Dit zijn de 'Game of Thrones' spin-offs waaraan gewerkt wordt

Dit zijn de 'Game of Thrones' spin-offs

Er zijn vijf pitches in de maak rond Game of Thrones; maar welke zijn het?

Jim Pedd, 1 februari 2021 om 18:40

Hoewel Game of Thrones voorbij is, doet HBO zijn best om nieuwe series te maken. Het idee is om zo voort te borduren op het immense succes van de franchise.
En dat moet ook bijna wel, want recent leerden we dat bijna de helft van de abonnees van de streamingdienst in de Verenigde Staten hun abonnement op zei. Geen wonder dus dat er al een eerste spin-off besteld is in de vorm van House of the Dragon. Maar er is meer. We zetten in dit artikel alle pitches op een rij.

House of the Dragon: Van deze serie is een eerste seizoen besteld. De prequel speelt zich 300 jaar voor de gebeurtenissen van Game of Thrones af, en draait om het begin van het einde van de machtige Targaryen-dynastie. Er worden tien afleveringen gemaakt, en vermoedelijk zal de serie volgend jaar te zien zijn.

The Long Night: Deze serie werd na een pilot geannuleerd. De ontwikkeling was in handen van Jane Goldman en de boel speelde zich duizenden jaren voor Game of Thrones af. De serie liet zien hoe de wereld van de gouden Age of Heroes verviel tot het duisterste tijdperk. De gruwelijke geheimen rond de werkelijke oorsprong van de White Walkers, mysteries in het Oosten en de Starks van legendes, stonden allemaal centraal. Maar de prequel werd na een pilot geannuleerd.

Empire of Ash: Deze spin-off werd ontwikkeld door Max Borenstein en speelde zich niet af op Westeros. In plaats daarvan focuste deze serie zich op de continenten Essos en Sothoryos van het continent, en met name Valyria. Volgens de geruchten zou de prequel draaien om de Doom of Valyria. Op dit moment wordt de serie nog altijd overwogen door HBO.

Dunk & Egg: Nieuw is een spin-off over Dunk & Egg, een reeks korte verhalen van George R.R. Martin, waar tot nu toe drie delen in verschenen. Er komt een serie van, die draait om een van de toekomstige koningen van Westeros en de leider van zijn Kings Guard.

Animatieserie: HBO werkt ook aan een animatieserie voor volwassenen. Hier is niets over bekend.

Naast Ryan Condal (die werkt aan House of the Dragon), Max Borenstein en Jane Goldman, werkten ook Brian Helgeland, Carly Wray en Bryan Cogman aan series. Van Cogman weten ze dat het er niet goed voor staat met zijn prequel (die is gecancelled), maar de overige series zijn mogelijk op weg naar een pilot.

Helaas waren dat al de series waar nu nog aan gewerkt wordt, of waar details over bekend zijn. HBO had in eerste instantie vijf pitches besteld, waarvan we dus van vier series details hebben. Van maker George R.R. Martin weten we trouwens dat hij zeven pitches voorgelegd had aan HBO.

Lees ook: Woeste draak in 'Game of Thrones' spin-off 'House of the Dragon' onthuld

Lees ook: Officieel: 'Game of Thrones'-opvolger 'House of the Dragon' is niet te zien in 2021

Lees meer over: Game of Thrones, HBO, George RR Martin

Populair nieuws