search
De tientallen nieuwe Disney+ series en wanneer ze te zien zijn
Series / Featured

De tientallen nieuwe Disney+ series en wanneer ze te zien zijn

Disney+ brengt echt tientallen nieuwe televisieseries, en die zetten we vandaag op een rij.

Disney kondigde tijdens Investor Day 2020 een hele rits nieuwe series aan. We zetten ze in dit artikel voor je op een rij en laten je, indien dat mogelijk is, ook weten wanneer we de series verwachten.

Om die reden sorteren we de boel in dit artikel dan ook op jaartal, en op series waarvan geen datum bekend is. Laten we er maar meteen in duiken. Overigens sorteren we de series zonder releasedatum op submerk, Marvel, Star Wars, Pixar et cetera.

2021
WandaVision:
Vanaf 15 januari 2021 te zien op Disney+. Deze serie draait om Wanda Maximoff en Vision, twee wezens met superkrachten die een ideaal leventje in de suburbs leven. Maar er klopt iets niet en dat merken ze!

Pixar Popcorn:
Een verzameling mini shorts rond Pixar-personages in heel nieuwe settings.

The Falcon and the Winter Soldier:
Deze serie is vanaf 19 maart 2021 te zien. Hierin keren The Falcon en The Winter Soldier terug, om een wereldwijd avontuur te ondernemen en te strijden tegen Baron Zemo.

Loki:
In mei 2021 is deze serie te zien. Loki stapt uit de schaduwen van zijn broer in deze show die zich na de gebeurtenissen van Avengers: Endgame afspeelt.

What If…?:
Bekende gebeurtenissen in het MCU worden helemaal overgedaan en totaal anders. Dat in een animatieserie die in de zomer van 2021 te zien is.

The Mandalorian:
Het derde seizoen van de show is met de kerstdagen te zien. Kom maar op met een voortzetting van het verhaal van Grogu en Din Djarin!

Ms. Marvel:
Eigenlijk zou de serie in 2022 debuteren, maar dat wordt nu eind 2021. De serie introduceert ons aan Kamala Khan, een zestienjarig Pakistaans-Amerikaans meisje dat opgroeit in Jersey City. Zij krijgt superkrachten en kan ineens meedoen met de helden naar wie ze altijd opkeek.

Dug Days:
Een Pixar-serie die draait om Dug, het hondje uit de film Up. We zien Dug elke dag weer een avontuur beleven vanuit de tuin.

Hawkeye:
Ook deze serie is eind 2021 te zien, met Jeremy Renner als Hawkeye. Hij leidt Kate Bishop op als opvolger.

2022
Baymax:
De eerste serie ooit van Walt DIsney Animation Studios. Deze speelt zich af in de stad San Fransokyo en draait om de robot Baymax. Begin 2022 te zien.

Zootopia+:
Speelt zich af in het zoogdieren-metropolis Zootopia. We volgen een aantal van de personages uit de film, waaronder FruFru, Gazelle en Flash.

Andor:
Deze spionagethriller van Tony Gilroy komt in 2022 op Disney+ te staan. Wanneer precies weten we niet, maar de serie volgt Cassian Andor, de spion die we leerden kennen in Rogue One: A Star Wars Story.

Willow:
Willow speelt zich decennia na de gebeurtenissen in de film uit 1988 af. Warwick Davis is straks weer te zien als Willow Ufgood en Jon Chu maakt de pilot.

Cars:
Komt in de herfst van 2022 online te staan en draait om Lightning McQueen en zijn beste vriend Mater. Zij ondernemen een cross-country roadtrip.

Iwájú:
Iwájú is een Original van Disney+ die zich afspeelt in Lagos, Nigeria. De serie zal thema's van klassenverschillen, onschuld en de status quo verkennen.

2023
Tiana:
Komt in 2023 op Disney+ te staan en draait om de buitengewone ondernemer die nu prinses van het koninkrijk Maldonia is.

Moana, The Series:
Een musical-serie die laat zien hoe Moana voorbij het rif reist.

Win or Lose:
De eerste original long-form animatieserie van Pixar is in 2023 te zien. Elke aflevering duurt 20 minuten en kijkt naar het perspectief van een ander personage en wedstrijden die gespeeld worden op een honkbalveld.

STAR WARS SERIES

The Acolyte:
Deze serie neemt de kijker mee naar de hoogtijdagen van de High Republic, tweehonderd jaar voor de Skywalker Saga. Dat belooft wat in deze thriller van Leslye Headland.

Ahsoka:
Nadat ze haar langverwachte live-action debuut maakte in The Mandalorian, keert Ahsoka Tano terug in deze miniserie. Geschreven door Dave Filoni en met een hoofdrol voor Rosario Dawson.

The Bad Batch:
Deze serie draait om de experimentele klonen die we kennen als de Bad Batch. Zij moeten zich een weg banen door het snel veranderende sterrenstelsel, direct na de Clone War.

A Droid Story:
Lucasfilm Animation werkt samen met ILM voor deze serie, die een nieuwe held introduceert. Die wordt begeleid door R2-D2 en C-3PO.

Lando:
Lando Calrissian keert terug. De serie wordt gemaakt door Justin Simien en is echt pas net in ontwikkeling genomen.

Obi Wan-Kenobi:
Ewan McGregor keert terug als Obi-Wan Kenobi, in een serie die zich tien jaar na de gebeurtenissen in de film Revenge of the Sith afspeelt.

Rangers of the New Republic:
Speelt zich af in de tijdlijn van The Mandalorian en wordt gemaakt door Jon Favreau en Dave Filoni. De bedoeling is om dit een crossover-serie tussen meerdere shows te maken.

Star Wars: Visions:
Deze serie bevat tien anime films gemaakt door een aantal van de meest toonaangevende Japanse anime studio's. Zo krijgen we dus een heel nieuw perspectief op de franchise.

MARVEL SERIES
Armor Wars:
War Machine moet kijken naar een oplossing als de technologie van Tony Stark in de verkeerde handen belandt.

I am Groot:
Ieders favoriete baby boom onderneemt een reeks avonturen in deze shorts.

Ironheart:
Ironheart draait om Riri Williams, een geniale uitvinder die het meest geavanceerde harnas maakt sinds Iron Man. De jonge Dominique Thorne mag de rol spelen.

Moon Knight:
Wordt geregisseerd door Mohamed Diab en focust zich op een complexe burgerwacht. Die heeft meerdere identiteiten, waaronder personages die te maken hebben met de Egyptische mythologie.

She-Hulk:
Deze serie draait om Jennifer Walters, een advocaat die zich specialiseert in rechtszaken die aangespannen worden tegen mensen met superkrachten. Hulk en Abomination keren terug.

Secret Invasion:
Nieuw aangekondigde serie met Samuel L. Jackson als Nick Fury en Ben Mendelsohn als de Skrull Talos. We zullen zien dat er een groep Skrulls de Aarde geïnfiltreerd heeft.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen