search
Waarom is er plots zoveel kritiek op de serie 'Ms. Marvel' van Disney+?
Series / Nieuws

Waarom is er plots zoveel kritiek op de serie 'Ms. Marvel' van Disney+?

#FixMsMarvel is ineens trending. Wat speelt er rond deze gave serie?

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Amerikaanse fans zijn behoorlijk kritisch op Marvel Studios. Rond de aankomende televisieserie Ms. Marvel lijkt de pleuris losgebroken.

Dat heeft te maken met berichtgeving die niet gebaseerd is op formele persberichten vanuit Marvel Studios, over de castleden voor de serie. Ergens is die controverse niet gek, want Marvel Studios weet al sinds de superheld Ms. Marvel (of Kamala Khan zoals ze eigenlijk heet) debuteerde, kritiek te krijgen.

Wat gaat er mis?
Het begon allemaal op 7 december met de hashtag #FixMsMarvel die trending was op Twitter. Het verhaal gaat dat Zenobia Shroff de rol van Kamala's moeder gaat spelen. Ook zou Yasmeen Fletcher de rol van Kamala's beste vriendin Nakia Bahadir spelen.

Het 'probleem' zou zijn dat Zenobia geen moslima is en een Indiase actrice. Terwijl Zenobia Shroff dan een Pakistaanse moslima zou spelen. Ook vinden fans het maar niets dat Nakia Bahadir mogelijk gespeeld wordt door een half-witte christelijke actrice.

Verder is er nog heel wat gedoe rond acteur Matt Lintz, die de rol van Bruno Carrelli zou spelen. Hij bleek op sociale media enkele berichten van Donald Trump geliked te hebben en werd daar op aangevallen door sommige fans. En ook rond Andrew Brodeur is er gedoe, want hij zou beschuldigd worden van seksueel grensoverschrijdend gedrag.

Het grote probleem van al deze kritiek is natuurlijk dat geen van deze castings officieel zijn. Marvel Studios heeft enkel Iman Vellani gecast als Kamala Khan, maar nog geen andere acteurs of actrices onthuld. Wel is er de belofte van een authentieke en diverse cast.

Lees ook: Ms. Marvel in actie als Captain Marvel op set Disney+ serie

Lees ook: Gaaf ontwerp voor 'Ms. Marvel'!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen