search
Netflix breidt zijn aanbod weer uit met een interessante nieuwe optie: audio-only
Series / Streaming-diensten

Netflix breidt zijn aanbod weer uit met een interessante nieuwe optie: audio-only

Deze nieuwe optie kan vooral je datagebruik flink terugdringen (voor wie dat nodig heeft).

Netflix komt met podcasts. Volgens de site Android Police komt het bedrijf met een audio-only optie in zijn Android-app. De functie verscheen als een server-side update, maar daarmee kwam er ook een nieuwe 'Video Off'-knop.

De optie kan van binnen in de app ingesteld worden en geeft je ook de mogelijkheid om voor 'always on', 'headphones or external speakers' en 'off' te kiezen,

Datagebruik terugdringen
De optie dringt vooral je datagebruik flink terug. Het stelt je ertoe in staat om wel naar je favoriete programma's te luisteren in dit geval, zonder dat je dus video hebt.

Dat past waarschijnlijk vooral goed bij bepaalde content, zoals standup comedy, misschien documentaires en concertfilms. Maar het past niet bij dramaseries of -films die zich heel erg richten op het vertellen van verhalen via visuals.

Daarmee breidt Netflix zijn aanbod dus weer uit met een behoorlijk interessante optie. Overigens zijn de podcasts die Netflix produceert niet te beluisteren via de app van Netflix zelf; die zijn via Spotify, Apple Podcasts en andere audio-only apparaten te beluisteren.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen