search

Ons nieuws van zaterdag 19 december 2020

'Game of Thrones' is de beste serie van de afgelopen 10 jaar [Blu-ray]
Series / Blu-ray Review

'Game of Thrones' is de beste serie van de afgelopen 10 jaar [Blu-ray]

Van Daenerys Targaryen tot Tyrion Lannister. Deze HBO-serie zal je niet snel vergeten!

Bedenkers: David Benioff | D. B. Weiss | Personages: Daenerys Targaryen (Emilia Clarke), Khal Drogo (Jason Momoa), Lord Eddard "Ned" Stark (Sean Bean), Robb (Richard Madden), Sansa (Sophie Turner), Arya (Maisie Williams), Bran (Isaac Hempstead-Wright), Jon Snow (Kit Harington), Samwell Tarly (John Bradley), Jeor Mormont (James Cosmo), Theon Greyjoy (Alfie Allen), Cersei Lannister (Lena Headey), Jaime Lannister (Nikolaj Coster-Waldau), Tyrion Lannister (Peter Dinklage), sellsword Bronn (Jerome Flynn), Petyr "Littlefinger" Baelish (Aidan Gillen), Varys (Conleth Hill), Davos Seaworth (Liam Cunningham), Melisandre (Carice van Houten), Daario Naharis (Michiel Huisman), e.a. | Uitzending serie: 2011 - 2019 | Tv-release: HBO

Het terugkijken naar Game of Thrones is ondertussen verlegd naar het uitkijken naar de prequelserie Game of Thrones: House of the Dragon die in 2022 op HBO Max gaat verschijnen. De moederserie blijft echter een genot om na te kijken, ondanks het toch wat bekritiseerde laatste seizoen.

Warner Bros. bracht onlangs de complete serie uit in een mooie 4K UHD Blu-ray box die mooi past in de kast van de verzamelaar van de beste series in de allerbeste beeldkwaliteit. Hieronder de review, met als eerste de trailer voor seizoen één en de synopsis voor misschien wel de gaafste fantasyserie ooit.



In Game of Thrones zie je het verhaal over de verschillende families op het continent Westeros die strijden om de macht. De belangrijkste gezichten zijn Daenerys Targaryen, Jon Snow en Cersei Lannister en zij zullen in de acht seizoenen bepalen wie de sterkste is en recht heeft op de Iron Trone. Maar er speelt nog iets mee; de dreiging van de White Walkers. Deze levenloze wezens vormen een gevaar voor alles en iedereen in Westeros.



Serie: Game of Thrones - The Complete Collection | Aantal discs 30 x 4K UHD | 3 x Blu-ray | Afleveringen: 73 x 50 - 82 minuten | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Dolby Atmos | Ondertitels: o.a. Nederlands | EAN: 5051888252376 | Release: november 2020 | Met dank aan: Warner Bros Home Entertainment

De maar liefst 33 schijven van deze Complete Collection met de acht seizoenen van Game of Thrones zitten per seizoen in losse zwarte UHD-keepcases die allemaal een vergelijkbare, maar eigen opmaak hebben. In de box zit ook een klein boekje met een overzicht van de afzonderlijke afleveringen.

Gezamenlijk zitten de keepcases in een stevige kartonnen box, met daaromheen weer een insteekhoes met daarop de details van de complete uitgave. Naast de acht seizoenen is er ook een extra keepcase met daarin drie Blu-ray schijven met de extra's.



Beeld & geluid
Uiteraard is de eerdere box met de Blu-ray uitgaven al een prima uitgave met een prima beeldkwaliteit. Wil je net dat stapje verder omdat je beschikt over een 4K-scherm en de benodigde speler, dan is dit uiteraard een unieke uitgave om in huis te halen.

De prachtige productie springt namelijk echt van je ultra HD-scherm en laat een mooie filmisch geheel zien met pakkende kleuren. De vele natuurlijk omgevingen komen door de haarscherpe 4K nog meer tot zijn recht, zeker als je deze vergelijkt met de streamingkwaliteit van Ziggo Movies & Series XL.

Wat betreft het geluid zijn er Dolby Atmos tracks beschikbaar en dat zullen de fans fijn vinden. De fans kunnen de start tune "Main Title" van Ramin Djawadi vast al dromen en de verdere muziek en geluidseffecten zijn van een hoog niveau.

Bomvol extra's
Opvallend is dat de schijven van de losse seizoenen de extra's lijken te bevatten van de eerdere Blu-ray uitgaven. Vaak staan op 4K UHD discs niet de extra's, met slechts af en toe enkel een langere nieuwe docu of audiocommentaar.

Naast de bestaande extra's van de seizoensuitgaven, zijn er drie extra schijven. Deze schijven bevatten dezelfde extra's als de eerdere Blu-ray collectie van Game of Thrones. Je kunt kijken naar de tweedelige Game of Thrones Reunion Special Part 1 & 2 met Conan O'Brien.

De tweede schijf van featurettes met beelden van achter de schermen tijdens verschillende seizoenen, een video over de visuele effecten en een aantal verwijderde scènes. Op de derde schijf staat de geanimeerde film Conquest & Rebellion van zo'n 45 minuten.

House of the Dragon
Game of Thrones krijgt in 2022 de prequelserie House of the Dragon waarin we een blik werpen op een eerdere periode van House Targaryen.

De prequel speelt zich zo'n 300 jaar voor de originele serie af en er zijn rollen voor onder meer Paddy Considine (Viserys Targaryen), Olivia Cooke (Alicent Hightower), Emma D'Arcy (Rhaenyra Targaryen) en Matt Smith (Daemon Targaryen).



Lees ook: Geloof het of niet maar er zitten nòg meer 'Game of Thrones'-series aan te komen
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Boba Fett-acteur Temuera Morrison is helemaal perfect volgens 'Star Wars'-maker Dave Filoni
Series / Nieuws

Boba Fett-acteur Temuera Morrison is helemaal perfect volgens 'Star Wars'-maker Dave Filoni

Temuera Morrison krijgt alle lof van Star Wars-maker Dave Filoni, die hoopt dat de acteur lang blijft.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Star Wars-maker Dave Filoni is dolblij met de aanwezigheid van Temuera Morrison in The Mandalorian. Hij vindt de acteur helemaal perfect voor de rol.

De acteur debuteerde in de film Attack of the Clones als Jango Fett, de premiejager met wiens DNA een heel leger aan klonen gemaakt was voor de Galactic Republic. Hij keerde verrassend genoeg terug voor het tweede seizoen van The Mandalorian en speelde nu de volwassen zoon van Jango, Boba Fett.

Perfect voor de rol
Volgens Filoni is de acteur helemaal perfect. "Hij is echt perfect, onnavolgbaar. Hij is precies de goede persoon voor de rol," aldus Filoni tegenover de Star Wars Show.

"Hij heeft het harnas en we gebruikten het", aldus Filoni. Als je ziet hoe Boba voor het eerst in tijden zijn harnas draagt, is dat precies waar Filoni op uit was. "Eindelijk, het verhaal in dat moment draaide echt helemaal om hem. Zodat hij al die dingen kon doen."

En nu krijgt de acteur dus een heel eigen serie, waarin hij terugkeert als Boba Fett: The Book of Boba Fett. De show is in december 2021 te zien.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
NPO gaat knallend het nieuwe jaar in met veel ijzersterke series
Series / Nieuws

NPO gaat knallend het nieuwe jaar in met veel ijzersterke series

Hugh Laurie is in januari te zien als schaamteloze politicus in 'Roadkill'

De NPO gaat knallend het nieuwe jaar in met veel nieuwe titels. Zo begint het 15e seizoen van Flikken Maastricht en is de gloednieuwe Nederlandse dramaserie Onze Straat te zien bij de NPO!

Flikken Maastricht
Nederlandse misdaadserie, Seizoen 15, AVROTROS

In het 15e seizoen van Flikken Maastricht lijkt na de uitschakeling van Virtus et Justitia de rust wedergekeerd. Maar de goede samenwerking komt onder druk te staan als Donna Martina, een AIVD'er, zich meldt op het bureau Maastricht. Haar aanwezigheid dreigt een wig te vormen tussen Wolfs (Victor Reinier) en Eva (Angela Schijf).

Vanaf 8 januari te zien op NPO 1 en NPO Start. Vanaf dan elke week een aflevering vooruitkijken op NPO Plus. Seizoen 1 t/m 14 zijn al te zien op NPO Plus.

The Nest
Britse dramaserie, KRO-NCRV

Het leven lijkt Dan (Martin Compston) en Emily (Sophie Rundle) toe te lachen: ze zijn dol op elkaar, wonen in een enorme villa in Glasgow en hebben financieel niets te klagen. Maar een onvervulde kinderwens speelt een grote rol in hun leven. Wanneer opeens een tiener in hun leven opduikt, zet dat het leven van Dan en Emily op zijn kop.

De hele serie is van 29 januari te zien op NPO Plus. Vanaf 5 februari wekelijks te zien op NPO 2 en NPO Start.

Onze Straat
Nederlandse dramaserie, NTR

Hét nieuwe ontwikkelingstraject voor fictieregisseurs en scenaristen. De verhalen staan op zichzelf, maar de straat verbindt ze. Op straat komt iedereen elkaar tegen. In de straat wordt geleefd, gewerkt en contact gemaakt. Het is een plek waar verschillende generaties en culturen worstelen met de kwesties van nu. Achter elke deur schuilt een ander verhaal.

Vanaf 8 januari te zien op NPO 3 en NPO Start. Vanaf dan ook te bekijken op NPO Plus.

Roadkill
Britse politiek drama, BNNVARA

Vierdelige dramaserie van David Hare met Hugh Laurie (o.a. bekend van House en The Night Manager) en Helen McCroy (o.a. bekend van Peaky Blinders). Minister Peter Laurence lijkt de wind in de zeilen te hebben, maar een geheim uit zijn verleden kan hem in grote moeilijkheden brengen.

Vanaf 8 januari wekelijks te zien op NPO 2 en NPO Start. De hele serie is vanaf 1 januari te zien op NPO Plus.

Beau Séjour
Belgische supernatural thriller, Seizoen 1, KRO-NCRV

Bekroond met de Publieksprijs op het internationale televisiefestival Séries Mania in Parijs. Kato wordt onder het bloed wakker in hotel Beau Séjour. Ze blijkt dood te zijn en besluit haar eigen moordzaak op te lossen.

Het hele seizoen is vanaf 15 januari te zien op NPO Plus. Vanaf 17 januari wekelijks te zien op NPO 3 en NPO Start.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Falcon and the Winter Soldier'-serie gered door een van de hoofdrolspelers
Series / Nieuws

'The Falcon and the Winter Soldier'-serie gered door een van de hoofdrolspelers

The Falcon and the Winter Soldier kende een uiterst ingewikkelde en complexe opnameperiode.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Marvel Studios-baas Kevin Feige is helemaal onder de indruk van de wijze waarop Anthony Mackie omging met de loodzware opnames van The Falcon and the Winter Soldier.

De Marvel-serie die voor Disney+ gemaakt wordt raakte hobbel na hobbel. Eerst kwamen de opnames stil te liggen vanwege het coronavirus, daarna moest men in quarantaine en op en neer vliegen om zoveel mogelijk van de opnames rond te krijgen. Maar ondanks die tegenslagen, bleef Mackie overeind.

Leiderschap tonen
Feige vertelde dat de acteur, die de rol van Falcon speelt, "sterk leiderschap" liet zien. Dat vertelde Feige aan Emmy Magazine. De serie veranderde bovendien sterk tijdens de opnames, wat nodig was om alles in goede banen te leiden. Bovendien veranderde een boel doordat de releasedatum verlaat werd.

De castleden bleven volgens Feige echter allemaal kalm en hielden de boel bij elkaar.



The Falcon and the Winter Soldier speelt zich af na de gebeurtenissen in Avengers: Endgame. Sam Wilson en Bucky Barnes werken samen in een wereldwijd avontuur dat hun vermogens en hun geduld op de proef zal stellen. Vanaf 19 maart op Disney+.

Lees ook: Onbekende Marvel-schurken in 'The Falcon and the Winter Soldier'

Lees ook: Is de nieuwe Marvel-serie 'The Falcon and the Winter Soldier' al snel te zien op Disney+?
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Star Wars'-fans zijn dolblij met de spin-off 'The Book of Boba Fett'
Series / Nieuws

'Star Wars'-fans zijn dolblij met de spin-off 'The Book of Boba Fett'

The Book of Boba Fett zal al in december 2021 te zien zijn op streamingdienst Disney+.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Star Wars-fans zijn echt dolblij met de spin-off die The Mandalorian gaat krijgen. In de scène na de aftiteling van de serie zagen we Boba Fett plaatsnemen in het paleis van Jabba the Hutt.

Direct daarna bleek dat acteur Temuera Morrison een geheel eigen serie zou krijgen, die dus draait om zijn personage. The Book of Boba Fett staat gepland voor release in december 2021. En fans zijn er echt heel blij mee.

Gelukkige fans
Er is op dit moment nog veel onduidelijk over de spin-off rond Boba Fett. Wordt het wel een serie? Of zal het toch een film worden die speciaal voor de gelegenheid van de feestdagen op Disney+ komt te staan?

Wat het ook wordt, mensen zijn er in elk geval erg gelukkig mee en ze laten dat heel duidelijk merken op sociale media.

We doen een greep uit reacties die we op Twitter vonden:

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De nieuwe serie 'WandaVision' op Disney+ wordt bijzonder maar ook zeer complex
Series / Nieuws

De nieuwe serie 'WandaVision' op Disney+ wordt bijzonder maar ook zeer complex

Bereid je maar voor op een behoorlijk bijzondere serie die straks op Disney+ te zien is.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Januari wordt een bijzondere maand voor fans van Marvel Studios. Voor het eerst kunnen we namelijk kijken naar een televisieserie rond het Marvel Cinematic Universe: WandaVision.

Van producent Mary Livanos horen we nu dat de serie behoorlijk complex zal worden. Dat komt doordat er veel getoond gaat worden van de bijzondere krachten van hoofdpersoon Wanda Maximoff, en van alternatieve realiteiten.

Complexe serie
"De serie is complex, omdat we de regels van het MCU volgen en tegelijk inzoomen op familiesitcoms. Maar niet alle afleveringen zijn wat structuur betreft gelijk aan elkaar," aldus Livanos.

"Wat zo leuk is, is dat het publiek vragen gaat stellen over wanneer dit zich afspeelt en of dit een sociaal experiment is. Of dat het zich afspeelt in een alternatieve realiteit. Er zijn dus veel mysteries om te ontrafelen. We kijken heel erg uit naar het moment dat we hiermee kunnen spelen op Disney+."

WandaVision is vanaf 15 januari te zien op streamingdienst Disney+.

Lees ook: Dit zijn de 12 Marvel Studios-series van 2021 en 2022

Lees ook: Poster 'WandaVision' hint naar nieuw superheldenpakje Scarlet Witch
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Grey's Anatomy' komt met een grote verrassing in seizoen 17
Series / Nieuws

'Grey's Anatomy' komt met een grote verrassing in seizoen 17

Fans kunnen echt wel blij zijn met het zeventiende seizoen van ABC-hit Grey's Anatomy.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het zeventiende seizoen van Grey's Anatomy brengt een oude bekende nogmaals terug. Mocht je de afleveringen nog niet gezien hebben, dan waarschuwen we je bij deze voor spoilers.

Met meer dan 300 afleveringen, heeft Grey's Anatomy heel wat personages zien komen en gaan de afgelopen jaren. Een van de meest schokkende momenten van de serie was ongetwijfeld de dood van Derek Shepherd, die in het elfde seizoen overleed.

Zeventiende seizoen
In het zeventiende seizoen keerde acteur Patrick Dempsey voor het eerst terug. Dat in een droomachtig moment waarbij Meredith streed tegen het coronavirus. En nu blijkt dat we McDreamy vaker gaan terugzien in de nabije toekomst.

Dat belooft showrunner Krista Vernoff tegenover de site Variety. Zij vertelde: "je zal McDreamy weer zien, ergens in de tweede helft van het seizoen."

Voor die tweede helft staan er meer verrassingen gepland. "We hebben allemaal bepaalde dingen die we voor elkaar hopen te krijgen, maar er is nog niets dat ik nu kan melden."

Lees ook: 'Grey's Anatomy' maakt een grove fout met dit personage

Lees ook: Verrassende terugkeer 'Grey's Anatomy' niet eenmalig?
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Absurde krachten voor Scarlet Witch in nieuwe trailer voor de Marvel-serie 'WandaVision'
Series / Trailer

Absurde krachten voor Scarlet Witch in nieuwe trailer voor de Marvel-serie 'WandaVision'

Deze nieuwe serie van Marvel en Disney+ wordt een bijzondere in het Marvel Cinematic Universe.

Wat zal WandaVision ons brengen in 2021? De serie van Marvel Studios en Disney+ zal in ieder geval de vierde fase van het Marvel Cinematic Universe. Daarnaast zal de show de uiterst krachten onthullen van Scarlet Witch, de rol van actrice Elizabeth Olsen.

Nieuwe beelden laten die krachten ook zien en waarschijnlijk gaat de serie zelf nog een paar stappen verder. De verse beelden laten zien dat Wanda Maximoff haar omgeving helemaal zelf kan veranderen.

Trailer 'Marriage' voor WandaVision
Hieronder zie je de beelden via Marvel Entertainment. In de serie zie je ook Paul Bettany als Vision, Kathryn Hahn als Agnes, Teyonah Parris als Monica Rambeau, Kat Dennings als Darcy Lewis en Randall Park als Jimmy Woo.



Vanaf 15 januari wekelijks op Disney+
Showrunner is Jac Schaeffer en de regisseur van alle afleveringen is Matt Shakman (Fargo, Game of Thrones). Vanaf 15 januari verschijnen er wekelijkse nieuwe afleveringen op Disney+.

Lees ook: Poster 'WandaVision' hint naar nieuw superheldenpakje Scarlet Witch
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste beelden uit de serie 'The Nevers' van bekritiseerd 'The Avengers'-regisseur Joss Whedon
Series / Video/clip/featurette

Eerste beelden uit de serie 'The Nevers' van bekritiseerd 'The Avengers'-regisseur Joss Whedon

Volgend jaar verschijnt op HBO Max de serie The Nevers van regisseur Joss Whedon.

Afgelopen maand stapte regisseur Joss Whedon op bij de serie The Nevers van HBO. Desondanks werkte hij twee jaar aan de show en dat zorgt ervoor dat hij toch de drijvende kracht is achter de scifi-serie.

In een promotionele video van HBO Max met een overzicht van de grootste releases op HBO Max in met name 2021 zien we een paar flisten van het ambitieuze project over mensen die 'touched' zijn. Vooral vrouwen zouden buitengewone krachten hebben. Check de beelden (vanaf 0:20) hieronder!



Ambitieuze scifi serie
Eerder noemde Whedon The Nevers nog "de meest ambitieuze serie die ik bedacht heb", met rollen voor onder meer Laura Donnelly, Olivia Williams, James Norton, Tom Riley, Ann Skelly en Ben Chaplin.

De serie moet in de zomer van 2021 op HBO Max verschijnen en wie weet is de streamingdienst dan ook in Nederland beschikbaar. In de promo zie je ook beelden voor onder meer de nieuwe Gossip Girl, Mare of Easttown en Insecure en zoals eerder vermeld Game of Thrones: House of the Dragon.

Lees ook: Auch! Dure HBO-serie 'The Nevers' verliest showrunner
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix-hit 'Locke & Key' krijgt nu al een derde seizoen
Series / Nieuws

Netflix-hit 'Locke & Key' krijgt nu al een derde seizoen

Het tweede seizoen moet nog worden uitgezonden, maar Netflix heeft alle vertrouwen in de serie.

Na een gefaalde pilot-aflevering voor FOX en jaren van ontwikkeling, bleek Locke & Key uiteindelijk niet alleen een hit voor Netflix, maar is de serie nu al goed voor een derde seizoen. En dat voordat het tweede seizoen nog maar beschikbaar is gesteld!

De spannende bovennatuurlijke serie van Joe Hill is vanaf 2019 te streamen en dat werd ook veelvuldig gedaan. En waar het eerste seizoen vooral het basisidee van een huis met oneindige mogelijkheden uitlegde en verkende, zal het naar verwachting in de vervolgseizoenen pas echt losgaan.

Het nieuws over het derde seizoen gaat gepaard met de mededeling dat uitvoerend producent en co-showrunner Meredith Hill een nieuwe deal heeft gesloten met Netflix voor de ontwikkeling van allerlei nieuwe film- en tv-projecten.

Nog even wachten
De opnames van het tweede seizoen van Locke & key worden volgende week afgerond in Toronto. De opnames van seizoen 3 zullen begin volgend jaar al beginnen.

Het is nog onduidelijk wanneer seizoen 2 van Locke & Key te streamen zal zijn via Netflix.

Lees ook: Nieuwe acteurs voor volgende seizoen Netflix-serie 'Locke and Key'

Lees ook: 'Locke and Key' seizoen 2 komt eraan!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De populaire serie 'Gossip Girl' is dan eindelijk weer terug in deze HBO-promo
Series / Video/clip/featurette

De populaire serie 'Gossip Girl' is dan eindelijk weer terug in deze HBO-promo

HBO brengt de serie Gossip Girl in het aankomende jaar terug met een nieuw seizoen en een nieuwe cast.

2021 wordt een topjaar voor mensen die HBO Max hebben, of daar een abonnement op kunnen nemen. Helaas geldt dat nog niet voor Nederland. Maar gelukkig zit de internationale release van de streamingdienst er wel aan te komen.

Onderdeel van de release van HBO Max is een revival voor de populaire serie Gossip Girl. Van die revival krijgen we in een promo voor 2021 op HBO Max al een eerste preview.

Gossip Girl
De serie draait om een groep leerlingen die naar een privéschool op Manhattan gaan. De serie ziet er nu al anders uit, namelijk met sociale media en een heel ander New York dan we zagen in de eerste en oorspronkelijke serie. We volgen in dit geval ook niet de oorspronkelijke cast, maar volgen nieuwe personages.

In de revival zal Kristen Bell wel terugkeren als verteller. Ook zijn de eerste twee afleveringen geregisseerd door Karena Evans.

Dat belooft dus wat. HBO-baas Sarah Aubrey laat weten: "Josh Safran heeft in Karena de perfecte partner gevonden om te laten zien hoe het landschap van sociale media en de upper east side veranderd zijn, sinds Gossip Girl 13 jaar geleden debuteerde."



Lees ook: Laatste kans: Netflix gaat 'Gossip Girl' nu echt verwijderen

Lees ook: Fantastisch nieuws voor 'Gossip Girl' fans!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Star Wars'-serie 'The Mandalorian' bevat een wel zeer opmerkelijk plotgat
Series / Nieuws

'Star Wars'-serie 'The Mandalorian' bevat een wel zeer opmerkelijk plotgat

Dit ziet er bijzonder uit, vooral als je kijkt van wie dit plotgat zou kunnen komen.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Disney+ zette vrijdag de laatste aflevering van The Mandalorian seizoen 2 online. Die bevat een wat opmerkelijk plotgat.

Hoewel de nieuwe aflevering vol spetterende actie zit, en eerlijk gezegd gewoon echt een goed verhaal heeft, zit er een belangrijk plotgat in. Dat heeft te maken met het uiterst belangrijke erfstuk dat zo'n grote rol speelt in de heerschappij om de planeet Mandalore: het Darksaber.

De eigenaar
In The Mandalorian leren we dat wie het Darksaber in handen heeft, en het wint van zijn voorganger, de heerschappij over Mandalore heeft. Voordat Moff Gideon het zwaard kreeg, was het in handen van Bo-Katan.

In de serie Star Wars Rebels konden we zien dat zij het zwaard gekregen had van Sabine Wren. In The Mandalorian was ze naarstig op zoek naar het Darksaber, om de heerschappij over de planeet terug te kunnen winnen.

