Superster Samuel L. Jackson is een 91-jarige demente man in zijn eigen serie 'The Last Days of Ptolemy Grey' op Apple TV

Samuel L. Jackson krijgt zijn eigen serie

De baddest motherf*cker in Hollywood leent zijn talenten nu ook aan een tv-serie.

Zilko Tarici, 18 december 2020 om 19:58

Apple heeft onthuld dat niemand minder dan superster Samuel L. Jackson de hoofdrol zal spelen in de miniserie The Last Days of Ptolemy Grey. De serie is gebaseerd op het gelijknamige boek van Walter Mosley.
Jackson speelt in de serie de rol van een 91-jarige man die door familie, vrienden en zelfs hemzelf wordt vergeten. Nu zijn eenzaamheid en dementie alsmaar toeneemt, ervaart Ptolemy een enorme verandering wanneer hij de kans krijgt om zijn geheugen terug te winnen. Deze kans gebruikt hij onder meer om de voortijdige dood van zijn neefje te ontrafelen en vrede te krijgen met zijn verleden.

Naast het spelen van de hoofdrol, zal Jackson dienst doen als uitvoerend producent, samen met Mosley, David Levine, Eli Selden en Diane Houslin.

Dit is overigens niet de eerste keer dat Jackson samenwerkt met Apple aan een hoogwaardig project. In maart dit jaar stelde Apple ook The Banker beschikbaar; een film met Jackson, Anthony Mackie en Nicholas Hoult.

De onuitputbare SLJ
The Last Days of Ptolemy Grey is zeker niet het enige project dat we in de nabije toekomst kunnen verwachten van Jackson. Zo is hij volgend jaar te zien in horrorfil Spiral: From the Book of Saw, Martin Campbells The Asset, actie-sequel The Hitman's Wife's Bodyguard en de komische animatiefilm Blazing Samurai. Ook keert hij terug als Nick Fury in de Disney+-serie Secret Invasion, gebaseerd op de gelijknamige Marvel Comics-reeks.

Bron: Variety

Lees meer over: Samuel L Jackson, Apple TV, The Last Days of Ptolemy Grey, Pulp Fiction, The Avengers, Die Hard With A Vengeance, Unbreakable, Glass

Populair nieuws