search

Ons nieuws van vrijdag 11 december 2020

De keiharde serie 'Undercover' is de populairste bij Nederlandse Netflix kijkers
Series / Nieuws

De keiharde serie 'Undercover' is de populairste bij Nederlandse Netflix kijkers

Zowel in Nederland als in België wordt de serie ongelofelijk veel bekeken op Netflix...

De serie Undercover blijft het goed doen. Het tweede seizoen is te bekijken op Netflix en dat hebben Nederlandse abonnees massaal gedaan. De serie stond dan ook het langst van allemaal in de top 10 van meest bekeken titels, aldus Netflix.

Zowel in Nederland als in België kan Undercover rekenen op een gigantische populariteit. Het succes van de serie heeft er ondertussen ook al voor gezorgd dat er met zekerheid een derde seizoen zal verschijnen. De opnames hiervoor zijn ondertussen ook al begonnen.

De serie vertelt het verhaal van twee undercoveragenten die op een Belgische camping alles in het werk stellen om een drugsbaron uit Eindhoven te ontmaskeren.

Geen harde cijfers
Traditioneel gezien is het zo dat Netflix nooit harde cijfers bekend maakt over het exacte aantal kijkers van een film of serie. De streamingdienst meet de populariteit dan ook in het bijzonder aan de hand van het aantal accounts dan minstens gedurende twee minuten naar een titel kijkt.

Wanneer het derde seizoen van Undercover te zien zal zijn is momenteel nog niet bekend.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Gedoe rond 'Star Wars'-actrice Gina Carano
Series / Nieuws

Gedoe rond 'Star Wars'-actrice Gina Carano

The Mandalorian zou een spin-off maken rond Gina Carano, maar die lijkt er niet zonder meer te komen.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Er zijn veel mensen die commentaar hebben geleverd op Gina Carano en haar rol in The Mandalorian. In die serie speelt zij de rol van Cara Dune.

Tegelijk zijn er fans die nogal kritisch zijn op Carano. De actrice heeft op sociale media vaak een mening die lang niet altijd even goed valt bij fans. Dat maakt dat sommigen zelfs willen dat ze ontslagen wordt. Zo ver zal het vermoedelijk niet komen.

Cara Dune-serie?
Tegelijk wordt er ook gesproken over een mogelijke serie over Cara Dune. Volgens Daniel Richtman is er nog altijd sprake van dergelijke gesprekken. Maar de lekker zegt: "Disney heeft Gina Carano gezegd dat ze haar excuses moet aanbieden als ze een eigen spin-off wil."

Mocht het verhaal van Richtman kloppen (en daar twijfelen we wel eens aan), dan lijkt die spin-off waar al langer geruchten over gaan dus niet onmogelijk. Integendeel: deze lijkt er dan nog gewoon te komen, mits de actrice bekend maakt niet achter de standpunten die ze zo nu en dan op sociale media poneert te staan.

Of het klopt is de vraag, waarschijnlijk zullen we het snel merken als het echt zo is.


Lees ook: 'Star Wars' brengt dit personage straks tot leven

Lees ook: Disney+ weet eindelijk eens écht te scoren met 'The Mandalorian'
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Sonic the Hedgehog' krijgt zijn eigen serie op Netflix
Series / Nieuws

'Sonic the Hedgehog' krijgt zijn eigen serie op Netflix

De film over de blauwe egel van SEGA was eerder dit jaar een grote hit.

Netflix heeft via sociale media (per ongeluk) naar buiten gebracht dat ze een nieuwe animatieserie zullen maken over gamepersonage Sonic the Hedgehog.

Wat frappant is, is dat Netflix de aankondiging deed, maar niet lang erna de mededeling verwijderde. Een oplettend fan-account wist er echter een screenshot van te maken. In de tweet stond het volgende:

"Ringen? Check. Sneakers? Check. Snelheid? SONIC. SEGA's legendarische game-icoon SONIC THE HEDGEHOG racet in 2022 naar Netflix voor een nieuwe 3D animatieserie van @SEGA, @WildBrainHQ en @ManOfActionEnt."

Te vroeg aangekondigd?
Het kan zomaar zijn dat de tweet eigenlijk pas live had moeten gaan tijdens The Game Awards, die later vandaag (of gisteravond, eer dat je dit leest) uitgereikt.

Ondertussen wordt er ook gewerkt aan een vervolg op de uiterst succesvolle film over Sonic, die in april 2022 wordt verwacht. Of de animatiefilm gelinkt zal worden aan de films is nog niet bekend.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
En weer komt een oude serie terug op televisie
Series / Nieuws

En weer komt een oude serie terug op televisie

iCarly was jaren geleden enorm succesvol. Hopelijk voor CBS All Access in deze reboot ook.

CBS All Access komt met een reboot van de serie iCarly. In die reboot keren alle hoofdrolspelers van de originele serie terug.

Dat betekent dus dat Miranda Cosgrove, Jerry Trainor en Nathan Kress te zien zullen zijn in de revival. De aankondiging volgt nadat eerder besloten werd om CBS All Access van een uitbreiding met materiaal van Nickelodeon te voorzien. Daardoor zal de dienst in de toekomst Paramount+ gaan heten.

Reboot van de serie
iCarly was tussen 2007 en 2012 te zien op Nickelodeon en duurde daarmee zes seizoenen. Het was een van de best bekeken series van de televisiezender.

Centraal stond een stel kinderen die begonnen met een webcast. Die draaide om hun levens en de problemen die kinderen meemaken in een wereld vol technologie.

De reboot wordt ontwikkeld door Jay Kogen en Ali Schouten. Het is nog niet zeker waar de show over gaat, al is de kans natuurlijk levensgroot dat we zien hoe het acht jaar later met de castleden gaat.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Gaaf! 'Doctor Who' brengt klassieke schurk terug
Series / Nieuws

Gaaf! 'Doctor Who' brengt klassieke schurk terug

Doctor Who zou de Weeping Angels terugbrengen in het aankomende dertiende seizoen.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Nieuwe foto's laten zien dat Doctor Who een klassieke schurk terugbrengt: de Weeping Angels.

Die debuteerden in seizoen drie van de rebootserie, waarin we David Tennant het zagen opnemen tegen de engelen. Ze waren daarna een hele tijd niet te zien, op een moment na in The Angels Take Manhattan in seizoen zeven, waarin Amy Pond en Rory Williams verdwenen uit de serie. (OK er was ook nog een korte cameo in de aflevering Hell Bent met Peter Capaldi, maar daarin waren ze niet de voornaamste schurk).

Wat ze doen
Weeping Angels zijn wezens die zich voeden met de tijdenergie van andere wezens. Dat betekent dat ze aan kracht winnen naarmate ze zich voeden met de toekomst van een ander.

Daardoor komen slachtoffers terecht op andere momenten in de tijd; wat het lot van Amy en Rory was in hun laatste aflevering. De Weeping Angels kunnen niet bewegen als iemand anders hen ziet. Daarom bedekken ze ook vaak hun ogen om te voorkomen dat ze naar elkaar kijken; daaraan hebben ze de 'weeping' naam te danken.

Hieronder kan je zien dat de BBC de klassieke schurken terugbrengt.

Tweet verwijderd

Lees ook: Vertrekt 'Doctor Who'-ster Jodie Whittaker vanwege de tegenvallende kijkcijfers?

Lees ook: 'Doctor Who'-ster moest enorm huilen van dit nieuws
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'True Blood'-fans zijn woedend over de reboot
Series / Nieuws

'True Blood'-fans zijn woedend over de reboot

Check hier een hele rits reacties op sociale media over de reboot; fans lijken niet blij.

Fans van True Blood zijn helemaal niet blij dat HBO met een reboot komt. Eerder deze week hoorden we dat Roberto Aguirre-Sacasa beoogd is om de serie te maken, wat hij samen met Jami O'Brien en Alan Ball zou doen.

Dat is opvallend nieuws voor sommige fans, want de vorige serie gebaseerd op de boeken van Charlaine Harris werd pas zes jaar geleden afgerond. Is er dus wel genoeg tijd verstreken sinds die serie, om deze reboot te rechtvaardigen?

Niet doen
Sommige fans laten op sociale media hun onvrede hierover horen. Ze vinden dat de tijd tussen de finale van de serie en de reboot te kort is.

Anderen zeggen dat ze alleen gaan kijken als bepaalde personages te zien zullen zijn. Weer anderen vinden dat de reboot er niet kan komen, aangezien Nelsan Ellis (die de rol van Lafayette Reynolds speelde en in 2017 overleed) er niet in te zien kan zijn.

Hieronder een greep uit de vele reacties op sociale media:




Lees ook: Rutger Hauer (75) is overleden

Lees ook: 'True Blood'-acteur Nelsan Ellis (39) overleden
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Trailers voor de 6 Marvel-series die in 2021 op Disney+ verschijnen
Series / Trailer

Trailers voor de 6 Marvel-series die in 2021 op Disney+ verschijnen

Veel Marvel in 2021 op Disney+ met een hele reeks series in het MCU.

Disney+ heeft onthuld welke series er in 2021 op Disney+ verschijnen. En dit zijn er veel meer dan verwacht. We starten uiteraard met WandaVision, maar zelfs Ms. Marvel moet in 2021 debuteren op de streamingdienst. Hieronder de vijf series die je volgend jaar al ziet!

WandaVision (vanaf 15 januari)

Van deze serie zagen we tot op heden al veel. In januari trapt WandaVision met Elizabeth Olsen als Wanda Maximoff / Scarlet Witch en Paul Bettany als Vision Phase 4 van het MCU af. De serie zal aansluiten op Doctor Strange in the Multiverse of Madness (2022). Hieronder een nieuwe trailer!



The Falcon and the Winter Soldier (vanaf 17 maart)

Bijna gelijk na WandaVision debuteert The Falcon and the Winter Soldier met Anthony Mackie als Sam Wilson / Falcon en Sebastian Stan als Bucky Barnes / Winter Soldier, en Daniel Brühl als Helmut Zemo. De eerste trailer hieronder en je ziet een snelle blik op hoe Falcon en Bucky omgaan met het verlies van Steve Rogers. Vanaf 17 maart te zien!



Loki (vanaf mei)

Deze serie start waar het verhaal van Tom Hiddlestons Loki in Avengers: Endgame eindigde. We krijgen een blik op hoe de Marvel-schurk door de tijd reist en de zaken manipuleert. We zien onder meer ook Sophia Di Martino, Owen Wilson, Gugu Mbatha-Raw en Sasha Lane. In mei start deze zesdelige serie. En de trailer:



What If...? (zomer)

Deze animatieserie stelt de vraag 'wat als...?' en we krijgen te zien hoe anders de personages en helden hadden kunnen zijn. Bijvoorbeeld: wat als T'Challa nou Star-Lord was of Hayley Atwell "Captain America"? De avonturen worden begeleid door Uatu / The Watcher met de stem van Jeffrey Wright. In de zomer van 2021 op Disney+. De trailer hieronder.



Ms. Marvel (najaar 2021)

Deze Marvel-serie wordt snel ontwikkeld en zal een jongere doelgroep gaan aanspreken. We zien namelijk het verhaal van de jonge Kamala Khan (Bisha K. Ali) die uitgroeit tot Ms. Marvel. De fan van de Avengers en Captain Marvel blijkt zelf ook superkrachten te hebben. Ms. Marvel zal opnieuw te zien zijn in de film Captain Marvel 2 (2022). Eind 2021 op Disney+.



Hawkeye (najaar 2021)

Met Jeremy Renner opnieuw als Clint Barton / Hawkeye en Hailee Steinfeld als Kate Bishop zien we hoe Barton zijn rol overdraagt aan Bishop en haar opleidt. In deze serie ook bekende gezichten met onder meer Florence Pugh als Yelena Belova / Black Widow. In het najaar van 2021 te zien.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix voegde deze nieuwe series toe afgelopen week
Series / Streaming-diensten

Netflix voegde deze nieuwe series toe afgelopen week

Netflix kwam met acht nieuwe series de afgelopen paar dagen, echt toptitels zijn het niet.

Netflix heeft weer een hele rits nieuwe series toegevoegd afgelopen week. Check hieronder de titels.

RuPaul's Drag Race: All Stars (2 seizoenen): RuPaul's Drag Race: All Stars | Netflixwww.netflix.com "º title Emmy-winnaar en presentator RuPaul wordt bijgestaan door juryleden Michelle Visage, Ross Mathews en Carson Kressley.

Mr. Iglesias (3 seizoenen): De hilarische middelbareschooldocent Gabriel Iglesias probeert een verschil te maken in het leven van slimme maar onder de maat presterende leerlingen op zijn school.

The Surgeon's Cut (1 seizoen): Het zijn filosofen, verhalenvertellers en pioniers op hun vakgebied. Vier chirurgen praten over hun leven en beroep in deze inspirerende docuserie.

Alice in Borderland (1 seizoen): Een doelloze gamer en zijn twee vrienden zitten in een parallelle versie van Tokio, waar ze moeten strijden in een reeks sadistische games om te overleven.

The Expanding Universe of Ashley Garcia (3 delen): De vijftienjarige wetenschapper Ashley Garcia verhuist naar de andere kant van het land voor een baan in de robotica en ontdekt de wereld van het hedendaagse tienerdom.

