Netflix-hit 'The Crown' blijft ver van deze personen vandaan

'The Crown' blijft ver van deze personen vandaan

The Crown gaat ons niets vertellen over het verhaal van Prince Harry en Meghan Markle.

Jim Pedd, 24 december 2020 om 18:42

The Crown van Netflix gaat niet in op moderne ontwikkelingen rond het Britse koningshuis. Dat wordt heel bewust genegeerd door maker Peter Morgan.
De serie The Crown draait om de geschiedenis van monarch Elizabeth II. Maar haar familie stond de laatste seizoenen ook steeds meer centraal. Alleen komt daar geen verhaal rond Meghan Markle en Prince Harry bij kijken.

Bewust negeren
"Meghan en Harry bevinden zich in hun eigen reis, en ik weet niet wat hun reis is of hoe die gaat eindigen," aldus Morgan tijdens een interview met The Hollywood Reporter.

"Ik wens ze in elk geval alle geluk toe. Maar ik voel mij veel gemakkelijker bij het omschrijven van dingen die ten minste twintig jaar geleden gebeurd zijn. In mijn hoofd heb ik daar dus een beetje een regel voor."

Dat is een heel bewuste keuze: "Dat is genoeg tijd en genoeg afstand om iets volledig te begrijpen. Zo kan je ook de rol daarvan, positie en relevantie goed plaatsen. Vaak zijn dingen die vandaag enorm belangrijk lijken, morgen alweer vergeten. En andere dingen hebben de gewoonte om te blijven hangen, historisch relevant en langdurig te zijn. Ik weet niet hoe daarin Prince Andrew of zelfs Meghan Markle of Harry een rol in hebben."

Lees ook: Netflix legt kritiek Britse regering op 'The Crown' naast zich neer

Lees ook: Hoofdrolspeelster 'The Crown' is het eens met harde kritiek op de serie

Bron: THR

Lees meer over: The Crown, Netflix, Peter Morgan, Meghan Markle, Prince Harry

Populair nieuws