search

Ons nieuws van vrijdag 25 december 2020

Terugkeer van de serie 'Riverdale' op Netflix eindelijk bekend
Series / Nieuws

Terugkeer van de serie 'Riverdale' op Netflix eindelijk bekend

Riverdale keert in januari terug en dus ook op Nederland via Netflix.

Op 20 januari start op de Amerikaanse zender The CW het vijfde seizoen van de serie Riverdale en dat betekent dat we vanaf 21 januari het nieuwe seizoen kunnen volgen op Netflix.

Het vierde seizoen van de serie van Roberto Aguirre-Sacasa, gebaseerd op de strips van Archie Comics, werd nog vroegtijdig beëindigd door de coronacrisis. Het vijfde seizoen zal dat seizoen ook een beetje afronden door de fans de senior prom van Jughead, Betty, Archie en Veronica te laten zien.

Tijdsprong in aantocht!
Wat ook al bekend is, is dat het nieuwe seizoen een sprong in de tijd zal nemen. Gedurende seizoen zullen we maar liefst een sprong van zeven jaar gaan maken. Wat de impact op de serie is, is uiteraard nog niet bekend.

Je ziet vanaf 21 januari 2021 iedere donderdag een nieuwe aflevering en hieronder zie je de eerder verschenen trailer voor het vijfde seizoen.



Lees ook: 'Riverdale'-ster stapt in het huwelijksbootje

Lees ook: 'Riverdale' verwerkt een échte zwangerschap in het nieuwe seizoen
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Schurk in 'The Mandalorian' gebruikte oud personage als inspiratiebron
Series / Nieuws

Schurk in 'The Mandalorian' gebruikte oud personage als inspiratiebron

Een oude bekende vormde de inspiratiebron voor Moff Gideon in The Mandalorian.

Acteur Giancarlo Esposito had een behoorlijk belangrijke rol in het tweede seizoen van The Mandalorian. En niet alleen is de serie op meerdere manieren verbonden aan de eerdere Star Wars-films, ook de acteurs (zoals Esposito) laten zich inspireren door hun voorgangers.

Tijdens een recent interview liet Esposito, die Moff Gideon speelt, weten dat hij altijd een grote fan is geweest van de eerdere Star Wars-films:

"Ik was altijd gefascineerd door Darth Vader; een mens dat de mogelijkheid had om licht naar het heelal te brengen, maar uiteindelijk voor de duistere zijde koos. Ook werd ik sterk beïnvloed door Peter Cushing, die vele jaren geleden ook een Moff speelde. Ik heb dan ook verder onderzoek gedaan naar zijn rol voor inspiratie."

Moff Gideon keert terug
Na een detectieapparaat op The Razor Crest te hebben aangebracht, wist Gideon The Child uiteindelijk op te sporen op Tython. Na een aantal experimenten op Grogu te hebben uitgevoerd, kwamen Din Djarin en zijn maten al snel in actie om de kleine Jedi te redden.

Gideons ware motieven blijven echter nog steeds geheim. Volgens de acteur moeten we wachten op het derde seizoen (dat waarschijnlijk pas in 2022 komt) om meer te weten te komen over zijn beweegredenen.

Lees ook: Komt Star Wars 'The Mandalorian' seizoen 3 wel in 2021 uit op Disney+?

Lees ook: 'Star Wars'-serie 'The Mandalorian' krijgt mogelijk spin-off rond Baby Yoda
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Cobra Kai' seizoen 3 komt nóg eerder dan verwacht
Series / Nieuws

'Cobra Kai' seizoen 3 komt nóg eerder dan verwacht

Fans van #CobraKai hoeven niet meer lang te wachten op nieuwe afleveringen!

Netflix heeft onthuld dat het derde seizoen van Cobra Kai een week eerder naar de streamingdienst komt dan eerder aangekondigd. De populaire sequel-serie van The Karate Kid begon als een YouTube Premium-serie, maar werd uiteindelijk opgekocht door Netflix.

Aan het einde van Cobra Kai seizoen 2 zag het er niet goed uit voor leraar/leerling duo Johnny Lawrence en Miguel Diaz. Johnny's voormalige sensei John Kreese kreeg daarnaast de controle over de Cobra Kai-dojo en Miguel bleef zwaar gewond achter na een hevig gevecht op school.

Het lijkt erop dat we in seizoen 3 gaan zien hoe Johnny Miguel helpt te herstellen en hoe Daniel LaRusso terugkeert naar Okinawa, een reis die hem herenigt met een aantal bekend gezichten uit The Karate Kid Part II.

Een cadeautje voor de fans
Fans die niet kunnen wachten op het derde seizoen worden nu verblijd met het nieuws dat het derde seizoen beschikbaar wordt gesteld op 1 januari 2021 in plaats van de eerder aangekondigde datum 8 januari.

Dat betekent dat het nieuwe jaar goed wordt ingeluid voor fans van de Karate Kid-saga. Netflix heeft daarnaast ook aangekondigd dat er een vierde seizoen komt. Hiervan beginnen de opnames begin 2021.

Lees ook: Krijgt 'Cobra Kai' versterking van een Oscarwinnaar?

Lees ook: Werken aartsvijanden samen in derde seizoen 'Karate Kid'-serie 'Cobra Kai' van Netflix?
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Woeste draak in 'Game of Thrones' spin-off 'House of the Dragon' onthuld
Series / Foto's

Woeste draak in 'Game of Thrones' spin-off 'House of the Dragon' onthuld

Acteur Matt Smith speelt een van de hoofdrollen in House of the Dragon en plaatst nu een blik op zijn draak.

Recent kwamen we erachter dat Matt Smith de hoofdrol speelt in Game of Thrones-prequelserie House of the Dragon. Vandaag deelt hij een blik op zijn draak.

Matt Smith speelt in de serie de rol van Prince Daemon Targaryen. Hij is een van de personages die een gigantische draak zal hebben. De zijne heet Caraxes en wordt meermaals meegenomen de strijd in.

Realistische weergave
Hoewel de blik die Smith op zijn Instagram gaf concept art lijkt te zijn, is het wel al een realistische weergave van hoe de draak er straks uit komt te zien. En dat lijkt anders dan wat we zagen van Drogon, Viserion en Rhaegal van Daenerys.

Bekijk op instagram


Daemon is in de serie de jongere broer van King Viserys en is een "ongeëvenaard krijger en drakenrijder; Daemon beschikt echt over het ware bloed van de draak. Maar het wordt ook gezegd dat, elke keer als er een Targaryen geboren wordt, de goden een munt opwerpen…"

Dat laatste verwijst er natuurlijk naar dat iedere Targaryen gevoelig is voor gekheid. En dat zal vermoedelijk ook gaan gelden voor Prince Daemon. De serie wordt begin volgend jaar opgenomen.

Lees ook: Officieel: 'Game of Thrones'-opvolger 'House of the Dragon' is niet te zien in 2021

Lees ook: Matt Smith heeft zin wat 'draken te berijden' in 'Game of Thrones: House of the Dragon'
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix voegde afgelopen week deze series nieuw toe
Series / Streaming-diensten

Netflix voegde afgelopen week deze series nieuw toe

Check hier ons weekoverzicht met alle nieuwe toevoegingen die Netflix de afgelopen dagen heeft gedaan.

Het was een rustig weekje op Netflix. Vandaag zetten we zoals gebruikelijk de nieuwste toevoegingen voor je op een rij. En laten we daar maar meteen mee van start gaan!

Bridgerton (1 seizoen): Daphne Bridgerton is de oudste dochter van een machtige familie uit Londen. Ze betreedt de huwelijksmarkt en dus gaan haar ouders op zoek naar een geschikte kandidaat. Ze hoopt tegelijk zelf ook de ware liefde te kunnen vinden.

Rijmpjes uit Rijmstad: Zing Maar Mee! (1 seizoen): Ben je dol op lekkere, vrolijke liedjes? Zing mee met de vrienden uit Rijmsta, die hun verbeelding gebruiken en problemen oplossen!

Timmy Tijd (1 seizoen): Hij is gewend om alles op zijn eigen manier te doen en dat leidt tot leuke nieuwe situaties op de kleuterschool.

Mystic (1 seizoen): Na het verlies van haar vader verhuist Issie van Londen naar Kauri Point. Ze krijgt visioenen van een paard en komt terecht bij een stal, waar nieuwe avonturen beginnen.

Star Trek: Discovery (S03E11): We kruipen langzaam richting de seizoensfinale van dit zeer degelijke derde seizoen. Op Eerste Kerstdag is de elfde aflevering van dit seizoen toegevoegd.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix geeft gruwelijke serie 'Alice in Borderland' tweede seizoen
Series / Nieuws

Netflix geeft gruwelijke serie 'Alice in Borderland' tweede seizoen

Alice in Borderland krijgt er nog een nieuw seizoen bij. Goed nieuws voor fans!

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Netflix geeft Alice in Borderland een tweede seizoen. Dat een krappe twee weken nadat de verfilming van een Japanse mangaserie debuteerde op de streamingdienst.

In Alice in Borderland volgen we gedurende acht afleveringen een gameverslaafde en werkloze jongeman. Hij komt samen met zijn twee beste vrienden terecht in een andere realiteit, waarin ineens de hele bevolking van Tokyo verdwenen lijkt.

Alice in Borderland
Hoewel het in eerste instantie een interessante situatie is voor het drietal, neemt hun aanwezigheid daar al snel een bizarre wending. Het blijkt namelijk dat ze mee moeten doen met een uiterst dodelijk spel om te overleven.

De serie is gemaakt door Sato Shinsuke, die voor Japan al heel wat bijzonder goed ontvangen series gemaakt heeft.

Hij baseerde zich verder op de comicreeks van Aso Haro, die tussen 2010 en 2016 uitgegeven werd. De serie debuteerde op 10 december op Netflix en is in veertig landen in de top tien meest bekeken series doorgedrongen.

Lees ook: Nieuw op Netflix: De bloedstollende serie van 'Alice in Borderland'
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Better Call Saul' geeft duistere wending aan dit personage
Series / Nieuws

'Better Call Saul' geeft duistere wending aan dit personage

Er staat Kim Wexler mogelijk geen al te vrolijke toekomst te wachten in dit laatste seizoen.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Er staan Kim Wexler heel wat te wachten in het zesde seizoen van Better Call Saul. De afgelopen vijf seizoenen van de serie zagen we nog hoe Jimmy McGill langzaam verwerd tot Saul Goodman.

Maar nu blijkt dat zoiets ook Kim Wexler, de vriendin van Jimmy te wachten staat. Hoewel we niet weten wat er met haar gebeurd is tegen de tijd dat Breaking Bad begint, lijkt het erop dat Kim Wexler een duister pad in gaat slaan.

Duister pad volgen
Actrice Rhea Seehorn sprak met Deadline over haar personage. "Ga je hier echt een duistere kant van haar zien? Jawel. Hij heeft Saul Goodman in onze relatie geïntroduceerd en zij brengt een eigen persoon mee. Er zit een soort zelfzuchtig martelaarschap aan te komen."

Dat betekent dat het dus nog heel interessant gaat worden als het verder gaat in het zesde en laatste seizoen van Better Call Saul.

Eerder hintte maker Peter Gould al naar het lot van Kim. Ze nam van haar bureau, op het moment dat ze met haar werk stopte, een fles tequila mee en dat zou zomaar eens kunnen symboliseren hoe ze de verkeerde kant op gaat.

Lees ook: Goed nieuws voor het laatste seizoen van 'Better Call Saul'

Lees ook: Gaat er misschien nog een 'Breaking Bad' / 'Better Call Saul' spin-off komen rondom de keiharde drugsdealer Gus Fring?
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Gerucht: 'Star Wars'-held Luke Skywalker krijgt serie op Disney+
Series / Nieuws

Gerucht: 'Star Wars'-held Luke Skywalker krijgt serie op Disney+

Krijgt Luke Skywalker straks een eigen serie op Disney+ of is dit een onzingerucht?

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het gerucht gaat dat Disney+ op zoek is naar een manier om Luke Skywalker zijn eigen tv-serie te geven. De Jedi Knight zou dan vaker te zien moeten zijn.

FandomWire meldt het verhaal op basis van anonieme bronnen. We nemen het met een flinke korrel zout, maar het is wel een interessant verhaal. Hoewel de site zo nu en dan echt goed zit met zijn verhalen, zit 'ie er soms ook faliekant naast.

Luke Skywalker
FandomWire stelt dat Luke Skywalker straks in een serie te zien moet zijn, waarin we mogelijk te zien gaan krijgen hoe hij de jonge Grogu moet opleiden. Mark Hamill zou waarschijnlijk niet terugkeren voor de serie.

Daarvoor is het gebruik van de de-aging technology veel te duur. Wel zou Sebastian Stan overwogen worden voor de rol.

Een serie rond Luke Skywalker, hoe onwaarschijnlijk deze ook lijkt, zou natuurlijk wel interessant kunnen zijn. Tegelijk laat het ergens wel zien dat het moeilijk is en blijft voor de Star Wars-franchise om echt iets volledig nieuws te doen.

Lees ook: Regisseur 'The Mandalorian' over kritiek op cameo's van oude personages

Lees ook: Gerucht: Problemen op de set van 'Star Wars'-serie 'The Mandalorian'
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Waarom moet de hitserie 'Vikings' eigenlijk nu al eindigen?
Series / Nieuws

Waarom moet de hitserie 'Vikings' eigenlijk nu al eindigen?

Maker Michael Hirst zegt waarom hij het tijd vond om Vikings tot een einde te brengen.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Vikings mag dan wel een succesvolle serie zijn, toch komt er met de tweede helft van het zesde seizoen een einde aan.

Bedenker Michael Hirst stelt dat het een enorm bevredigend geheel wordt. Hij zegt tegen GameSpot ook dat het wat hem betreft het goede moment was om de serie tot een einde te brengen. Ook omdat hij creatief wel klaar was hierna en omdat hij vindt dat het verhaal nu een natuurlijke conclusie heeft bereikt.

Het einde
"Ik wist in algemene zin waar ik uiteindelijk heen wilde," aldus Hirst. "En het was heel bevredigend, op een manier, om te weten dat dit het laatste seizoen was."

"Ik heb ook gezegd wat ik wilde zeggen over Vikings, snap je? Ik begon en was gefascineerd door hun cultuur en religie en wilde alle vooroordelen over hen op de kop zetten. En toen werd ik verliefd op deze personages. Mijn dagen en nachten waren de afgelopen zeven jaar gevuld met Vikings. Ik schreef soms tot twaalf uur 's nachts, ging elke week naar Ierland. Dit was het moment om de serie te laten eindigen."

Met nog tien afleveringen komt de serie dus tot een einde.

Lees ook: De laatste 10 afleveringen van 'Vikings' komen eraan: maar niet op Netflix?

Lees ook: Wanneer kunnen we de laatste 10 afleveringen van 'Vikings' zien?
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix-producent 'The Three-Body Problem' van 'Game of Thrones'-makers vergiftigd
Series / Nieuws

Netflix-producent 'The Three-Body Problem' van 'Game of Thrones'-makers vergiftigd

The Three-Body Problem heeft te maken met een vrij bizarre tegenslag.

Toch een wat opmerkelijk verhaal rond The Three-Body Problem. Deze serie komt naar Netflix en wordt geproduceerd door David Benioff en D.B. Weiss. Maar een van de producenten is vergiftigd.

Lin Qi is een van de producenten van de serie, en werkt als voorzitter van de Yoozoo Group mee met Netflix om de serie te produceren. Maar volgens THR ligt Lin op dit moment in het ziekenhuis en is een van zijn collega's van de Yoozoo Group de hoofdverdachte.

Poging tot moord
Het Shanghai Public Secutiry Bureau laat weten dat er onderzoek gedaan wordt naar de zaak. Het zou gaan om een dispuut tussen Lin en een aantal andere belangrijke mensen binnen het bedrijf.

De hoofdverdachte zit in de gevangenis en wacht zijn zaak daar af. Tegelijk vindt het onderzoek ook plaats.

De serie werd op 1 september aangekondigd door Netflix. The Three-Body Problem is gebaseerd op een trilogie van sci-fi boeken van Liu Cixin. Ze werden een internationale sensatie en het eerste boek won zelfs een Hugo Award.

Lees ook: 'Game of Thrones'-bedenkers en 'Last Jedi'-regisseur maken sci-fi serie voor Netflix
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Krijgt DC-serie 'Swamp Thing' tóch een tweede seizoen?
Series / Nieuws

Krijgt DC-serie 'Swamp Thing' tóch een tweede seizoen?

Het eerste seizoen van de serie leek in eerste instantie niet succesvol genoeg om een vervolg te garanderen.

Fans van de geschrapte DC Universe-serie Swamp Thing hebben mogelijk weer iets om naar uit te kijken. Volgens Lance Ausfresser van de officiële Swamp Thing Facebook-groep zou HBO Max namelijk een tweede seizoen van de serie willen maken.

Swamp Thing was vorig jaar de enige DC Universe-serie die werd geschrapt voordat de hele zooi werd verplaatst naar HBO Max en The CW. De vroege staking van de serie dwong de showrunners ertoe om de verhaallijn sneller af te ronden dan verwacht.

Fans van de serie hebben sindsdien petities opgezet om Swamp Thing elders onder te brengen.

Terug naar het moeras?
Volgens Ausfresser zou dit nu daadwerkelijk gaan gebeuren. Tijdens een 'live chat' op Facebook liet hij weten duidelijke geluiden te hebben gehoord dat de serie naar HBO Max wordt overgeheveld voor een tweede seizoen. En hoewel er nog geen bevestiging is gegeven door DC of Warner Bros., zijn de bronnen van Ausfresser in het verleden meermaals betrouwbaar gebleken.

Zodra we meer weten over een tweede seizoen van Swamp Thing, zullen wij dit delen op Serietotaal!

Lees ook: Acteur boos over cancellen 'Swamp Thing'

Lees ook: Gecancelde 'Swamp Thing' moest 'Justice League Dark' inluiden
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
3 kneitergoede series die je nu gewoon op Netflix kan bingen!
Series / Featured

3 kneitergoede series die je nu gewoon op Netflix kan bingen!

Op Netflix vind je niet alleen live actionseries, maar ook de nodige sterke docu-series.

Hieronder drie tips voor docuseries die je gewoon op Netflix vindt en gewoon eens moet gaan kijken, als je dat nog niet hebt gedaan.

Tiger King | Bing nu! | 8 afleveringen
Deze docureeks was begin 2020 een enorm succes en heel Nederland had het over de schimmige wereld rond de Amerikaanse dierentuinen vol met tijgers, en uiteraard Joe Exotic. Hij is een dierentuineigenaar en draait door in dit waargebeurde verhaal vol excentrieke personages over een huurmoord in de schimmige wereld van het fokken van grote katachtigen.



The Last Dance | Bing nu! | 10 afleveringen
Deze docu van afgelopen zomer geeft een prachtige blik achter de schermen bij de Bulls van de grote Michael Jordan. Er volgt een verslag van de carrière van Jordan en de Chicago Bulls in de jaren 90, vol met niet eerder vertoonde beelden uit het seizoen 1997-98. Een must-see voor de fans van basketbal.



Making a Murder | Bing nu! | 2 seizoenen
Het eerste seizoen uit 2015 is gefilmd over een periode van meer dan 10 jaar en in deze reallife-thriller volg je een man die is vrijgesproken, maar tegelijk ook wordt verdacht van een nieuw misdrijf. Het tweede seizoen is een vervolg.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Komt er nog een seizoen van Netflix-horror 'The Haunting of Bly Manor'? De maker geeft antwoord
Series / Nieuws

Komt er nog een seizoen van Netflix-horror 'The Haunting of Bly Manor'? De maker geeft antwoord

The Haunting of Bly Manor en The Haunting of Hill House scoorden goed bij fans. Maar krijgen we meer?

Hoewel beide seizoenen van de Haunting-serie op Netflix goed ontvangen zijn, bevestigt maker Mike Flanagan dat er op dit moment geen plannen zijn voor een derde seizoen.

Hoewel die plannen er niet zijn, wil dat niet zeggen dat er geen derde seizoen komt. Maar op dit moment heeft Flanagan een aantal verschillende andere projecten in de maak.

Lang wachten
"Op dit moment zijn er geen plannen voor aanvullende hoofdstukken", zegt Flanagan op sociale media. "Maar zeg nooit nooit, natuurlijk, maar op dit moment richten we ons op een hele reeks andere projecten voor Intrepid voor 2021 en daarna. Mochten er dingen veranderen, dan laten we dat natuurlijk aan iedereen weten".



Even wachten hoort wel een beetje bij de serie. De boel ging van start met The Haunting of Hill House. Vervolgens duurde het twee jaar voordat The Haunting of Bly Manor te zien was.

Het zal dus nog wel even duren als er nog iets nieuws komt. Maar het kan goed dat we dat wel gaan krijgen!

Lees ook: Netflix domineert in top-10 meest gestreamde films en series voor oktober

Lees ook: 'The Haunting of Bly Manor': Dit moet je weten
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Lord of the Rings'-achtige fantasyserie 'Wheel of Time' wijkt af van het originele verhaal
Series / Nieuws

'Lord of the Rings'-achtige fantasyserie 'Wheel of Time' wijkt af van het originele verhaal

Wheel of Time van Amazon Prime Video doet het op dit vlak iets anders dan de boeken.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Amazon-serie Wheel of Time onthult een verrassende manier waarop de serie straks afwijkt van de boekenreeks.

Op het Twitter-account van de serie verscheen een nieuwe teaser. Die laat ons de gitaar zien die gebruikt wordt door Thom Merrilin. Een interessante onthulling, want in de teaser zien we de ontwikkeling van de gitaar in beeld gebracht.

Wheel of Time
Je ziet dus in onderstaande video hoe de gitaar van concept art tot realiteit gaat. En aan het einde kan je wat onheilspellende muziek horen , evenals wat dialoog van Thom (Alexandre Willaume). Het is de tweede keer dat we wat dialoog uit de serie hebben kunnen horen.

Hieronder de teaser:



De gitaar wijkt af van de boeken, want daarin is Thom expert met de harp en de fluit. Maar gitaar bespeelde hij nooit. Waarom daar precies voor gekozen is, is niet helemaal duidelijk. Maar waarschijnlijk heeft het een praktische reden.

Voor fans is het vermoedelijk iets om niet al te blij over te zijn, want Thoms instrument speelde in de boeken een belangrijke rol. Showrunner Rafe Judkins heeft trouwens al beloofd nog terug te komen op afwijkingen van de boeken van Robert Jordan en Brandon Sanderson.

Lees ook: Nieuwe korte trailer peperdure Amazon-serie 'The Wheel of Time': de nieuwe 'Game of Thrones?'

Lees ook: Eerste teaser 'Lord of the Rings'-achtige fantasyserie 'The Wheel of Time'
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Star Wars'-serie 'The Mandalorian' krijgt mogelijk spin-off rond Baby Yoda
Series / Nieuws

'Star Wars'-serie 'The Mandalorian' krijgt mogelijk spin-off rond Baby Yoda

Komt de kleine Grogu straks ook met een heel eigen serie op Disney+, of toch niet?

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Baby Yoda, of eigenlijk Grogu zoals hij echt heet, is een van de hoogtepunten van The Mandalorian. Sinds het personage debuteerde aan het einde van de eerste aflevering, zijn fans helemaal weg van hem.

The Child is dankzij de twee seizoenen die we tot nu toe zagen in de serie, een echte culthit en fenomeen geworden. Na de explosieve finale van het tweede seizoen van The Mandalorian is het heel erg de vraag wat de toekomst voor het personage brengt.

Eigen serie?
Lekker Daniel Richtman stelt nu dat er binnen Disney+ gewerkt wordt aan een serie voor Baby Yoda. Hij gaf geen verdere details over wat we van die serie mogen verwachten.

Ook vertelde Richtman niet in hoeverre de serie verbonden zal zijn aan The Mandalorian. Maar Disney zou grote plannen met het personage hebben.

Dat gezegd hebbende, is het de vraag hoelang het duurt eer de serie te zien zal zijn. Er staat de komende twee jaar nog heel wat Star Wars-content aan te komen. Het kan dus best nog een behoorlijk lange tijd duren.

Lees ook: Mag je Baby Yoda uit 'Star Wars'-serie 'The Mandalorian' nog wel zo noemen?

Lees ook: Eerste details over 'Star Wars'-series 'Ahsoka' en 'Rangers of the New Republic'
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Keiharde serie 'Mocro Maffia' seizoen 3 verschijnt binnenkort op Videoland
Series / Nieuws

Keiharde serie 'Mocro Maffia' seizoen 3 verschijnt binnenkort op Videoland

Het derde seizoen van de reeks zal al tijdens de eerste maand van het nieuwe jaar te bekijken zijn...

Fans van de serie Mocro Maffia mogen zich opmaken voor heel wat nieuwe afleveringen. Het derde seizoen is namelijk aan de start van het nieuwe jaar te bekijken bij Videoland.

Toen de lockdown van maart werd afgekondigd konden fans van Mocro Maffia toch ook rekenen op een beetje goed nieuws. Op dat ogenblik werd namelijk het tweede seizoen van de reeks gelanceerd.

Door de Coronacrisis leek het er even naar uit te zien dat het derde seizoen best wel nog even op zich zou laten wachten. Dat blijkt nu echter vals alarm te zijn.

Januari
Er zit heel wat moois aan te komen in de maand januari op Videoland. In eerste instantie werd eerder bijvoorbeeld reeds bekend gemaakt dat de volledige serie van Grey's Anatomy zou worden toegevoegd. Nu is er nog meer goed nieuws. Ook het derde seizoen van Mocro Maffia verschijnt namelijk in januari op de streamingdienst.

Ondanks het Coronavirus is de cast en crew er dus duidelijk toch nog in geslaagd om het nieuwe seizoen van Mocro Maffia binnen een toch vrij korte tijdspanne af te werken. Ze verschijnt dan ook op Videoland op 29 januari 2021.

Lees ook: Fans opgelet! 'Mocro Maffia' gaat door met een nieuw seizoen!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit kan je allemaal verwachten in 2021 op streamingdienst Disney+
Series / Streaming-diensten

Dit kan je allemaal verwachten in 2021 op streamingdienst Disney+

Disney+ komt met veel content in 2021, bereid je maar voor!

Disney heeft zijn volledige releaseplannen voor 2021 bekend gemaakt. Daaruit blijkt dat er in elk geval tien projecten gepland staan voor de streamingdienst Disney+. Het brengt ons tot het volgende overzicht.

15 januari
WANDAVISION: Deze Marvel-serie is een mix tussen klassieke televisie en het Marvel Cinematic Universe. We zien Wanda Maximoff en Vision, twee wezens met superkrachten, leven in een ideale suburb. Ze vermoeden echter dat niet alles is wat het lijkt.

Januari 2020
PIXAR POPCORN: Dit is een verzameling shorts van Pixar Animation Studios. We zien Pixar-personages in gloednieuwe, korte verhalen gemaakt door de getalenteerde animators van de studio.

19 februari
FLORA & ULYSSES: Deze komedieserie is een avontuur over de tienjarige Flora. Zij houdt van comics en is behoorlijk cynisch, vooral nu haar ouders gescheiden zijn. Flora redt een eekhoorntje, dat ze Ulysses noemt, en ontdekt al snel dat hij over buitengewone krachten beschikt.

19 maart
THE FALCON AND THE WINTER SOLDIER: Sam Wilson en Bucky Barnes moeten samenwerken in een wereldwijd avontuur dat hun krachten en hun geduld aardig op de proef zal stellen.

Mei 2021
LOKI: Deze Marvel-serie draait om de God of Mischief, terwijl hij uit de schaduwen van zijn broer stapt, in een gloednieuwe serie die zich afspeelt na de gebeurtenissen in Avengers: Endgame.

Zomer 2021
WHAT IF…?: Deze MCU-serie bekijkt bekende gebeurtenissen uit de films opnieuw en zoekt uit wat er zou zijn gebeurd, als de dingen zich heel anders afgespeeld zouden hebben.

Herfst 2021
DUG DAYS: Een short-serie die zich afspeelt rond het leven en de avonturen van Dug, het lieve hondje uit Disney en Pixar-film Up. Elk avontuur is een gebeurtenis uit het leven van Dug.

Eind 2021
MS. MARVEL: Kamala Khan is een zestienjarig Pakistaans-Amerikaans meisje dat opgegroeid is in Jersey City. Ze is een geweldig leerling, gamer en houdt ervan om fan-fictie te schrijven, met name over Captain Marvel. Maar ineens krijgt ze superkrachten!

Eind 2021
HAWKEYE: Hawkeye werkt samen met nog een bekende boogschutter uit de Marvel-comics.

December 2021
THE BOOK OF BOBA FETT: De reis van Boba Fett gaat door in The Book of Boba Fett, waarin Temuera Morrison weer de rol van Boba speelt.

2021
STAR WARS: THE BAD BATCH: De experimentele klonen van de Bad Batch keren terug en proberen een weg te vinden in de chaos na de val van de republiek.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze series kan je vanaf januari 2021 allemaal streamen op Disney+
Series / Streaming-diensten

Deze series kan je vanaf januari 2021 allemaal streamen op Disney+

Disney+ voegt meer dan tien nieuwe series toe de komende maand. Check hier welke.

Januari wordt een mooie maand voor abonnees op Disney+. We zetten vandaag de nieuwe titels voor je op een rij. Daaronder bevindt zich dan eindelijk de eerste televisieserie in het Marvel Cinematic Universe.

Great Shark Chow Down (1 januari): 's Werelds toonaangevende haaienwetenschappers beleven vijf buitengewone momenten waarop haaien zich voeden opnieuw. Zo zien we hoe een kleine 200 haaien zich voeden met het karkas van een zeven ton wegende walvis.

Mega Hammerhead (1 januari): Dit superroofdier, de hamerhaai, gaat verfijnder te werk dan welke andere haai dan ook. Dr. Neil Hammerschlag bestudeert ze al jaren.

Earth to Ned (1 januari): Ned is de commandant van een ruimteschip. Zijn invasie van de Aarde komt tot een einde als hij samen met zijn luitenant Cornelius verliefd wordt op de planeet.

Man vs Shark (1 januari): Veertig jaar na het uitvinden van gepantserde pakken die duikers beschermen tegen aanvallen van kleinere haaiensoorten, neemt zeebioloog ons mee naar haaien.

700 Sharks (1 januari): In Polynesië verkeert de grootste haaienschool, zo'n 700 stuks zwemmen er in de wateren. Een internationaal team van wetenschappers bestudeert hun gedrag.

Big Sharks Rule (1 januari): In de oceaan bevinden zich een hele rits giganten. We volgen een aantal haaien bij de kust van Zuid-Afrika.

Marvel Studios Legends (8 januari): Een nieuwe serie die elke aflevering weer een van de Marvel-personages onder het voetlicht brengt en de kijker helpt te herinneren wat de personages allemaal doorgemaakt hebben tot nu toe. Begint met Wanda Maximoff en Vision.

WandaVision (15 januari): Deze serie combineert elementen van een klassieke sitcom met het Marvel Cinematic Universe. We zien hoe Wanda Maximoff en Vision denken een ideaal leventje te hebben in de suburbs. Maar langzaamaan beseffen ze zich dat niet alles is wat het lijkt en neemt het geheel een duistere wending.

Pixar Popcorn (22 januari): Deze mini shorts draaien om je favoriete Pixar-personage.

Expedition Amelia (22 januari): Deze serie vertelt het verhaal van Amelia Earthart.

Ufo Europe: The Untold Stories (22 januari): Al jarenlang houden de Europese overheden en militaire inlichtingendiensten ons luchtruim in de gaten.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Er komt een 'Sex and the City' reboot maar we gaan iemand missen
Series / Nieuws

Er komt een 'Sex and the City' reboot maar we gaan iemand missen

Sex and the City komt weer terug, op HBO Max, maar moet iemand missen.

Er zou bij HBO Max gewerkt worden aan een reboot van Sex and the City, nu gesprekken over een eventuele derde film mislukt zijn. Maar mogelijk mist er een belangrijk castlid.

Sex and the City is een serie die zes seizoenen te zien was op HBO, tussen 1998 en 2004. Er werden twee films gemaakt en jarenlang gingen er geruchten over een derde film. Die werd nooit gemaakt, omdat een van de castleden het niet zag zitten om weer met haar oud-collega's samen te moeten werken.

Reboot van de serie
Actrice Kim Cattrall, die de rol van Samantha Jones speelde, heeft haar minachting voor de serie vrij breed bekend gemaakt. Ze was kritisch op Sarah Jessica Parker en stelt dat zij zich wreed gedragen had op de set. Parker probeerde de spanningen op te lossen, maar is er niet in geslaagd.

Om die reden zou HBO Max nu werken aan een volledige reboot van de serie. Cattrall keert dan niet terug, wat niet erg is aangezien ze geen zin heeft.

Wel zou de rest van de cast, waaronder Parker, Cynthia Nixon en Kristin Davis, interesse hebben in een eventuele revival. Die moet dan op HBO Max te zien zijn.

Lees ook: Fantastisch nieuws voor fans van 'Sex and the City'!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Sony werkt aan een flinke aantal series gebaseerd op PlayStation-games
Series / Nieuws

Sony werkt aan een flinke aantal series gebaseerd op PlayStation-games

De PlayStation 5 is net op de markt en er komt heel wat nieuwe content aan. Ook op televisie.

Sony Pictures werkt aan minstens tien projecten rond games die voor PlayStation gemaakt zijn. Het gaat om drie verschillende films en zeven verschillende televisieseries.

Dat meldt Sony Pictures CEO Tony Vinciquerra. Hij maakte niet bekend welke games mogelijk verfilmd worden, dat is een verhaal dat hij ogenschijnlijk voor volgend jaar wil bewaren.

Releases volgend jaar
Volgend jaar brengt ons Uncharted, een van de eerste nieuwe projecten die Sony Pictures op deze manier ontwikkelt. Dat is een film, maar er volgen dus ook snel televisieseries.

"We hebben een programma lopen dat One Sony heet," aldus Vinciquerra. "We hebben heel veel dingen zien gebeuren in dat opzicht, waaronder bijvoorbeeld de Uncharted-film. Die hebben we in zijn geheel opgenomen tijdens de pandemie en zal volgend jaar uitgebracht worden, gebaseerd op een Sony PlayStation eigendom."

Verder zei hij dat er dus zeven series aan zitten te komen. Dat hadden we trouwens al verwacht, want korte tijd geleden richtte zijn bedrijf nog PlayStation Productions op voor dit doeleinde.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuw op Netflix: Kerstmis in Londen met de 'Bridgerton' familie
Series / Nieuws

Nieuw op Netflix: Kerstmis in Londen met de 'Bridgerton' familie

De serie komt van de hand van niemand minder dan Shonda Rhimes...

De samenwerking van Shonda Rhimes en Netflix zal ongetwijfeld weer heel wat prachtige nieuwe projecten met zich meebrengen. Het eerste resultaat van die samenwerking luistert naar de naam Bridgerton.

De serie Bridgerton speelt zich af in de Engelse hoofdstad Londen. De serie is verder gebaseerd op de succesvolle romans van Julia Quinn. De reeks vertelt het verhaal van de niet alleen aantrekkelijke en weelderige, maar ook competitieve wereld van de high society van Regency London.

Centraal in de reeks staat de Bridgerton-familie. Deze familie staat er om bekend ongelofelijk machtig te zijn. Dat is ook nodig, want ze maakt deel uit van een wereld die zich kenmerkt door ingewikkelde regeltjes en dramatische machtspelletjes.

[b]Hoge verwachtingen

De serie kan rekenen op heel wat interesse. Dit niet alleen omwille van de prima cast, maar vooral omwille van de veelbelovende namen die achter het project schuilgaan. Sowieso wordt er ontzettend veel verwacht van de samenwerking van Shonda Rhimes met Netflix.

Ben jij ook al benieuwd wat deze serie allemaal voor moois voor jou in petto zal hebben? Dan hoef je niet lang meer te wachten. Vanaf morgen, vrijdag 25 december 2020 is de reeks namelijk te bekijken bij Netflix!

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Komt Star Wars 'The Mandalorian' seizoen 3 wel in 2021 uit op Disney+?
Series / Nieuws

Komt Star Wars 'The Mandalorian' seizoen 3 wel in 2021 uit op Disney+?

The Mandalorian lijkt zomaar eens niet in 2021 op Disney+ te komen, helaas.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Afgelopen dinsdag onthulde Disney zijn volledige programmering voor 2021. Daaruit bleek onder meer dat we in december 2021 de live-action serie The Book of Boba Fett kunnen verwachten.

Maar opmerkelijk genoeg ontbrak er een serie, namelijk The Mandalorian. Die was eerder aangekondigd voor de kerst van 2021. Dan zou het derde seizoen beginnen. Maar van dat plan lijkt men ondertussen afgestapt te zijn.

Derde seizoen
De verwachting is dat de camera's van het derde seizoen van The Mandalorian pas van start gaan op het moment dat die van Boba Fett afgerond zijn. Die is nu in ontwikkeling en wordt op moment van schrijven nog niet opgenomen.

Het is dus nog even wachten tot de serie van start gaat met zijn opnames. Maar er komt een derde seizoen, zoveel is wel duidelijk en gegarandeerd.

Maar waar het verhaal naartoe gaat van het derde seizoen is niet duidelijk. The Mandalorian nam afscheid van Grogu, de kleine Baby Yoda. En het lijkt erop dat Din Djarin het Darksaber nog in handen heeft, en dus mogelijk moet vechten tegen voormalig bondgenoot Bo-Katan Kryze.

Lees ook: Mag je Baby Yoda uit 'Star Wars'-serie 'The Mandalorian' nog wel zo noemen?

Lees ook: Eerste details over 'Star Wars'-series 'Ahsoka' en 'Rangers of the New Republic'
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.