En verder
Verschenen deze series op Netflix.

Documentaire
Room 2806: The Accusation (1 seizoen)

Kinderen
Buurman & Buurman (3 seizoenen)

Komedie
The Big Show Show (1 seizoen + kerstspecial)
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Punisher'-acteur Jon Bernthal krijgt een nieuwe serie op Amazon
Series / Nieuws

'Punisher'-acteur Jon Bernthal krijgt een nieuwe serie op Amazon

De acteur uit The Walking Dead en The Punisher gooit het over een geheel andere boeg.

Jon Bernthal, die we kennen van zijn rollen in series als The Walking Dead en The Punisher, maar ook films als The Wolf of Wall Street en Fury, zal meeschrijven aan het script van de serie The Bottoms. Ook zal hij een rol spelen in de serie.

Bernthal noemt de serie al jaren zijn 'droomproject'. Hij zal tevens dienst doen als uitvoerend producent, net als Ben Watkins (Burn Notice.

[i]The Bottoms[/i[ gaat over een complex gelinkt systeem van familiestructuren, vriendschappen, buren, politie en criminaliteit, dat begin jaren '90 samenkomt in het plaatsje Shreveport in de Amerikaanse staat Louisiana.

Een karakterstudie
De serie gebruikt als setting een behoorlijk wilde hoek in het Diepe Zuiden van Amerika, en zal dan ook de nodige narigheid laten zien waartoe de mensheid in staat is.

Naast Bernthal en Watkins, zal ook Reinaldo Marcus Green fungeren als uitvoerend producent. Tevens regisseert hij de serie van Automatik en Amazon.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Laatste kans: 'How I Met Your Mother' verdwijnt van Netflix
Series / Nieuws

Laatste kans: 'How I Met Your Mother' verdwijnt van Netflix

Ook deze populaire serie verdwijnt jammer genoeg uit het aanbod van Netflix...

De serie How I Met Your Mother zal het jaar niet uitzingen op Netflix. De reeks verdwijnt namelijk uit het aanbod van de streamingdienst op 31 december.

Eén van de leukste series op Netflix komt op deze manier binnenkort te verdwijnen uit het aanbod van de streamingdienst. Heb je nog niet alle afleveringen van deze reeks gezien en wil je dat nog snel doen? Dan heb je daarvoor dus nog tijd op Netflix tot 31 december.

Ook andere titels verdwijnen
How I Met Your Mother is zeker niet de enige serie die aan het einde van de maand wordt geschrapt. Ook andere series zullen het jaar 2021 niet langer beginnen op Netflix. Het gaat hierbij onder meer om titels zoals bijvoorbeeld The Big Bang Theory evenals Gossip Girl.

Wanneer een streamingdienst titels toevoegt aan haar aanbod is dat steeds voor een beperkte periode. De titel kan immers slechts te bekijken zijn voor de looptijd van de overeenkomst. Loopt de overeenkomst af? Dan is de streamingdienst genoodzaakt om de serie uit het aanbod te schrappen. Dat is dus precies wat er nu is gebeurd met de aangehaalde titels in dit artikel.

Lees ook: Het verhaal achter meest legendarische zin 'How I Met Your Mother'!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Er komen 6 nieuwe Star Wars-series op Disney+ (ook met Darth Vader)
Series / Nieuws

Er komen 6 nieuwe Star Wars-series op Disney+ (ook met Darth Vader)

Veel Star Wars op Disney+ komende jaren met Darth Vader, The Acolyte en Lando.

Tijdens Investor Day 2020 heeft Disney / Lucasfilm meerdere nieuwe Star Wars series aangekondigd. Hieronder een overzicht!

Star Wars: Andor
Dit is de serie die zich afspeelt voor de film Roque One en de avonturen laat zien van Cassian Andor, gespeeld door Diego Luna. In 2022 op Disney+.



Star Wars: The Acolyte
Deze series wordt gemaakt door Leslye Headland, bekend van Russian Doll. The Acolyte is een mysteriethriller die kijkers meeneemt naar een melkwegstelsel van duistere geheimen en opkomende duistere machten in de laatste dagen van het tijdperk van de High Republic.


Star Wars: Lando
We krijgen meer te zien uit de wereld in de film Solo met avonturen over Lando Calrissian van acteur Donald Glover. Dus toch!


Star Wars: Ahsoka
Rosario Dawson krijgt haar eigen serie rond het personage Ahsoka Tano dat al te zien was in The Mandalorian. De serie speelt zich af tijdens The Mandalorian.