Hoewel ze het zwaard zelf gekregen had in Rebels en ze er toen geen moeite mee had, was ze nu heel stellig tegen Din Djarin. Om het Darksaber te krijgen, moet je het winnen van iemand. En dus kon ze het niet zomaar krijgen van Din Djarin.

Wat deze fout extra opmerkelijk maakt, is het feit dat maker Dave Filoni een grote rol heeft in het maken van The Mandalorian. Hij was ook betrokken bij Star Wars Rebels en zou dus beter moeten weten.

Lees ook: Prangende 20 jaar oude 'Star Wars'-vraag wordt eindelijk beantwoord in 'The Mandalorian'

Lees ook: Nog een 'Star Wars'-serie onthuld: 'The Book of Boba Fett'
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
3 compleet nieuwe series van Netflix om naar uit te kijken!
Series / Nieuws

3 compleet nieuwe series van Netflix om naar uit te kijken!

In 2021 verschijnen uiteraard weer heel wat gave en nieuwe series op Netflix.

In 2021 verschijnen weer heel wat nieuwe en grote Netflix-series. Hieronder drie van die series en ze hebben allemaal een duidelijk fantasy-invalshoek.

Fate: The Winx Saga | 22 januari
Deze fantasieserie voor vooral tieners is gebaseerd op de gelijknamige tekenfilmserie. De serie die duidelijk duisterder wordt dan het origineel laat feeën zien die op het magische internaat Alfea in de 'Otherworld' leren hoe ze hun krachten kunnen beheersen. Er zijn rollen voor Abigail Cowen (Bloom), Danny Griffin (Sky), Hannah van der Westhuysen (Stella), Elisha Applebaum (Musa) en Freddie Thorp (Riven).



Shadow and Bone | april 2021
Deze fantasyserie verkent een wereld die in tweeën is gespleten door een enorme barrière van eeuwige duisternis. Onnatuurlijke wezens doen zich in die wereld tegoed aan menselijk vlees. Een jonge soldaat ontdekt een kracht die haar land eindelijk zou kunnen verenigen.



Cowboy Bebop | onbekend
Netflix werkt al een tijd aan deze live action verfilming van deze Japanse anime. Met rollen voor onder meer John Cho, Mustafa Shakir, Daniella Pineda en Alex Hassell. In de serie volgen we onder meer Spike Siegel. Hij is de leider van een groep intergalactische premiejagers. Een verschijningsdatum is nog niet bekend, maar die zal ongetwijfeld in 2021 vallen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Het verhaal van 'Doctor Who'-schurk Missy lijkt nog niet voorbij te zijn
Series / Nieuws

Het verhaal van 'Doctor Who'-schurk Missy lijkt nog niet voorbij te zijn

Doctor Who heeft er de laatste jaren een handje van om veel oude bekenden terug te brengen.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Michelle Gomez was enige tijd te zien in Doctor Who als de eerste vrouwelijke incarnatie van The Master. Deze superschurk was tot dan toe altijd als man in beeld gebracht, maar met het debuut van Missy was het anders.

De onvoorspelbare schurk was op veel manieren anders dan wat we tot dan toe gezien hadden in de BBC-serie. Missy was uniek en had een heel andere dynamiek met de Twelfth Doctor, die gespeeld werd door Peter Capaldi.

Niet in leven
Het einde van Missy was niet zo vrolijk. John Simms The Master kwam MIssy tegen en doodde het personage met behulp van zijn iconische laser screwdriver. Daarmee kwam er een behoorlijk somber einde aan het personage.

Maar showrunner Chris Chibnall bracht haar verrassend genoeg terug. En nu lijkt er zomaar eens meer in te zitten. Gomez ziet het in elk geval wel zitten.

"Wat Doctor Who betreft, is het boek nooit gesloten. Ik zou het geweldig vinden om nog eens terug te keren op een zeker moment. Dus ja, dat is een zeer duidelijke 'Ja, ik ben beschikbaar'. Hoewel ik op dit moment niet beschikbaar ben. Maar dat komt goed!"

Lees ook: 'Doctor Who'-acteur Christopher Eccleston heeft een teleurstellende boodschap hij keert niet terug in de serie

Lees ook: Oud 'Doctor Who'-acteur is klaar voor zijn terugkeer in de serie
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Star Wars'-fans draaien helemaal door na de finale van het tweede seizoen van 'The Mandalorian'
Series / Nieuws

'Star Wars'-fans draaien helemaal door na de finale van het tweede seizoen van 'The Mandalorian'

Fans houden het niet meer na het zien van de finale van het tweede seizoen.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De finale van het tweede seizoen van The Mandalorian stelde bepaald niet teleur. En dat laten fans maar al te graag merken op sociale media.

Chapter 16: The Rescue eindigde bijzonder spectaculair. We zagen hoe Din Djarin een hele groep vrienden verzamelde om samen met hen het gigantische schip van Moff Gideon te bestormen. Maar op het laatst leek alles verloren, toen de Dark Troopers en het Darksaber in het spel kwamen.

Luke Skywalker en Boba Fett
Gelukkig verscheen Luke Skywalker ten tonele om de boel te redden. En we hadden natuurlijk een grote rol voor Boba Fett.

Al dat nieuwe materiaal zorgde ervoor dat fans helemaal gelukkig reageerden op sociale media. We zetten een aantal van de reacties die we op Twitter vonden op een rij:



The Mandalorian gaat in december 2021 weer verder.

Lees ook: Prangende 20 jaar oude 'Star Wars'-vraag wordt eindelijk beantwoord in 'The Mandalorian'

Lees ook: Nog een 'Star Wars'-serie onthuld: 'The Book of Boba Fett'
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Mandalorian' brengt een legende terug in de finale aflevering van het tweede seizoen
Series / Foto's

'The Mandalorian' brengt een legende terug in de finale aflevering van het tweede seizoen

Als alle hoop verloren lijkt schiet een oude bekende te hulp in finale aflevering.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Disney+ zette deze week de seizoensfinale van The Mandalorian online. De aflevering liet iets heel gaafs zien!

De aflevering heeft de titel The Rescue en laat zien hoe Din Djarin, Cara Dune en Fennec Shand samen met Boba Fett, Bo-Katan Kryze en Koska Reeves het ruimteschip van Moff Gideon aanvallen. Samen hopen ze op die manier Baby Yoda, ofwel Grogu, te redden. En daarbij krijgen ze hulp van een wel heel bekende partij.

Luke Skywalker
Als alle hoop verloren lijkt, arriveert een X-Wing met aan boord een figuur met mantel om en een kap op. Hij heeft een handschoen aan en zet een groen lichtzwaard aan. Met heel groot gemak verslaat hij elk van de Dark Troopers aan boord van het schip.

Grogu reageert meteen op de aanwezigheid van deze persoon. En hij blijkt niemand minder dan Luke Skywalker te zijn, die R2-D2 meegenomen heeft en Baby Yoda zal opleiden als Jedi. Hieronder de foto's van Luke:







De terugkeer van Luke was een bijzonder opvallende. Tegelijk waren er al duidelijk de grondvesten voor gelegd. Grogu kwam op de Seeing Stone op Tython te zitten, waar hij gebruik kon maken van de Force. Fans speculeerden al dat Luke de oproep van Grogu gezien zou kunnen hebben.

In de tijd waarin The Mandalorian zich afspeelt (9 jaar na de slag om Yavin), reisde Luke rond op zoek naar Jedi- en Sith-artefacten. Zo leerde hij over hun geschiedenis. En kon hij andere Force-wezens voelen. Zo dus ook Grogu, die nu met Luke mee is.

Lees ook: Nog een 'Star Wars'-serie onthuld: 'The Book of Boba Fett'

Lees ook: 'The Mandalorian'-ster wil in zoveel mogelijk Star Wars-series te zien zijn
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Disney+ voegde deze series nieuw toe in de afgelopen week
Series / Streaming-diensten

Disney+ voegde deze series nieuw toe in de afgelopen week

Er debuteerden de afgelopen week drie nieuwe series op streamingdienst Disney+.

Disney+ zette deze week de seizoensfinale van The Mandalorian online. Ook waren er twee andere series die debuteerden op de streamingdienst. We zetten de nieuwe content voor je op een rij.

Bia (1 seizoen): Bia is een gepassioneerd kunstenares. Zij hangt met haar vrienden in de Fundom, een ontmoetingsplaats voor jongeren die creatieve webinhoud maken. Terwijl ze haar passie voor muziek opnieuw ontdekt, overwint ze ook haar angsten. Bia had namelijk een speciale band met haar zus Helena, die jaren eerder is gestorven; althans, dat denkt iedereen.

On Pointe (1 seizoen): Deze zesdelige documentaireserie volgt gedurende een volledig seizoen de studenten aan de School of American Ballet (SAB) in New York. We zien verschillende dansers die een strenge opleiding doen om hun droom waar te maken.

The Mandalorian (2 seizoenen): De seizoensfinale van deze serie kwam afgelopen vrijdag online te staan op Disney Plus. Daarmee is het tweede seizoen voorbij en is het tijd om te wachten op het derde seizoen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix breidt zijn aanbod weer uit met een interessante nieuwe optie: audio-only
Series / Streaming-diensten

Netflix breidt zijn aanbod weer uit met een interessante nieuwe optie: audio-only

Deze nieuwe optie kan vooral je datagebruik flink terugdringen (voor wie dat nodig heeft).

Netflix komt met podcasts. Volgens de site Android Police komt het bedrijf met een audio-only optie in zijn Android-app. De functie verscheen als een server-side update, maar daarmee kwam er ook een nieuwe 'Video Off'-knop.

De optie kan van binnen in de app ingesteld worden en geeft je ook de mogelijkheid om voor 'always on', 'headphones or external speakers' en 'off' te kiezen,

Datagebruik terugdringen
De optie dringt vooral je datagebruik flink terug. Het stelt je ertoe in staat om wel naar je favoriete programma's te luisteren in dit geval, zonder dat je dus video hebt.

Dat past waarschijnlijk vooral goed bij bepaalde content, zoals standup comedy, misschien documentaires en concertfilms. Maar het past niet bij dramaseries of -films die zich heel erg richten op het vertellen van verhalen via visuals.

Daarmee breidt Netflix zijn aanbod dus weer uit met een behoorlijk interessante optie. Overigens zijn de podcasts die Netflix produceert niet te beluisteren via de app van Netflix zelf; die zijn via Spotify, Apple Podcasts en andere audio-only apparaten te beluisteren.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Bekijk het complete overzicht met alle nieuwe series die Netflix deze week heeft toegevoegd
Series / Streaming-diensten

Bekijk het complete overzicht met alle nieuwe series die Netflix deze week heeft toegevoegd

Netflix kwam met veel nieuws deze week waaronder 'The Legend of Korra' en 'The Ripper'.

Het was een drukke week op Netflix. We zetten vandaag alle nieuwe series op een rij.

The Legend of Korra (4 seizoenen): Avatar Korra heeft geleerd om water, aarde en vuur te sturen. Ze wil nu graag aan haar training in luchtsturen beginnen en doet dat in Republic City. Maar er zijn ook enorme problemen daar.

Tiny Pretty Things: Als een aanval de sterrenstudent op een elite-balletschool ten val brengt, is haar vervanger iemand die snel moet wennen aan de wereld van leugens en verraad, die ze betreedt.

The Ripper: Onderzoekers en getuigen praten over de Yorkshire Ripper, een seriemoordenaar die eind jaren zeventig heel wat slachtoffers eiste in het noorden van Engeland.

Home For Christmas: Het tweede seizoen verschijnt online. We volgen Johanne wederom in december, terwijl ze ware liefde najaagt. Terwijl haar familie en de wereld om haar heen weg dreigen te vallen, moet ze op zoek naar echte liefde.

Song Exploder (2 seizoenen): Laat je inspireren door deze op de populaire podcast gebaseerde serie, waarin muzikanten diep in het creatieve songwritingproces duiken en hun gevoelens een plek geven.

Nieuwe aflevering
Star Trek: Discovery (S03E10)

En deze series:

Anime
Pop Team Epic (1 seizoen)
Wolverine (1 seizoen)
X-Men (1 seizoen)

Drama
How to Ruin Christmas: De Bruiloft (1 seizoen)

Documentaire
Anitta: Made in Honório (1 seizoen)
Rompan Todo (1 seizoen)

Kinderen
Grizzy et les Lemmings (2 seizoenen)
Hilda (2 seizoenen)

Komedie
Start-Up (1 seizoen)
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Waarom is het in de nieuwe 'Silence of the Lambs'-serie verboden om "Hannibal" te zeggen?
Series / Nieuws

Waarom is het in de nieuwe 'Silence of the Lambs'-serie verboden om "Hannibal" te zeggen?

Gekke situatie: de vervolgserie Clarice mag één woordje niet gebruiken in de show.

Al eventjes is er een vervolgserie in de maak op de klassieker Silence of the Lambs. In de serie zullen we Clarice Starling opnieuw in actie zien en heeft ze net haar avontuur met Hannibal achter de rug.

In de serie zal echter niet de naam Hannibal gebruikt worden. Dit komt doordat de rechten van dit personage complex in elkaar zit. Deze rechten zijn namelijk verdeeld over MGM en de Dino De Laurentiis Company.

De serie Clarice beschikt over slechts een beperkt deel van de rechten van het originele verhaal van Thomas Harris. "Ik probeer nog steeds te begrijpen hoe de rechten zijn verdeeld," zei uitvoerend producent Alex Kurtzman tegen EW.

"Maar het is vrij bevrijdend omdat we geen interesse hebben om over Hannibal te schrijven - niet omdat we niet van de films en de show hielden, maar omdat deze zo goed zijn gemaakt door andere mensen waardoor het voor ons niet fris aanvoelde," aldus Kurtzman.

Vanaf 11 februari op CBS
In de film speelde Jodie Foster de rol van Clarice Starling. In de serie - die een jaar na de film afspeelt - zal actrice Rebecca Breeds (Pretty Little Liars) de rol invullen. Ook zijn er personages te zien van Lucca De Oliveira, Devyn A. Tyler, Kal Penn, Nick Sandow, Michael Cudlitz en Marnee Carpenter.

Vanaf 11 februari is Clarice te zien op de zender CBS. Of een Nederlandse tv-zender of een grote streamingsdienst de serie oppakt is nog niet bekend.



Lees ook: Eerste korte trailer 'Silence of the Lambs'-serie 'Clarice'!
Lees ook: 'Silence of the Lambs'-serie 'Clarice' krijgt nieuwe castleden
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.