'The Crown'-actrice ziet gigantische uitdaging in vijfde seizoen van de Netflix-serie

De Netflix-serie gaat nu richting een moeilijker tijdperk om te verfilmen dan eerder het geval was.

Jim Pedd, 08-01-2021 09:23

The Crown brengt ons met het vijfde seizoen weer een nieuwe actrice in de rol van Queen Elizabeth II. Imelda Staunton neemt het stokje over van Olivia Colman, die zelf de rol overnam van Claire Foy.
Staunton zal de rol nog eens twee seizoenen spelen, nadat eerder door Netflix aangekondigd werd dat de serie nog maar één seizoen zou krijgen. Grote delen van de cast zijn zoals gebruikelijk vervangen, al weten we van weinig mensen wie ook echt in het nieuwe seizoen zitten. Wel is duidelijk dat Jonathan Pryce de rol van Prince Philip overneemt, Lesley Manville die van Prince Margaret en Elizabeth Debicki speelt straks Princess Diana.

Grote uitdaging
Dit nieuwe seizoen wordt vanaf juni 2021 opgenomen. Voor Staunton zal het een gigantische uitdaging worden, meer dan voor andere acteurs.

De actrice vertelde tegen Variety dat haar grootste zorg is dat ze een publiek figuur speelt die nu nog heel erg bekend is en onder de aandacht staat. Haar voorgangers speelden juist versies van Queen Elizabeth II die wat ouder waren en in die zin minder bekend.

"Ik denk dat mijn extra uitdaging is dat ik een Queen speel waar we allemaal bekender mee zijn. Met Claire Foy was het bijna geschiedenis en nu speel ik iemand waarvan mensen kunnen zeggen: 'dat doet ze niet' en 'zo is ze niet'."

Lees ook: Netflix-hit 'The Crown' blijft ver van deze personen vandaan

Lees ook: Netflix legt kritiek Britse regering op 'The Crown' naast zich neer

Bron: Variety

Lees meer over: The Crown, Netflix, Imelda Staunton, Claire Foy, Olivia Colman

Populair nieuws

Populair nieuws

Een van de beste thrillers ooit staat op Netflix

Een van de beste thrillers ooit staat op Netflix