Star Wars: Rangers of the New Republic
Dit is de tweede The Mandalorian spin-off en gaat over de Rangers van de New Republic. Iets dat de titel al zegt. De serie speelt zich af binnen de tijdlijn van The Mandalorian.


Star Wars: Obi-Wan Kenobi
Deze serie speelt zich 10 jaar na Revenge of the Sith af en we krijgen Hayden Christensen weer te zien als Darth Vader. Ewan McGregor is weer Obi-Wan!

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
6 gave posters Disney+ serie 'WandaVision'
Series / Posters

6 gave posters Disney+ serie 'WandaVision'

De Marvel-serie WandaVision start op 15 januari. Check deze 6 gave posters.

Wat de titel WandaVision exact betekent begint steeds meer duidelijk te worden. Wanda Maximoff a.k.a. Scarlet Witch van actrice Elisabeth Olsen lijkt in de serie van Disney+ en Marvel in een soort van visioen te leven. En raar is dat niet.

In WandaVision zien we namelijk ook het personage Vision van acteur Paul Bettany en hij overleefde uiteraard de film Avengers: Endgame niet. Iets waar ook naar werd verwezen in de reeds verschenen trailer.

Zes gave posters WandaVision
Nu zijn er zes gave posters online opgedoken die de sitcom-insteek van (een deel van) de serie onderstreept. We krijgen het stel Wanda en Vision namelijk in een sitcom-stijl te zien en we zien elementen uit de shows uit de jaren 50 tot en met de 00.

Onderstaande affiches hinten naar die tijdsettings van de Marvel-serie. Overigens moet je 15 januari 2021 in je agenda noteren. Dan verschijnt namelijk de eerste aflevering op de streamingdienst van Disney.













Lees ook: 'WandaVision' van Marvel Studios wordt één grote puzzel

Lees ook: Is dit de volgende Marvel-serie van Disney+?
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix is toch weer de grote streaming-winnaar van 2020
Series / Nieuws

Netflix is toch weer de grote streaming-winnaar van 2020

Netflix domineert de top vijf meest gezochte televisieseries volstrekt, met vier titels.

Elk jaar onthult Google 'het jaar in zoekopdrachten'. Het blijkt dat Netflix-serie Tiger King de meest gezochte serie van 2020 is.

Tiger King is een documentaireserie van Netflix, die diep in de intriges en het drama rond een groep excentrieke handelaren in exotische dieren duikt. De serie werd uitgebracht net op het moment dat de wereld zo'n beetje in lockdown ging en werd mede daardoor een enorme sensatie.

De top vijf
Google geeft elk jaar een toplijstje uit en onder series zien we vijf titels staan. Interessant is dat Tiger King het won van Big Brother Brasil, een realityserie die we hier in Nederland al jaren niet meer gezien hebben.

Verder domineerde Netflix de rest van de top vijf ook, met La Casa de Papel, Cobra Kai en The Umbrella Academy. Het was daarmee ook een erg goed jaar voor de streamingdienst, met vier van de vijf titels.

Overigens lijkt het erop dat Big Brother Brasil op de lijst staat, omdat er een fascinerende video is vrijgegeven van de serie. Daarin krijgen de deelnemers over het coronavirus te horen; maanden nadat de uitbraak wereldwijd plaatsvond.


Lees ook: Ook echtgenoot van 'Tiger King'-ster Joe Exotic in de boeien

Lees ook: Amazon komt met eigen 'Tiger King' serie met Nicolas Cage!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Laatste kans: Netflix gaat 'Gossip Girl' nu echt verwijderen
Series / Nieuws

Laatste kans: Netflix gaat 'Gossip Girl' nu echt verwijderen

Wie nog niet alle afleveringen van 'Gossip Girl' heeft gezien zal zich moeten haasten...

Een niet onaanzienlijk aantal populaire series worden deze maand uit het aanbod van Netflix verwijdert. Ook de serie Gossip Girl moet er helaas aan geloven...

Het is zeker niet voor het eerst dat Netflix overweegt om Gossip Girl uit haar aanbod te schrappen. In het verleden waren hier reeds concrete plannen voor. Zo was het helemaal niet de bedoeling dat de serie in het jaar 2018 nog op de streamingdienst zou staan.

In de aanloop naar het jaareinde in het jaar 2017 werd er door Netflix bekend gemaakt dat de serie definitief uit haar aanbod zou verdwijnen. Daar kwam echter zoveel reactie op van fans dat Netflix toch nog een nieuwe overeenkomst uit de brand sleepte.

Reboot
Nu is het dus toch einde verhaal voor Gossip Girl op Netflix. De nochtans populaire serie verdwijnt definitief uit het aanbod van de streamingdienst op 31 december.

Inmiddels is wel bekend gemaakt dat er een reboot komt van de serie. Deze zou ergens in de loop van 2021 moeten verschijnen. De kans dat die echter ook op Netflix zal komen lijkt momenteel ontzettend klein.

Lees ook: Fantastisch nieuws voor 'Gossip Girl' fans!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Waarom is er plots zoveel kritiek op de serie 'Ms. Marvel' van Disney+?
Series / Nieuws

Waarom is er plots zoveel kritiek op de serie 'Ms. Marvel' van Disney+?

#FixMsMarvel is ineens trending. Wat speelt er rond deze gave serie?

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Amerikaanse fans zijn behoorlijk kritisch op Marvel Studios. Rond de aankomende televisieserie Ms. Marvel lijkt de pleuris losgebroken.

Dat heeft te maken met berichtgeving die niet gebaseerd is op formele persberichten vanuit Marvel Studios, over de castleden voor de serie. Ergens is die controverse niet gek, want Marvel Studios weet al sinds de superheld Ms. Marvel (of Kamala Khan zoals ze eigenlijk heet) debuteerde, kritiek te krijgen.

Wat gaat er mis?
Het begon allemaal op 7 december met de hashtag #FixMsMarvel die trending was op Twitter. Het verhaal gaat dat Zenobia Shroff de rol van Kamala's moeder gaat spelen. Ook zou Yasmeen Fletcher de rol van Kamala's beste vriendin Nakia Bahadir spelen.

Het 'probleem' zou zijn dat Zenobia geen moslima is en een Indiase actrice. Terwijl Zenobia Shroff dan een Pakistaanse moslima zou spelen. Ook vinden fans het maar niets dat Nakia Bahadir mogelijk gespeeld wordt door een half-witte christelijke actrice.

Verder is er nog heel wat gedoe rond acteur Matt Lintz, die de rol van Bruno Carrelli zou spelen. Hij bleek op sociale media enkele berichten van Donald Trump geliked te hebben en werd daar op aangevallen door sommige fans. En ook rond Andrew Brodeur is er gedoe, want hij zou beschuldigd worden van seksueel grensoverschrijdend gedrag.

Het grote probleem van al deze kritiek is natuurlijk dat geen van deze castings officieel zijn. Marvel Studios heeft enkel Iman Vellani gecast als Kamala Khan, maar nog geen andere acteurs of actrices onthuld. Wel is er de belofte van een authentieke en diverse cast.

Lees ook: Ms. Marvel in actie als Captain Marvel op set Disney+ serie

Lees ook: Gaaf ontwerp voor 'Ms. Marvel'!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Superman ziet er echt 'supergoed' uit op de eerste foto met zijn nieuwe kostuum
Series / Foto's

Superman ziet er echt 'supergoed' uit op de eerste foto met zijn nieuwe kostuum

Een opvallend nieuw kostuum voor Superman in de serie 'Superman & Lois'.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
The CW heeft een eerste blik vrijgegeven op het gloednieuwe kostuum van Tyler Hoechlins Superman. Dat zal te zien zijn in de serie Superman & Lois, die draait om Clark Kent en Lois Lane.

Zij beschermen in deze televisieserie de wereld en proberen tegelijk ook een stel tienerzoons op te voeden die misschien wel en misschien niet "de krachten van hun vader, die de mogelijkheden van een sterveling ver overschrijden" erven.

Nieuw kostuum
In het Arrowverse zagen we Superman nu een aantal keren voorbij komen. Hij werd steevast gespeeld door Tyler Hoechlin, maar de acteur had uiteindelijk nog niet gigantisch veel te doen.

Zijn verschijningen waren vooral veredelde cameo's. Maar gelukkig krijgt hij nu een volledig eigen serie, gemaakt door The CW. Daarin is hij dus samen met Lois Lane te zien.

Naar het schijnt biedt deze serie trouwens ook ruimte aan Kara Zor-El, het beroemde nichtje van Superman dat jarenlang een eigen serie had. Die serie komt nu tot een einde, maar de avonturen van Supergirl zijn nog niet voorbij.

Hieronder het kostuum:




Lees ook: Zeer felle kritiek op 'Superman and Lois'

Lees ook: Leven van 'Supergirl' is niet voorbij na het einde van de serie
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix legt opnieuw een serie al na één seizoen op het hakblok
Series / Nieuws

Netflix legt opnieuw een serie al na één seizoen op het hakblok

Dit keer geeft Netflix de serie Hoops met Jake Johnson geen tweede seizoen.

De serie Hoops gaat niet verder. Netflix heeft na slechts één seizoen de stekker uit de animatieserie getrokken. Overigens is het in dit geval helemaal geen onlogische keuze van de streamingdienst.

De animatieserie Hoops met de stem van Jake Johnson (New Girl, Spider-Man: Into the Spider-Verse) als een zielige en altijd boze Coach Ben Hopkins met een zeer grote mond werd namelijk zwak ontvangen.

Slecht ontvangst en duur
Het eerste seizoen van de animatieserie van Netflix noteerde op Rotten Tomatoes slechts 14 procent en dat is uiteraard geen goede score. "Ruw, onbeschoft en doelloos. Hoops' eerste seizoen slaat nergens op," valt er te lezen.

Daarnaast weet een bron van Variety te melden dat de serie prijzig was om te maken en dat de kijkcijfers tegenvielen. Afgelopen augustus debuteerde de show nog op Netflix.



Lees ook: Hilarische grofgebekte trailer nieuwe Netflix-animatie 'Hoops'
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
SW 'The Mandalorian' is een mega-succes voor Disney+ streaming
Series / Nieuws

SW 'The Mandalorian' is een mega-succes voor Disney+ streaming

Disney+ doet het bijzonder goed met het tweede seizoen van The Mandalorian.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Vorig jaar november kwam Disney+ met de serie The Mandalorian. Afgelopen november verscheen het tweede seizoen van de serie. Dat nadert nu, met nog twee afleveringen te gaan, zijn afronding.

Variety stelt nu dat de serie van Disney+ de populairste van november was. Daarvoor ondervroeg 7Park Data 15.000 Amerikanen, om te kijken wat hun favoriete streamingserie was.

Groot aandeel
Bijna een derde van de Amerikanen gaf aan dat ze The Mandalorian het meest gewaardeerd hadden afgelopen maand. 19,8 procent kwam met de serie The Queen's Gambit van Netflix op de proppen.

Daarmee 'wint' Disney+ dus een gevoelige slag, want normaliter weet Netflix dit soort toplijstjes helemaal te domineren. Maar tegelijk is het ook niet echt vreemd; zo nu en dan komen streamingdiensten als Disney+ en Amazon Prime Video met een hit die in de top tien doordringt.

Die top tien wordt verder nog altijd vrijwel door Netflix gedomineerd en dat was nu niet anders.

Lees ook: 'Star Wars'-serie 'The Mandalorian': Is Baby Yoda stiekem kwaadaardig?

Lees ook: Brengt 'Star Wars'-serie 'The Mandalorian' dit personage ook naar live-action?
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Derde seizoen 'The Mandalorian' verschijnt in 2021
Series / Nieuws

Derde seizoen 'The Mandalorian' verschijnt in 2021

Eind 2021 is het tijd voor het derde seizoen van The Mandalorian.

Goed nieuws gisteren vanuit het hoofdkantoor van Lucasfilm en Disney+. Volgend jaar verschijnt het derde seizoen van The Mandalorian. Dit komt bovenop alle andere series die zijn aangekondigd.

Naar verwachting verschijnt het derde seizoen van de Star Wars-serie in december 2021 en dat is iets later dan het tweede seizoen dat nog in oktober startte. Dit komt waarschijnlijk door de coronacrisis.

Mandalorian Universe
Maar de wereld van The Mandalorian wordt ook groter. Na het derde seizoen verschijnen de series Star Wars: Ahsoka en Star Wars: Rangers of the New Republic. Beide series spelen zich af tijdens het verhaal dat we nu zien.

Tijdens Investor Day 2020 liet Disney ook onderstaande uitgebreide trailer voor het tweede seizoen van The Mandalorian zien.



Lees ook: 'Star Wars'-serie 'The Mandalorian' komt met geheimzinnige herintroductie

Lees ook: 'Star Wars' brengt dit personage straks tot leven
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Star Wars'-serie 'The Mandalorian' komt met geheimzinnige herintroductie
Series / Nieuws

'Star Wars'-serie 'The Mandalorian' komt met geheimzinnige herintroductie

The Mandalorian heeft weer een nieuw personage teruggebracht in het canon van Star Wars.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Star Wars-serie The Mandalorian heeft heel stiekem een personage uit de Star Wars Legends teruggebracht in het canon.

Het zit zo: toen Disney Lucasfilm overnam werd meteen besloten dat alleen films en series tot het canon behoorden. Alle boeken en comics telden niet meer mee, en werden Legends. Maar heel wat Legends-personages zijn al overgebracht van Legends naar het canon.

Een geheime boodschap
Boba Fett moet in de vorige aflevering Din Djarin ervan overtuigen dat het harnas echt aan hem toebehoort. Dat doet hij door een chain code te laten zien. Daarin worden een aantal namen genoemd: Mentor Jaste- en Concord Dawn staan daar onder meer tussen.

Dat zijn referenties naar Jaster Mereel van de planeet Concord Dawn. Hij was in de Legends een behoorlijk belangrijk personage. Mereel was namelijk een welbekende soldaat die zich bij de Mandalorians voegde en een van hun 'supercommando's' werd.

Hij redde de jonge Jango Fett na de Death Watch, die zijn boerderij overviel. Vervolgens voedde hij de jonge Jango op als zijn zoon en maakte hij van hem een harde strijder. Mede hierdoor werd hij de Mand'alor, de leider van alle clans.

Lees ook: 'Star Wars' brengt dit personage straks tot leven

Lees ook: Disney+ weet eindelijk eens écht te scoren met 'The Mandalorian'
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Gerucht: Daredevil keert terug op Disney+
Series / Nieuws

Gerucht: Daredevil keert terug op Disney+

Disney+ zou in de serie She-Hulk een belangrijke rol hebben voor het personage Daredevil.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Marvel Studios heeft nog geen twee weken geleden de rechten op Daredevil gekregen. We horen nu dat Kevin Feige van plan is om het personage terug te brengen.

Het verhaal ging al dat Charlie Cox te zien zou zijn in de film Spider-Man 3. Nu horen we dat hij echter ook te zien zal zijn in de serie She-Hulk. Die wordt gemaakt voor streamingdienst Disney+.

Advocaten in New York
In de comics zijn zowel Daredevil als Jennifer Walters advocaten in New York City. In dat opzicht zou het zomaar eens logisch en kloppend kunnen zijn dat het personage van Cox een rol krijgt in de serie.

Helemaal zeker is het natuurlijk niet, maar dat is in elk geval het gerucht dat rond gaat op dit moment. Overigens is er veel onzeker rond She-Hulk op dit moment. Het verhaal was namelijk dat Tatiana Maslany gecast was in de rol, maar dat ontkende ze laterna.

She-Hulk wordt voor streamingdienst Disney+ gemaakt.


Lees ook: Verwarring rondom nieuwe Disney+ serie 'She-Hulk'

Lees ook: Opvallend nieuws rond Marvels 'She-Hulk'
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Marvel kondigt 'Secret Invasion' en nog 4 nieuwe series aan!
Series / Nieuws

Marvel kondigt 'Secret Invasion' en nog 4 nieuwe series aan!

Disney+ krijgt nog veel meer series van Marvel in 2022 en verder.

In 2021 wordt het een druk Marvel-jaar op Disney+. Er verschijnen maar liefst zes series op Disney+ en daarna gaat het gewoon verder. Hieronder de vijf nieuwe series die zijn aangekondigd.

Secret Invasion
In deze serie keren Nick Fury (Samuel L. Jackson) en Talos (Ben Mendelsohn) terug. De oud-SHIELD-baas en de Skrull-leider en we zien hoe de vormveranderende Skrulls al jaren de aarde infiltreren.



Armor Wars
Deze serie gaat over de side-kick Avenger James Rhodes a.k.a. War Machine van Don Cheadle en we zien wat gebeurt er als de technologie van Tony Stark in verkeerde handen valt. Het is War Machine die er een stokje voor moet steken.



Ironheart
Met actrice Dominique Thorne als de jonge heldin Riri Williams a.k.a. Ironheart zien we hoe zij het meest geavanceerde harnas creëert sinds Iron Man zelf, Tony Stark.



The Guardians of the Galaxy Holiday Special
Met opnieuw James Gunn als schrijver en regisseur zien we in 2022 deze special met onder meer Star-Lord, Gamora, Drax, Rocket en Groot. We zien hoe de Guardians zich bezighouden met enkele pittige en grappige avonturen.



I Am Groot
Deze serie gaat over Baby Groot die een aantal zeer avontuurlijke situaties beleeft met uiteenlopende wezens in het Marvel Cinematic Universe. Het zijn geen volledige afleveringen, maar korte wel 'Marvel Shorts'.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.