Star Wars 'The Mandalorian' seizoen 3: Dit moet je weten

'The Mandalorian' seizoen 3: Dit moet je weten

Het derde seizoen van The Mandalorian laat nog wel even op zich wachten.

Jim Pedd, 20 december 2020 om 09:06

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

Het derde seizoen van The Mandalorian laat nog wel even op zich wachten. Eind 2021 zal dat te zien zijn op Disney+.
De eerste reeks legde vooral de grondvesten voor het verhaal. Het tweede seizoen nam de kijker mee op een uitgebreide reis langs zand, sneeuw, water en bossen. We zagen personages waar fans van de franchise erg bekend mee zijn, en de grondvesten voor de toekomst. Vandaag vertellen we je wat je kan verwachten van het derde seizoen.

Wanneer te zien
Het derde seizoen zal met de Kerst van 2021 debuteren. Dat bevestigde Lucasfilm-baas Kathleen Kennedy tijdens de Investor Day 2020 van Disney. Daarmee is het seizoen wat later te zien dan de eerste twee, die in november van start gingen.

Het verhaal
Het is nog de vraag hoe het verder zal gaan met het verhaal. Luke Skywalker nam Grogu met zich mee, om hem op te leiden tot Jedi. Hij wordt dus onderdeel van de Jedi Order, die helaas enige jaren voor Star Wars: The Force Awakens verwoest werd. Het zou goed kunnen dat het verhaal van Grogu daarmee voorbij is, maar dat hoeft niet zo te zijn.

Wel weten we van Din Djarin dat hij Bo-Katan en de Nite Owls beloofd had om hen te helpen hun thuiswereld, Mandalore, te heroveren als ze hem zouden helpen Grogu terug te vinden. Technisch gezien hebben ze dat gedaan en dus heeft hij iets om voor te vechten.

Lastig is wel dat Bo-Katran het Darksaber niet gewonnen heeft. Mando won dat van Moff Gideon, waarmee het aan hem toebehoort. Hij is nu de rechtmatige eigenaar van Mandalore. Afhankelijk van hoe dat verhaal loopt, zou hij zomaar de tegenstander van Bo-Katan kunnen worden.

De cast
Zeker is dat Pedro Pascal zal terugkeren als Din Djarin. Ook keert Giancarlo D'Esposito terug als Moff Gideon. Ook is de kans groot dat we Gina Carano en Carl Weathers weet te zien krijgen als Cara Dune en Greef Karga.

Wat Temuera Morrison (Boba Fett) en Ming-Na Wen (Fennec Shand) betreft, is de toekomst in The Mandalorian minder zeker. Zij hebben het paleis van Jabba the Hutt net overgenomen op Tatooine en krijgen een eigen serie die in december 2021 te zien is. Verder lijkt de kans klein dat Luke Skywalker terugkeert, die nu Grogu traint.

Lees ook: Nog een 'Star Wars'-serie onthuld: 'The Book of Boba Fett'

Lees ook: 'The Mandalorian'-ster wil in zoveel mogelijk Star Wars-series te zien zijn

Lees meer over: The Mandalorian, Star Wars, Disney Plus, Seizoen 3

Populair nieuws