Nieuwe HBO misdaadserie 'Irma Vep' met Alicia Vikander (Tomb Raider)

Zweedse actrice Vikander speelt voor HBO een verwarde en gedesillusioneerde actrice

Emma Nota, 16-12-2020 18:02

Alicia Vikander ('The Dark Crystal' en 'Tomb Raider') werkt samen met de Franse regisseur Olivier Assayas voor een nieuwe HBO-show: Irma Vep. De serie is losjes gebaseerd op de gelijknamige film van Assayas uit 1996. Vikander speelt de hoofdrol.
Assayas schrijft en regisseert het project dat draait om Mira (Vikander), een Amerikaanse filmster die gedesillusioneerd is door haar carrière en een recente breuk. Ze vertrekt naar Frankrijk om te schitteren als Irma Vep in een remake van de Franse stomme filmklassieker, Les Vampires.

Op de achtergrond speelt een lugubere misdaad een belangrijke rol. Mira worstelt om het onderscheid tussen haarzelf en het personage dat ze speelt scherp te kunnen houden.

De originele film debuteerde op het filmfestival van Cannes en speelde Maggie Cheung een gefictionaliseerde versie van zichzelf.

"Toen de kans zich voordeed om samen te werken met Alicia en Olivier, hebben we die aangegrepen", zegt Francesca Orsi, executive vice president van HBO.

"Olivier is een meester in het weven van unieke verhalen met toch lichtzinnigheid en drama. Alicia Vikander is een van de meest veelzijdige, gevierde acteurs van onze tijd."

Sam Levinson, bekend van Euphoria is aan boord als uitvoerend producent voor dit project met Assayas, Vikander, Sylvie Barthet, Ashley Levinson, Kevin Turen en Stuart Manashil.

Het nieuws van de Irma Vep-serie komt bijna precies een maand nadat bekend werd dat Vikander een hoofdrol op het oog heeft in een Dial M for Murder-reeks, die ze ontwikkelt met Boardwalk Empire en The Sopranos producent Terence Winter.

"Ik ben al heel lang een fan van Olivier en zijn werk", aldus Vikander. "Ik vind het heel spannend dat we samenwerken aan zijn geweldige cultklassieker 'Irma Vep'."

Assayas kan nog een tipje van de sluier oplichten over deze nieuwe serie: "Dit is een komedie die zal proberen de tijdgeest op dezelfde manier te vangen als de oorspronkelijke Irma Vep deed. Tegelijk speelt het in een heel andere wereld, een heel ander tijdperk, dat op dit moment lichtjaren verwijderd voelt."

Bron: Variety

Lees meer over: Irma Vep, Remake, Alicia Vikander, HBO

Populair nieuws