search
Epische boek 'Shogun' wordt een serie van Disney
Series / Nieuws

Epische boek 'Shogun' wordt een serie van Disney

Disney maakt een serie gebaseerd op het beroemde boek Shogun van James Clavell.

Disney-fans hebben echt een topweek achter de rug. Er zijn heel veel verschillende nieuwe series aangekondigd, waaronder ook een aantal voor FX.

Een van die series is Shogun, waarvan we straks een televisieserie gaan zien. Deze wordt gemaakt door Justin Marks en Rachel Kondo, die dat doen met behulp van producent Tim van Patten.

Shogun van James Clavell
Shogun is een boek van James Clavell. Het boek speelt zich af in het jaar 1600. Een Engelse schipper strandt met zijn schip op de Japanse kust. Daar ontmoet hij twee mensen die zijn leven veranderen: een warlord met een grote machtslust en een bloedmooie vertaler, die verscheurd wordt tussen twee manieren van leven en twee manieren van liefde.

De hoofdpersoon is John Blackthorne, die het boek begint met zijn poging als eerste Engelsman rond de wereld te zeilen. hij wil ook de Japans-Chinese handel veroveren op Portugal en terug naar huis kunnen keren als een rijke man.

Ook is er Toranaga, de meest machtige feudale heerser in Japan, die de macht wil door Shogun te worden. Hij zou daarvoor alle strijdende samoerai-facties moeten verenigen. En er is Lady Mariko, bekeerling tot de katholieke kerk, die verscheurd wordt tussen haar loyaliteit naar de kerk en haar land, en daar nog meer mee worstelt als ze Blackthorne ontmoet.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen