search
Trailer 'The Serpent': wordt dit dé nieuwe Netflix-hit?
Series / Nieuws

Trailer 'The Serpent': wordt dit dé nieuwe Netflix-hit?

Documentaires over seriemoordenaars zijn razend populair op Netflix. Nu komt er een serie over dit onderwerp.

Het jaar is bijna voorbij, maar Netflix heeft ook voor 2021 weer heel wat veelbelovende projecten klaarliggen. Een daarvan is thriller-serie The Serpent, waarin de hoofdrollen zijn weggelegd voor Tahar Rahim (A Prophet), Jenna Coleman (Doctor Who), Billy Howle (Outlaw King), Ellie Bamber (Nocturnal Animals) en Tim McInnery (Spooks).

De acht-delige miniserie is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Charles Sobhrajm (Rahim), een man die midden jaren '70 verantwoordelijk zou zijn geweest voor de dood van zo'n 20 jonge Westerse toeristen.

Coleman speelt zijn vriendin en handlanger Marie-Andree Leclerc. Samen pleegden ze de moorden (en andere misdaden) in de landen Thailand, Nepal en India.

Van BBC naar Netflix
Howle speelt de rol van een jonge diplomaat in Bangkok, die nietsvermoedend terechtkomt in Sobhraj's web van misdaden, en vervolgens de moordenaar aan justitie probeert uit te leveren.

De eerste aflevering van de serie wordt op nieuwjaarsdag uitgezonden door BBC One. Niet lang daarna zou de serie ook op Netflix beschikbaar moeten worden gesteld. Een exacte datum weten we helaas nog niet.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen