search
'Game of Thrones' is de beste serie van de afgelopen 10 jaar [Blu-ray]
Series / Blu-ray Review

'Game of Thrones' is de beste serie van de afgelopen 10 jaar [Blu-ray]

Van Daenerys Targaryen tot Tyrion Lannister. Deze HBO-serie zal je niet snel vergeten!

Bedenkers: David Benioff | D. B. Weiss | Personages: Daenerys Targaryen (Emilia Clarke), Khal Drogo (Jason Momoa), Lord Eddard "Ned" Stark (Sean Bean), Robb (Richard Madden), Sansa (Sophie Turner), Arya (Maisie Williams), Bran (Isaac Hempstead-Wright), Jon Snow (Kit Harington), Samwell Tarly (John Bradley), Jeor Mormont (James Cosmo), Theon Greyjoy (Alfie Allen), Cersei Lannister (Lena Headey), Jaime Lannister (Nikolaj Coster-Waldau), Tyrion Lannister (Peter Dinklage), sellsword Bronn (Jerome Flynn), Petyr "Littlefinger" Baelish (Aidan Gillen), Varys (Conleth Hill), Davos Seaworth (Liam Cunningham), Melisandre (Carice van Houten), Daario Naharis (Michiel Huisman), e.a. | Uitzending serie: 2011 - 2019 | Tv-release: HBO

Het terugkijken naar Game of Thrones is ondertussen verlegd naar het uitkijken naar de prequelserie Game of Thrones: House of the Dragon die in 2022 op HBO Max gaat verschijnen. De moederserie blijft echter een genot om na te kijken, ondanks het toch wat bekritiseerde laatste seizoen.

Warner Bros. bracht onlangs de complete serie uit in een mooie 4K UHD Blu-ray box die mooi past in de kast van de verzamelaar van de beste series in de allerbeste beeldkwaliteit. Hieronder de review, met als eerste de trailer voor seizoen één en de synopsis voor misschien wel de gaafste fantasyserie ooit.



In Game of Thrones zie je het verhaal over de verschillende families op het continent Westeros die strijden om de macht. De belangrijkste gezichten zijn Daenerys Targaryen, Jon Snow en Cersei Lannister en zij zullen in de acht seizoenen bepalen wie de sterkste is en recht heeft op de Iron Trone. Maar er speelt nog iets mee; de dreiging van de White Walkers. Deze levenloze wezens vormen een gevaar voor alles en iedereen in Westeros.



Serie: Game of Thrones - The Complete Collection | Aantal discs 30 x 4K UHD | 3 x Blu-ray | Afleveringen: 73 x 50 - 82 minuten | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Dolby Atmos | Ondertitels: o.a. Nederlands | EAN: 5051888252376 | Release: november 2020 | Met dank aan: Warner Bros Home Entertainment

De maar liefst 33 schijven van deze Complete Collection met de acht seizoenen van Game of Thrones zitten per seizoen in losse zwarte UHD-keepcases die allemaal een vergelijkbare, maar eigen opmaak hebben. In de box zit ook een klein boekje met een overzicht van de afzonderlijke afleveringen.

Gezamenlijk zitten de keepcases in een stevige kartonnen box, met daaromheen weer een insteekhoes met daarop de details van de complete uitgave. Naast de acht seizoenen is er ook een extra keepcase met daarin drie Blu-ray schijven met de extra's.



Beeld & geluid
Uiteraard is de eerdere box met de Blu-ray uitgaven al een prima uitgave met een prima beeldkwaliteit. Wil je net dat stapje verder omdat je beschikt over een 4K-scherm en de benodigde speler, dan is dit uiteraard een unieke uitgave om in huis te halen.

De prachtige productie springt namelijk echt van je ultra HD-scherm en laat een mooie filmisch geheel zien met pakkende kleuren. De vele natuurlijk omgevingen komen door de haarscherpe 4K nog meer tot zijn recht, zeker als je deze vergelijkt met de streamingkwaliteit van Ziggo Movies & Series XL.

Wat betreft het geluid zijn er Dolby Atmos tracks beschikbaar en dat zullen de fans fijn vinden. De fans kunnen de start tune "Main Title" van Ramin Djawadi vast al dromen en de verdere muziek en geluidseffecten zijn van een hoog niveau.

Bomvol extra's
Opvallend is dat de schijven van de losse seizoenen de extra's lijken te bevatten van de eerdere Blu-ray uitgaven. Vaak staan op 4K UHD discs niet de extra's, met slechts af en toe enkel een langere nieuwe docu of audiocommentaar.

Naast de bestaande extra's van de seizoensuitgaven, zijn er drie extra schijven. Deze schijven bevatten dezelfde extra's als de eerdere Blu-ray collectie van Game of Thrones. Je kunt kijken naar de tweedelige Game of Thrones Reunion Special Part 1 & 2 met Conan O'Brien.

De tweede schijf van featurettes met beelden van achter de schermen tijdens verschillende seizoenen, een video over de visuele effecten en een aantal verwijderde scènes. Op de derde schijf staat de geanimeerde film Conquest & Rebellion van zo'n 45 minuten.

House of the Dragon
Game of Thrones krijgt in 2022 de prequelserie House of the Dragon waarin we een blik werpen op een eerdere periode van House Targaryen.

De prequel speelt zich zo'n 300 jaar voor de originele serie af en er zijn rollen voor onder meer Paddy Considine (Viserys Targaryen), Olivia Cooke (Alicent Hightower), Emma D'Arcy (Rhaenyra Targaryen) en Matt Smith (Daemon Targaryen).



Lees ook: Geloof het of niet maar er zitten nòg meer 'Game of Thrones'-series aan te komen
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen