sinds 'The Crown'

Bron: Deadline

Lees meer over: The Crown, Netflix, Disclaimer, Kritiek

Populair nieuws