Nog een half seizoen van 'Vikings' te gaan! [Blu-ray]

Nog een half seizoen van Vikings te gaan [Blu-ray]

Vanaf 30 december verschijnen de laatste afleveringen op Amazon Prime Video.

Bram de Groot, 13 december 2020 om 13:38

Schrijver | Bedenker: Michael Hirst | Cast: Travis Fimmel (Ragnar Lothbrok), Katheryn Winnick (Lagertha), Clive Standen (Rollo), Jessalyn Gilsig (Siggy), Gustaf Skarsgård (Floki), Gabriel Byrne (Earl Haraldson), Alexander Ludwig (Bjorn Ironside), Alex Høgh Andersen (Ivar the Boneless) e.a. | Jaren: 2013 - heden | Zender(s): History, Amazon Prime Video
Samen met Game of Thrones en The Last Kingdom is Vikings een van de brutere series die de nodige veldslagen laten zien. En Vikings wordt binnenkort afgerond met het tweede deel van seizoen zes. Na de avonturen van Ragnar en Lagertha zien we in het slotstuk hoe de wereld van Vikingen eindigt met Ivar the Boneless en zijn andere broers.

Om je goed op het einde van de goed ontvangen serie Vikings voor te bereiden kun je nu de voorgaande seizoenen nu op Blu-ray krijgen, tot en met seizoen 6.1.


Vikings start met Ragnar die samen met zijn ambitieuze broer Rollo en zijn trouwe vrouw Lagertha zijn voorbestemde rol als ontdekker en veroveraar wil vervullen. Maar terwijl Ragnar brutale rooftochten in verre rijken aan de andere kant van de oceaan leidt, beramen gevaarlijke verraders in zijn Noorse vaderland een complot tegen hem.

Hij wordt geconfronteerd met schokkend verraad en ook moet hij proberen een mysterieuze verleidster te weerstaan. Diep vanbinnen en op het slagveld voert hij strijd om zijn vrijheid, familie en leven te beschermen.Uitgave: Vikings - Seizoen 1 - 5 & 6.1 | Aantal discs 21 x Blu-ray | Afleveringen: 79 x ca. 45 minuten | Beeld: 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Engels DTS-HD 5.1 | Ondertitels: o.a. Nederlands | EAN: 5051888254332 | 5051888255148 | Release: november 2020 | Met dank aan: Warner Bros Home Entertainment

De verzamelbox van seizoen 1 tot en 5 bevat de gewone seizoensuitgaven met daaromheen een wat basic insteekhoes. De uitgave van 6.1 zit in een stevigere insteekhoes en is voor met name de mensen voorbestemd die geen streaming hebben. Ongetwijfeld zal er t.z.t. ook een complete verzameluitgave verschijnen.

Beeld en geluid
Visueel is Vikings een prachtige productie. En het is dan ook goed dat deze serie in high definition beschikbaar is. Deze uitgaven zorgen ervoor dat je de mooie serie met een zeer strak en kleurrijk beeld kunt bekijken. Over de storende zaken die Dvd-uitgaven hebben hoef je je geen zorgen te maken.

Vooral de kleurstelling valt op. Deze is echt heel fraai te noemen. Het beeld is mooi duister en een prima detailbehoud. Doordat het beeld vrij is van storende ruis en goed filmisch aandoet, beleef je een prima kijkervaring.

De geluidstrack bij de seizoenen is DTS-HD 5.1 en dat is uiteraard ruimvoldoende voor de gemiddelde kijker. De muziek komt van Trevor Morris, ook bekend van zijn werk voor films als Immortals (2009) en Olympus Has Fallen (2013) en series als Gotham en Dracula.Bonusmateriaal
Op de schijven van seizoenen één tot en met vijf staat het bonusmateriaal dat al eerder beschikbaar kwam. Het bonusmateriaal op de schijven van seizoen 6.1 bestaat uit enkele verwijderde scènes en de featurette The Legacy of Lagertha.

Deze video gaat uiteraard over het personage van actrice Katheryn Winnick die een steeds belangrijkere rol kreeg in de serie. Daarnaast kun je luisteren naar een track met audiocommentaar van de makers bij de tiende aflevering The Best Laid Plans.

Afronding snel te zien!
De laatste tien afleveringen verschijnen op Amazon Prime Video, vanaf 30 december. Daarna is het klaar met deze serie die overigens wel een vervolg krijgt met de titel Vikings: Valhalla.

Deze serie van Netflix speelt zich 100 jaar later af en laat avonturen zien van Leif Erikson, Freydis, Harald Hardrada en William the Conqueror. Hieronder de trailer voor seizoen 6.2.


Lees ook: De laatste 10 afleveringen van 'Vikings' komen eraan: maar niet op Netflix?

Lees meer over: Vikings, Ivar the Boneless, Seizoen 6, Jonathan Rhys Meyers

Informatie over de serie: Vikings

Populair nieuws